EĞiTiM İŞ HATAY 1 NOLU ŞUBE: DARBELER İNSANLIK SUÇUDUR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:33

 EĞiTiM İŞ HATAY 1 NOLU ŞUBE: DARBELER İNSANLIK SUÇUDUR

reklam
 EĞiTiM İŞ HATAY 1 NOLU ŞUBE: DARBELER İNSANLIK SUÇUDUR
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 3:54

176 views

               EĞiTiM İŞ HATAY 1 NOLU ŞUBE: DARBELER İNSANLIK SUÇUDUR

Eğitim İş Hatay  nolu şubesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yılı dolayısıyla yazılı basın bülteni yayınladı. Eği̇ti̇m İş Hatay 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu adına yayınlanan basın bültenin de Şube Sekreteri Mustafa GÜNAL şunları söyledi: ‘‘Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde lanet bir darbe girişimine sahne olmuş, demokrasi askıya alınmaya çalışılmış, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ulusumuzun iradesini temsil eden TBMM bombalanmıştı.

   Türkiye Cumhuriyeti, milli egemenlik temelinde kurulmuştur. Milletin iradesi yok sayılarak milli egemenliğe ve demokrasiye hukuk dışı müdahalede bulunulması kabul edilemez. Geçmişte ülkemizde gerçekleştirilen darbeler ulusumuza büyük acılar yaşatmış, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı büyük yaralar almıştır.

   Atatürk Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlıktan, tam demokrasiden ve özgürlükten yana eğitim emekçileri olarak bizler, darbe girişimine karşı tepkimizi o tarihte çok net ifade etmiş, siyasi iktidara da demokrasi ve millet iradesinin yegâne teminatı ve koruyucusunun şahıslar değil, laik, demokratik sosyal hukuk devleti olduğunu hatırlatmıştık. 

    Ancak AKP, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek OHAL kararı ile parlamentoyu fiilen askıya almış, kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlamış, darbeyle ilgisi olmayan ama kendisine muhalif olan herkesi susturmanın derdine düşmüştür.

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük devrimim” dediği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Ulusumuz, gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olmalıdır.

     Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır’’ dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.