Defne’de Hizam HASIRCI Rüzgarı Esti « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 17:11

Defne’de Hizam HASIRCI Rüzgarı Esti

Yaklaşan 31 mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan adaylarının isimleri tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bu adaylardan biride, 6 Şubat ve 20 Şubat’taki Asırların en yıkıcı depremlerinde mahallelere halka açık su arıtma cihazları ulaştırın , gıda kolisi, depremzede öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine destek vermek amacıyla dershaneler kuran, depremzede vatandaşların sıkıntılarına kendi dertleri gibi çözüm bulmaya çalışan (TKP) Türkiye Kominist Partisi Defne Belediye başkan adayı Hizam HASIRCI oldu.

reklam
Defne’de Hizam HASIRCI Rüzgarı Esti
Son Güncelleme :

25 Aralık 2023 - 7:00

771 views

Defne’de Hizam HASIRCI Rüzgarı Esti

Yaklaşan 31 mart yerel seçimlerinde Belediye Başkan adaylarının isimleri tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bu adaylardan biride, 6 Şubat ve 20 Şubat’taki Asırların en yıkıcı depremlerinde mahallelere halka açık su arıtma cihazları ulaştırın , gıda kolisi, depremzede öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine destek vermek amacıyla dershaneler kuran, depremzede vatandaşların sıkıntılarına kendi dertleri gibi çözüm bulmaya çalışan (TKP) Türkiye Kominist Partisi Defne Belediye başkan adayı Hizam HASIRCI oldu.

Defne ilçesinde TKP’nin Belediye Başkan adayı olan Hizam HASIRCI geçtiğimiz günler de Defne ilçesine bağlı Gümüşgöze mahallesinde mahalle halkı ile biraraya geldi.

Büyük bir çoşku ve kalabalık mahalle halkı ve partililer tarafından karşılanan TKP Defne Belediye başkan adayı Hasırcı adeta mahallenin gönlüne taht kurdu.

Defne Belediye Başkanı edasıyla ve sloganlarıyla karşılanan TKP Defne Belediye Başkan adayı Hizam HASIRCI yaptığı yüreklere dokunan konuşmasında mahalle halkının gönüllerini fethetti. Halk ile buluşma programına TKP İl Başkanı Murat Özdemir, Gümüşgöze Mahalle Muhtarı Muhsin Güler, Veteriner Hekim Salih Güler ve mahalle halkı katıldı.

TKP Defne Belediye başkan adayı Hizam HASIRCI yaptığı konuşmada: ”  Değerli Gümüşgöze halkı bu toplantıyı organize eden,  ve bizi sizinle buluşturup emek harcayan tüm arkadaşlara ve toplantımıza katılım gösteren siz değerli Gümüşgöze mahallesi halkına çok teşekkür ediyorum”dedi.

16 yıllık öğretmen olduğunu ve bu süre zarfında da eğitim sendikalarında yöneticilik yaptığını belirten başkan adayı Hizam HASIRCI konuşmasının  devamında:” Defne’de Değişim Şart şiarıyla (TKP) Türkiye Kominist Partisi Defne Belediye Başkanı Adayı olarak sizlerin huzuruna geldik, sizlerin desteklerini bekliyorum.

Değerli Gümüşgöze halkı başta Mahallemizde ve Defne ilçesinin tüm mahallelerinde yaşanan çeşitli sorunlar var, sizler gibi bizler de bu sorunlar ile karşı karşıyayız, burada sizlere hepimizin yaşadığımız sorunları tekrar anlatıp zamanınızı almak istemeyiz.

Yıllardır belediyeler ile ilgili konuştuğunuz bir konu var , burada da en güvenilmez kesim kim diye sorsak tabiki de siyasetçiler dersiniz , bu da doğru bir tespittir. Pahalı takım elbiseleri ve lüks arabaları ile gelip bizleri sadece seçimlerde hatırlayanları gördük.

Ama artık “YETER” diyoruz bu sefer söz ve yetki ,karar alma hakkı siz değerli halkımızda olacak bunun için yola çıktık.

Buradan bunun sözünü vereceğiz ,seçimleri kazandığımız takdirde belediyenin anahtarını siz değerli halkımıza vereceğiz. Her insanın işi ahbap çavuş ilişkisi olmadan, bürokrasi olmadan, herkesin işi çözülecek, bunun burada sözünü vermeye geldik.

Yakın zamanda büyük bir facia yaşadık, bu faciada canlarımız betonlar arasında ezilirken, bizler korku ve panik ile biryerden biryere koştururken, birilerinin kendi mallarımızı yağmaladıklarını gördük. Hükümetin yardımımıza gelmediklerini gördük. Bir tarikat şeyhinin cenazesine 15 dakika da bir uçak kaldıran bir hükümetin bizim insanımıza yardım etmekte aynı hassasiyeti göstermediğini gördük. Yerel yönetimlerin bir afet planı olmadıklarını gördük. Bütün bunların hepsini birlikte  yaşarken kötülerin nasıl organize olduklarını gördük, nasıl örgütlendiğini gördük. Bizler yola iyileri örgütlemeye çıktık, biz iyi olacağız ve iyiler ile beraber Defne’mizi ayağa kaldıracağız.

Biz Defne için ne yapacağız onu konuşmaya geldik. Biz bu yola rant ve talan düzenini, mafya düzenini , siyasi baronların halkımızın üstünden,  halkımızın sırtından rant devşirmelerinin önüne engel olmak için yola çıktık. Biz bunları tek başımıza yapamayız, sizlerden güç almaya ,sizlerden destek almaya geldik.

Defnemizin kalkınması için en önemli projelerimizden biri kooperatifleşmelere gideceğiz, kooperatiflerin aracılığıyla üretim mekezleri kuracağız. Bu üretim merkezlerinde zeytin yağından tutun çökeleyimize kadar Türkiye’de büyük şehirler de satış merkezleri kurarak bu ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz. Burada hem siz değerli halkımız kazanacak hem de belediyemiz kazanacak” dedi. Buralar da kadın istihdamına ve özellikle ev hanımların da önem vereceklerini belirten Başkan adayı Hasırcı konuşmasının devamında: ” Ev hanımları üretimin içine girince çocuklara kim bakacak diye endişelenmeyin, bizler buna paralel olarak kreşler kuracağız” dedi.

Halkla buluşma programında sorulara da cevap veren TKP Defne Belediye Başkanı adayı Hizam HASIRCI,  TKP Türkiye Kominist Partisi’nin ,TİP Türkiye İşçi Partisi ile birleşme sürecinin son durumunu ve iki parti arasında bir anlaşma olup olamayacağı sorusuna: ” Bizler TİP ile görüşme yaptık, onlara öneriler de bulunduk,  sizin devrimci ve bu halkı satmıyacağınız bir adayınız varsa bizler sizlerin lehine çekilelim, hiç bir beklentimiz yok dedik yeterli mevcut zihniyetten kurtulalım dedik. Onların bizlere cevabı henüz mevcut adayımız yok şeklinde oldu. Biz de mevcut bir adayınız yoksa bizimle ilgili probleminiz var mı  ,olmadığını belirttiler. Sizin mücadeleci kişiliğinizi bizde takdir ediyoruz dediler. Bu sözleriniz de samimiyseniz Defne de gelin bizi destekleyin , Samandağ ve Arsuz ilçelerinde TKP adayları sizlerin lehine çekilsin, oralar da seçime siz TİP olarak girin dedik. Defne ilçesinde de bizler sizler ile beraber ortak listeler ile seçime girip halkımıza birlik ve beraberlik mesajları verelim dedik ama maalesef arkadaşlar bizleri 4 aydır oyalıyorlar , Ocak ayı geldi,  adayları belli değil ,bizlere dönüş yapmadılar. Bizler parti olarak 4 aydır yoğun bir şekilde ,toplamda 5 yıldır sokak sokak mahalle mahalle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı yaparken halkın sorunlarını dile getiriyoruz. Artık samimi bir şekilde ifade etmek isterim ki bizleri kimsenin kandırmasına tahammüllümüz kalmadı. Bar köşelerinden, Cafe köşelerinden çekilip halkın sorunlarıyla ilgilenirmesinin vakti geldi. Biz bunları TKP ile gerçekleştiriyoruz, umarım bundan ders alırlar ve buradaki halkın çoşkusuna onlar da destek verirler diyoruz ,birleşmeye herzaman hazırız diyoruz. Bizler sadece faşizm ile halkımızı aldatanlar ile uzlaşmayız, onun dışında herkesle görüşmeye hazırız” dedi. (Haber/ Fotoğraf/ Video: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.