Doç. Dr. Çalışkan, “PEYGAMBERLER GÜCE VE STATÜKOYA TESLİM OLMAMIŞ,ALTERNATİF MEDENİYET SUNMUŞLARDIR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:23

Doç. Dr. Çalışkan, “PEYGAMBERLER GÜCE VE STATÜKOYA TESLİM OLMAMIŞ,ALTERNATİF MEDENİYET SUNMUŞLARDIR”

reklam
Doç. Dr. Çalışkan, “PEYGAMBERLER GÜCE VE STATÜKOYA TESLİM OLMAMIŞ,ALTERNATİF MEDENİYET SUNMUŞLARDIR”
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2019 - 14:53

158 views

Doç. Dr. Çalışkan, “PEYGAMBERLER GÜCE VE STATÜKOYA TESLİM OLMAMIŞ,ALTERNATİF MEDENİYET SUNMUŞLARDIR”

Şırnak Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve JAVS congress iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi” 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşti.

Uluslararası İktisat-İdari Bilimler Kongresi’ne Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’da katılarak “Peygamberlerin Yönetim ve Siyaset Yönleri” konulu açılış konuşması yaptı.

Doç. Dr. Çalışkan Kongresi açılış konuşmasında ; “Kur’an-ı Kerim’de anlatılan Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Yusuf, Hz. Musa, Hz. Davut, Hz. İsa ve diğer birçok peygamberin ortak özelliği; bulundukları devirlerde zulme/haksızlığa karşı çıkmış, statükoyla mücadele etmişlerdir. Hiçbir peygamber ben size sadece ahlak ve ibadetlerinizi düzenlemeye geldim, bozuk sistem böyle devam etsin dememiştir. Tüm peygamberler devlet adamlarına gönderilmiş hepsi de yönetim mücadelesi içinde olmuş ve alternatif medeniyet sunmuşlardır.  Hz. Musa-Firavuna, Hz. İbrahim-Nemrud’a, Hz. Muhammed- Ebu Cehil’e ve o zamanın müşriklerine gönderilmiştir. Tüm Peygamberler de yönetim talebinde bulunmuş kimisi başarmış; Hz. Davut, Hz. Süleyman Hz. Yusuf başarılı olmuş, kimi peygamberlerde netice alamadan davası uğruna azimle mücadele etmişlerdir. Tarihte birçok peygamber milyonlarca inanı olduğu halde, bazı peygamberlerde bir tek inanı olmadan görevini yapmanın inancıyla çalışmışlardır ”dedi. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.