Depci: 30 Ağustos milletin zaferidir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

14 Mayıs 2024 - 12:42

Depci: 30 Ağustos milletin zaferidir

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

reklam
Depci: 30 Ağustos milletin zaferidir
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2022 - 10:17

177 views

Depci: 30 Ağustos milletin zaferidir

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Reklam

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Aziz milletimizin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılarak şanlı tarihimize altın harflerle yazılan 30 Ağustos’un 100. Yıl Dönümüne ulaştık” diyerek mesajına başlayan Prof. Dr. Tolga Depci, milletimizin bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleşmesiyle kazanılan Kurtuluş Mücadelemizin ve bağımsızlığımızın önemine değinerek şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “… Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır…” olarak işaret ettiği 30 Ağustos Zaferinin üzerinden 100 yıl geçti.

Reklam

Bugün, atalarımızın bizlere canlarını feda ederek miras bıraktığı devlet ve cumhuriyetimizin muhafızlığını yapmak her Türkiye Cumhuriyeti ferdinin vazifesidir, değişen vazifelerimizi icra etme biçimlerimizdir. Eğitim camiasında devam ettiğimiz devletimizi ve cumhuriyetimizi koruma ve yüceltme vazifemizi, bize bırakılan mirası gelecek kuşaklara daha güzel biçimde teslim etmek için yerine getiriyoruz. “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir” parolasını benimseyerek İSTE’yi şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için  geliştirmeye, yeniliklere öncülük edecek konuma getirmeye çabamız daimidir. Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıl Dönümünü kutluyor; bu zaferi ve vatanı canlarını feda ederek bizlere armağan eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.