DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM: ‘’Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Ödediği Bedellerden Bir Kahramanlık Destanıdır’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:36

DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM: ‘’Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Ödediği Bedellerden Bir Kahramanlık Destanıdır’’

reklam
DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM: ‘’Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Ödediği Bedellerden Bir Kahramanlık Destanıdır’’
Son Güncelleme :

18 Mart 2018 - 9:31

155 views

DOÇ. DR. TÜLİN DURGUN YETİM: ‘’Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Ödediği Bedellerden Bir Kahramanlık Destanıdır’’

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, yayınladığı mesajda, Türk milletinin tarih boyunca milli birlik ve bütünlük için büyük bedeller ödediğini söyledi.
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, açıklamasına şöyle devam etti: “Milletimiz tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutmuş, bu uğurda büyük bedeller ödemiştir. Çanakkale Zaferi de Türk milletinin ödediği bedellerden bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi birinci dünya savaşı içinde ayrı bir özelliğe sahip olarak, tarihin akışını değiştirmiş bir zaferdir ki bu zafer, milletimizin; zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.”
Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale şehitlerini, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle andıklarını ifade etti.
15 TEMMUZ GECESİ DE MÜCADELE VE BÜYÜK KAHRAMANLIK SERGİLENDİ
Mesajında ,15 Temmuz darbe girişimine de yer veren Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, “103 yıl önce nasıl bir kahramanlık gösterilmişse, 15 Temmuz’daki asil duruş da milletimizin mücadeleden asla vazgeçmeyeceğinin bu yüzyıldaki kanıtı olmuştur. Milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı pahasına korumasını bilmiştir. 15 Temmuz gecesinde darbe girişimi karşısında gösterilen mücadele ve büyük kahramanlık, milletimizin dün olduğu gibi bugün ve yarın da her türlü zorluk karşısında dimdik duracağının göstergesidir. Bugün bizlere düşen; Çanakkale’de kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, ülkemizi korumak, bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için daha büyük gayretle çalışmaktır” dedi.
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.