DSP Genel Başkanı Aksakal, TDP Genel Başkanı Sarıgül’ü ziyaret etti « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 07:46

DSP Genel Başkanı Aksakal, TDP Genel Başkanı Sarıgül’ü ziyaret etti

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti.

reklam
DSP Genel Başkanı Aksakal, TDP Genel Başkanı Sarıgül’ü ziyaret etti
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2022 - 9:42

187 views

DSP Genel Başkanı Aksakal, TDP Genel Başkanı Sarıgül’ü ziyaret etti

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti.

DSP Genel Başkanı Aksakal’a; Genel Sekreter Müzeyyen Okur, Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Erçelebi, Örgüt Kurulu Başkanı Hikmet Aydemir ve Seçim İşleri, Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal eşlik etti. Türkiye Değişim Partisi’nden Genel Sekreter ve Teşkilat Başkanı Teoman Mutlu, Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Ağaryılmaz, Genel Sayman Esra Çiftçi Aslan ve Parti Sözcüsü Av. Uğur Aksöz görüşmeye katıldı.

Toplantı sonrası ortak basın açıklaması gerçekleştiren Aksakal ve Sarıgül, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirerek partiler arası diyalogların devam edeceğini ifade ettiler.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve heyetine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederek, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Öncelikle sizleri en içten saygılarımla selamlıyorum, hoş geldiniz.

 

Sözlerime başlarken, hafta sonunda yaşanan elim trafik kazalarında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza ve bu sırada görevleri sırasında şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Sözün bittiği yer. Ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet temenni ediyorum, milletçe tekrar başımız sağ olsun diyorum.

Bu arada Üniversite sınavları sonuçlandı, yüzbinlerce öğrencimiz okullarına kayıtlarını yaptırdı, buradan her birine üstün başarılar diliyorum.

 

Yeri gelmişken özellikle barınmada yaşanan sıkıntıların aşılması konusunda bir önerimizi sizler aracılığıyla ilgililere duyurmak ve paylaşmak isterim.

Biliyorsunuz birçok ilimizde Şehir Hastaneleri yapıldı, önümüzdeki yıl itibariyle de 13 ilde daha yenileri açılacak.

 

Ankara’dan başlamak üzere Şehir Hastaneleri bünyesine taşınan hastanelerimizin binalarının vakit geçirmeden bir düzenleme ile Kredi Yurtlar Kurumun kullanımına sunulması, gençlerimizin bu yüksek kira bedellerinin yaşandığı dönemde olası mağduriyetlerini önleyecektir.

 

Bakınız; sadece Ankara’da hali hazırda 900 yataklı Numune Hastanesi, 600 yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi, önümüzdeki günlerde Etlik Şehir Hastanesine taşınacak olan 1130 yataklı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 700 yataklı Onkoloji Hastanesi, 800 yatak kapasiteli Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi Ankara’daki barınma sorununu büyük ölçüde çözecektir.

 

Bu hastaneler kullanıma hazır hale getirilinceye kadar geçecek zamanda da Kamu Kurumlarının Misafirhaneleri öğrencilerin istifadesine sunulabilir.

 

Umarım bu önerimiz dikkate alınır ve ihtiyacı olan gençlerimiz güvenli bir barınma ortamına kavuşturulur.

 

Değerli basın mensupları,

Reklam

Sizlerin de yakından gözlemlediği üzere sadece ülkemizin değil neredeyse tüm dünya milletlerinin kayda değer boyutta sıkıntıları mevcut. Burada her birini ayrı ayrı anlatacak değilim. Asya’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya kadar neredeyse her noktada bir kavga var.

 

Küresel egemen sistemin 21. yüzyıl düzleminde yeni paylaşım savaşları gerek sahada, gerek masada, gerekse dijital mecralarda hız kesmeden devam ediyor.

 

Demokratik Sol Parti olarak üstlendiğimiz toplumsal sorumluluğun ve bir siyasi parti olmanın gereği ile tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz, Türkiye’nin ve Türk milletinin âli menfaatlerini gözeterek stratejilerimizi kurguluyoruz.

 

Türkiye 21 yıldan bu yana sadece Akparti hükümetleri eliyle yönetiliyor, dolayısıyla yaşadığımız Türkiye’nin bugünkü durumunun ilk derece sorumlusu Akparti’dir.

Buna ilaveten son 4 yıldır da yeni Anayasal rejim kuralları ile süren bir yönetim biçimi var. Her ne kadar gerek siyaset kurumu olarak, gerekse toplum katmanları olarak bu yeni düzene tam anlamıyla adapte olamadıysak da esasen demokrasiye dair beklentilerimizin ve arayışlarımızın kişisel veya kesimsel pragmatizmin hegamonyası altında olması belki de en büyük açmazımız olarak değerlendirilmelidir.

Reklam

DSP olarak birinci önceliğimiz vatanın ve milletin elde edeceği yararlar olmuştur.

 

Türkiye’de seçimlere en çok 10 aylık bir zaman kaldı. Dolayısıyla yeni Anayasal sistem kapsamında halkımıza en yararlı olabileceğimiz koordinatların tespitini ve şartlarını belirlemek durumundayız.

 

Sizlerin de bildiği gibi daha önce Türkiye Değişim Partisini, Sayın Mustafa Sarıgül ve değerli yöneticilerini 05 Ekim 2021’de ziyaret etmiştik.

 

O günden buyana değişik vesilelerle de görüşmelerimiz oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

 

O gün de belirtmiştim; DSP olarak, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında gelen siyasi partilerin birbirleri ile sürekli diyaloğunu ve iletişim içinde bulunmasını önemsiyoruz.

 

Her ne kadar toplum iki ittifak yapısına mahkûm edilmek istense de, Türkiye olarak 100 yıl öncesinin hayal ve hevesleriyle yanıp tutuşan küresel sistemin ekonomik ve diplomatik kıskacı altında büyük bir mücadeleye mecbur bırakılmış ise de, demokrasimiz ve devletimiz terörle iltisaklı yapılanmaların inayetine mecbur edilmek isteniyor ise de, DSP olarak bizim, kuruluş gerekçelerimiz kapsamında mücadelemize devam edeceğimizin, asil Türk milletini üç-beş emperyalist işbirlikçinin iradesine teslim etmeyeceğimizin bilinmesini isterim.

Değerli basın mensupları,

Bütün bunların kapsamında, daha önce de belirttiğim gibi halkın tümünün parlamentoda temsilini ve milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hayata geçirecek bir Anayasal düzenin oluşması yönündeki görüş birliğimiz temelinde, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak göğsümüzü siper ettiğimiz bu kadim devletin güçlü geleceğine katkılarımız konusunda Sayın Genel Başkan ve çalışma arkadaşlarıyla bugün de bazı değerlendirmelerimiz oldu, gelişmeleri ve olasılıkları karşılıklı olarak irdeledik.”

Çok yararlı bir çalışma ziyareti sonrasında bizlere gösterdikleri misafirperverlik için başta sayın Genel Başkan olmak üzere TDP’nin tüm yöneticilerine ve tüm çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum.”

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.