Dünya ‘Vezneciler’i böyle gördü « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 00:14

Dünya ‘Vezneciler’i böyle gördü

Dış basın, İstanbul’da polise yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıyı ‘son dakika gelişmesi’ olarak duyurdu.

reklam
Dünya ‘Vezneciler’i böyle gördü
Son Güncelleme :

07 Haziran 2016 - 15:02

185 views

Vezneciler’de çevik kuvvet polislerinin otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıyı uluslararası ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Ajanslar, hedefin polis aracı olduğunun altını çizdi.

FRANSA

Fransız haber ajansı AFP, “İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada dört vatandaş ve yedi polisin hayatını kaybettiğini söyledi. 36 kişi de yaralandı” ifadesini kullandı.

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Euronews de haberi ‘son dakika’ geçerken, “İstanbul patlamayla sarsıldı. Haberler, hedefte polis otobüsünün olduğu yönünde. Yaralılar var” ifadesini kullandı.

İNGİLTERE

İngiliz Reuters haber ajansı, “İstanbul’daki bombalı patlamada, polis otobüsü hedef alındı” ifadelerini kullandı.

BBC hem televizyon kanalında hem internet sitesinde olayı son dakika olarak duyurdu.Türkiye medyasına dayandırdığı haberlerde, “İstanbul’un merkezindeki bir otobüs durağında patlama meydana geldiği” ifade edildi.

Amerikan Associated Press haber ajansı, DHA’ya dayandırdığı haberinde şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’daki bombalı saldırı, çevik kuvvet polislerini taşıyan bir aracı hedef aldı.”

Dünya bombalı saldırıyı böyle gördü

ALMANYA

İstanbul Vezneciler’de bu sabah polis aracına yönelik yapılan bombalı saldırı Alman basınında da flaş haber olarak verildi. Bild Online, ‘İstanbul’da yine bombalı saldırı’ başlığıyla paylaştığı haberde “İstanbul yeniden terörle sarsıldı. Türk metrepolünün merkezinde Salı sabahı meydana gelen patlamada iki kişi öldü, en az sekiz kişi yaralı var” ifadelerini kullandı.

Spiegel Online olayı, “Basında yer alan haberlere göre İstanbul’da bomba patladı. Saldırının hedefinin polis aracı olduğu belirtiliyor. İstanbul’da bu yıl içerisinde gerçekleştirilen iki IŞİD saldırısı kenti sarsmıştı” olarak okurlarına duyururken Welt Online, “İstanbul’da güvenlik güçlerine hain saldırı. Polis otobüsünün geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, bu şekilde yapılan ilk saldırı değil.” ifadelerine yer verdi.

İSVİÇRE

Patlama İsviçre basınında da geniş yer buldu. Bu konudaki haberleri İsviçre gazeteleri okurlarına şöyle yansıttı:

LE MATİN gazetesi: İstanbul’un merkezinde ölümcül patlama başlıklı haberde şunları yazdı: “Salı sabahı İstanbul’da bomba yüklü bir araç 11 kişinin ölümüne ve 36 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Bu sefer hedef turistik mekanların bulunduğu bir semt oldu. Patlama Kapalıçarşı yakınlarında olduğu için burayı da etkiledi. Bomba yüklü bir araç uzaktan kumanda ile patlatıldı.”

Tribüne De Geneve gazetesi haberde şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’da yine patlama… Bombalı araç turistik semtte patlatıldı, 11 ölü 36 yaralı var. Olayda Türk polisi hedef alındı. İstanbul’da meydana gelen ve turistik bölgede gerçekleşen saldırı ile polisin hedef alınması terörün ne yapmak istediğini açıkça ortaya koyuyor.”

Blick gazetesi: İstanbul’da polis otobüsüne saldırı: 11 ölü 36 yaralı, başlıklı haberde “İstanbul’un merkezinde büyük bir patlama meydana geldi, patlamanın hedefi polis. Patlamadan sonra acı tablo ortaya çıktı. Şu anda cevrede ki dükkânlar boşaltıldı ayrıca patlamada bir cami ve otelde hasar olduğu tespit edildi. Öte yandan Mart ayından beri Türkiye’de yaşanan terör olaylarında birçok kişi, ki bunların arasında turistlerde bulunuyor, hayatlarını kaybetti.” İfadelerini kullandı.

RUSYA

Rus yayın kuruluşu Russia Today ise, “İstanbul’da bir otobüs durağı yakınında patlama meydana geldi, yaralılar var” şeklinde bir haberle okurlarına olayı duyurdu.

BÜYÜKELÇİLERDEN BAŞSAĞLIĞI

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, İstanbul’daki bombalı saldırıya ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Bu menfur saldırıyı kınıyor, terörle mücadelede Türkiye ile omuz omuza durmayı sürdürüyoruz.” ifadesini kullandı.

Mesajında, İstanbul’daki “vahşi terör saldırısı”ndan derin üzüntü duyduğunu belirten Bass, “Yaralılara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına taziyelerimizi sunuyoruz.” sözlerini de kaydetti.

“YİNE ŞOKTAYIM”

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un Twitter’da paylaştığı mesajda ise “İstanbul sokaklarında bir başka bombalı saldırıdan dolayı yitirilen hayatlar karşısında yine şoktayım. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifa dilerim.” ifadesi yer aldı.

“YASTAYIZ”

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ise Twitter hesabından, Alman Dışışleri Bakanlığının İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin mesajını yayımladı. Mesajda, “İstanbul’daki vahşi saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenler için yastayız, kalbimiz ailelerle.” denildi.

“MÜSLÜMANLARA KUTSAL RAMAZAN AYINDA GÖSTERİLEN ZULÜM DERİN YARALAR AÇTI”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği de saldırıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’daki terör eylemini kınıyor ve hayatını kaybedenlerin akrabaları ve yakınlarının acılarını paylaşıyor. Müslümanlara kutsal ramazan ayında gösterilen zulüm, kalplerimizde derin yaralar açmış. Bu menfur terör eylemin herhangi açıklaması olamaz.”

Başsağlığı mesajını Twitter’dan paylaşan Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli de “Bu trajedinin kurbanlarının yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo İstanbul Vezneciler’de bu Sabah gerçekleşen bombalı saldırı sonrası Twitter hesabından bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı mesajında saldırıda hayatını kaybedenlere, onların ailelerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a başsağlığı dileklerini iletti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.