DSP’den Gazeteci Akif Beki’ye tepki « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 08:26

DSP’den Gazeteci Akif Beki’ye tepki

Karar internet sitesinde yayınlanan köşe yazısında “DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile AK Parti arasında su sızmadığını” iddia ederek algı oluşturan Akif Beki’ye DSP’den tepki geldi.

reklam
DSP’den Gazeteci Akif Beki’ye tepki
Son Güncelleme :

23 Aralık 2022 - 15:12

158 views

DSP’den Gazeteci Akif Beki’ye tepki

Karar internet sitesinde yayınlanan köşe yazısında “DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile AK Parti arasında su sızmadığını” iddia ederek algı oluşturan Akif Beki’ye DSP’den tepki geldi.

Reklam

Karar Yazarı Akif Beki “Muhalefetin doğrusuna da yanlış diyorlar” başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın TOGG’un banttan indirilmesi ve KKTC’deki törenlere katılmasını “iktidara yakınlık” olarak iddia etti. Bir dönem Başbakanlık Müşaviri olarak Erdoğan ile çalışan ve istifa ettikten sonra Erdoğan’a muhalif isimler arasında yer alan Akif Beki, 21 Aralık 2022 tarihli Karar internet sitesinde yayınladığı köşe yazısında “99’da Meclis’e başörtüsüyle gelen Merve Kavakçı için ‘bu kadına haddini bildirin’ diyen, DSP lideri Ecevit’ti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine de bundan Kılıçdaroğlu CHP’sini sorumlu tutuyor. …Oysa bugünkü DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’la AK Parti’nin arasından su sızmıyor. En son TOGG töreninde beraberlerdi. ‘Ecevit’in makamında oturuyor’ denilerek Erdoğan’la KKTC’ye de götürülmüştü…” ifadelerini kullandı.

Reklam

Akif Beki’nin bu iddialarına DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal’dan tepki geldi. DSP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, yaptığı yazılı açıklamada Bülent Ecevit’in 1999’da TBMM’deki yemin töreninde Merve Kavakçı’ya yönelik tepkisinin Kavakçı’nın ABD vatandaşı olmasından kaynaklandığını hatırlattı.

DSP, ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFTE VE ECEVİT’İN ÇİZGİSİNDEDİR

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Karar gazetesi yazarı Akif Beki’nin 21 Aralık Çarşamba günü yayınlanan yazısında Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal’ın milli konularda göstermiş olduğu tavırdan rahatsız olduğu anlaşılıyor. Oysa TOGG açılış törenine birçok siyasi partinin genel başkanı davet edilmiştir. Sayın Genel Başkanımız da Türkiye’nin milli otomobilinin banttan indirilme törenine katılım için yapılan o davete icabet etmiştir. KKTC konusuna gelince Kıbrıs, DSP’nin kırmızı çizgisidir. Kıbrıs denince herkesin aklına Bülent Ecevit gelir. İster içeriden ister dışarıdan olsun, KKTC’ye yönelik yapılan her türlü olumsuz açıklama ve uygulamaya karşı en sert tepkiyi Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal her zaman vermiştir.

Reklam

Kıbrıs daveti bizzat KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından partimize yapılmış ve Genel Başkanımız da KKTC’de düzenlenen törenlere katılmıştır. Burada yadırganacak bir durum söz konusu değildir. Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal’ın haftalık basın açıklamasını okuma zahmetinde bulunan her gazeteci görecektir ki Sayın Aksakal, ülkemiz ve milletimiz için faydalı olan işleri takdir edip, eksik ve hatalı olanları ise en sert şekilde eleştirmektedir. Akif Beki’nin yazmakta olduğu Karar haber sitesi ve desteklediği siyasi partilerin yanlışlarına ortak olmamak, ‘AK Parti’yle yakın olmak’ anlamına asla gelmez! DSP ve partimizin Sayın Genel Başkanı Önder Aksakal, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği hedefte, Onursal Genel Başkanımız merhum Bülent ECEVİT’in çizgisinde doğruya ‘doğru’, yanlışa da ‘yanlış’ diyerek ‘Ne ezen ne ezilen, insanca ve hakça bir düzen’ demeye, asil Türk milletinin menfaatlerine destek vermeye devam edecektir. Dün AK Parti’nin her yaptığını savunanların bugün kalkıp da DSP’yi bir yerlere ilintilemesi ya algı oluşturma çabasıdır ya da birilerinin sözcülüğüdür. DSP her iki niyete de asla fırsat vermeyecektir.”

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.