DEVA Hatay’dan aşure ikramı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 22:07

DEVA Hatay’dan aşure ikramı

DEVA Partisi Hatay İl Başkanlığı, Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda açtığı stantta Aşure etkinliği düzenledi.

reklam
DEVA Hatay’dan aşure ikramı
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2022 - 12:47

291 views

DEVA Hatay’dan aşure ikramı

DEVA Partisi Hatay İl Başkanlığı, Antakya 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nda açtığı stantta Aşure etkinliği düzenledi.

Etkinliğe DEVA Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun, Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı, Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda dağıtılan aşureler kısa sürede tükendi.

COŞKUN: VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Aşure dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Sabit Coşkun, “Deva Partisi Hatay İl Teşkilatı olarak standımızda aşure ikramında bulunduk. Hoşgörü, birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde bugün aşure kazanlarımızı kaynattık ve Hataylı kardeşlerimizle paylaştık. DEVA Partisi il teşkilatı olarak böyle bir etkinliğe imza attık. Katılım sağlayan herkese hoş geldiniz diyoruz, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.

DEVA Partisi olarak Türkiye çapında siyasete yeni bir kültür getirerek birliğin, beraberliğin ve hoş görünün bu topraklarda hakim olması için hep birlikte çalışıyoruz. Bizler her siyasi partide olduğu gibi ülkemizin ve vatandaşlarımızın değerlerine sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda içinde olduğumuz Muharrem ayı dolayısıyla böyle bir etkinlik yapmayı düşündük. Güzel bir etkinlik oldu vatandaşlarımız ilgi gösteriyor. DEVA Partisi olarak vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

ÇAKILI: “BARIŞ HUZUR VE MUTLULUK DİLİYORUM”

Aşure dağıtımında açıklama yapan DEVA Partisi Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı, ‘Aşure; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın simgesidir. Bu ay ikram edilecek aşurelerin birlik ve beraberliğimizin perçinleşmesine vesile olması en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, Muharrem ayının dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine; gözyaşı ve zulmün sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

HÜZMELİ: AŞURE BİRLİK VE BERABERLİK DEMEKTİR

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli de açıklmasında; “Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve kardeşliğin simgesidir. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü bu gelenekle, aynı sevinci aynı tasayı beraberce paylaşmaya devam etmektedir. İnsanlık tarihinde birçok önemli olaya sahne olan Aşûre günü, aynı zamanda İslam tarihinin en üzücü olaylarından biri olan asırlardır yüreğimizi sızlatan bağırlarımızı yakan Hicri 61 yılında sevgili Peygamberimizin “cennet gençlerinin efendisi” diye nitelediği torunu Hz. Hüseyin ile birlikte birçoğu Ehl-i Beyt’ten 70 civarında mümin Kerbelâ’da acımasızca şehit edildiği gündür. Halkımız hoşgörü, birlik ve beraberlik için aşure aşını pişirir ve dağıtır. Bizler de ülkemizin ve milletimizin birliği ve beraberliğine katkı sağlamak amacı ile aşuremizi dağıtıyoruz” dedi.

Aşure dağıtımına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, DEVA Partisi yöneticilerine teşekkürlerini sundular.

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.