Dr. Ferhat Küçükler Beyzade Fm Tv’de Koronavirüs’ü değerlendirdi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:19

Dr. Ferhat Küçükler Beyzade Fm Tv’de Koronavirüs’ü değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs’ü atlatan Hatay’ın sevilen doktorlarından Acil Servis Hekimi Ferhat Küçükler Beyzade Fm Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.

reklam
Dr. Ferhat Küçükler Beyzade Fm Tv’de Koronavirüs’ü değerlendirdi
Son Güncelleme :

29 Mart 2021 - 22:26

157 views

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs’ü atlatan Hatay’ın sevilen doktorlarından Acil Servis Hekimi Ferhat Küçükler Beyzade Fm Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.


‘Haftanın Dosyası’ programında Serkan Uğraş’ın sorularını cevaplayan Dr. Ferhat Küçükler “öncelikler Covid’e yakalandığım süreçte bana verdiği desteklerden dolayı herkese teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başladı.
UMARIM ÜÇÜNCÜ DALGAYI YAŞAMAYIZ
Küçükler, Koronavirüs ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Hatay olarak Kasım ayının sonu ve Aralık ayındaki vakalarda ilimiz Türkiye’nin en çok günlük vaka sayısı artan il olmuştu. Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da iyi bir sınav verdik ve şuan Hatay’da sakin geçiyor. Hafif artışlar devam etse de umarım üçüncü dalgayı yaşamayız” dedi.


KOMPLO TEORİSİNİ MİLLET OLARAK SEVEN BİR ÜLKEYİZ
Böyle bir virüs var mı yok mu, yapay mı biyolojik mi? Sorusuna Dr. Küçükler, “Komplo teorisini millet olarak seven bir ülkeyiz. Hekimliğin haricinde bir insan olarak benimde acabalarım var ama Dr. Ferhat olarak değerlendirdiğimde, sonuçta yapay mıdır biyolojik midir bilemeyiz. Biz sonuçla ilgileniyoruz ve böyle bir hastalık karşımızda duruyor, hastalar geliyor” ifadelerini kullandı.

reklam


SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ MÜFREDATA ALINMALI
Tedavi sürecine gelince elimizde direk nokta atışı dediğimiz etkin ilaçlar yok diyen Küçükler, “Dünya genelinde bu virüse etki edecek spesifik ilaçlar hala yok, çözülmedi. Araştırımalar devam ediyor. Nokta atışı yapacak ilacımız yok diye tümüne etki eden ‘Favipiravir’ ilacını kullanmamazlık yapamayız. Bende bu hastalık sürecini atlattım. Sıkıntılı olsaydı bir hekim olarak ben kullanmazdım. Ama maalesef komplo teorileri sosyal medyada çok yayılan durum olduğu için birçok hastanın kullanmadığını öğrendik ve hafif atlatabilecekken ağır olarak karşımızı gelenler oldu. Bazılarında geç kalındığı için acı sonuçlarını gördük. Bu sebeple eğitim, eğitim, eğitim diyoruz.
Sağlık eğitimi çok önemli diyen Küçükler, İlkokul, ortaokul müfredatına sağlık bilgisi dersi tekrar getirilmeli. Bu ders tekrar gelir, acil durumlarda vs nasıl yaklaşılması gerektiği anlatılırsa o çocuk büyüdüğü zaman sağlıkta şiddet gibi şeyler de yapmaz” şeklinde konuştu.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.