Defne’de arıtma tesisi eylemleri sürüyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 18:52

Defne’de arıtma tesisi eylemleri sürüyor

Defne’nin Geleceği İnisiyatifi’nin başını çektiği arıtma tesisi eylemleri Turunçlu Mahallesi’nde sürüyor.

reklam
Defne’de arıtma tesisi eylemleri sürüyor
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 21:20

160 views

Defne’de arıtma tesisi eylemleri sürüyor

Defne’nin Geleceği İnisiyatifi’nin başını çektiği arıtma tesisi eylemleri Turunçlu Mahallesi’nde sürüyor.

REKLAM


Platform üyeleri ve vatandaşlar bugün yine aynı yerde bir protesto gösterisi düzenlediler. Protestoda basın açıklaması da gerçekleştirildi. Açıklamada, “Geçen hafta burdaydık bugünde söz verdiğimiz gibi burdayız. Daha önceden belirttiğimiz gibi Arıtma Tesisleri ile ilgili  oyalama takitiği devam etmektedir. Burdan tekrar söylüyoruz. Arıtma Tesisi kaldırılsın yerine Defne’ye yakışır bir park yapılsın. Bu talebimiz gerçekleşene kadar bu talebimizi haykırmaya devam edeceğiz. Geçen hafta burada yaptığımız basın açıklamasının siz değerli halkımız tarafından sahiplenilmesi bizi dahada mutlu etti. Sizlerin sesi olabilmek adına mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler beraber olursak, hep beraber hareket edersek her türlü sorunu çözeceğimizi biliyoruz. Öte yandan Defne Belediye Meclisi Arıtma Tesisinin kaldırılması gerektiği konusunda net bir karar almıştır. Bu karar olumlu bir karar olmakta birlikte arıtma tesisinin kaldırılması konusunda ısrarcı olunması gerekmektedir. Kapalı kapılar ardından alınan bu kararın olumlu bir biçimde sonuçlanması için halkla birlikte alanlarda arıtma tesisinin kaldırlması talebini haykırmaları gerektiğini düşünüyoruz. Defne Meclis üyelerini alanlara çıkmaya davet ediyoruz. Verdikleri kararın arkasında durduklarını gösterebilecek iradeyi onlardan bekliyoruz. Çünkü CHP’li meclis üyelerini ve CHP’lileri niteliksiz olmakla suçlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş alınan bu karar ile ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmış değildir.
DEFNE HALKI HİZMETSİZLİĞİ HESABINI SORACAKTIR
Defne’de yapılan veya yapılmayanlara hiçbir fikri, açıklaması olmayan, halkın rahatsızlıklarına karşı biz beraberiz demesi dışında Defne halkına karşı hiçbir sorumluluk duymayan Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfi Savaş, duyarsız davranmaya devam etmektedir. Çok net olarak söylemek gerekirse Defne’nin bütününde Hizmet zaten yok. Defne’de başta imar ve ihale konularında denetimin olmamasından dolayı birçok konuda zaafiyet oluşmus durumdadır. Defne halkı bu hizmetsizliğe çanak tutan herkesten hesap soracaktır ve bunu yapan herkes  gidecektir. Defne halkı kendisine  ihanet edenleri afetmeyecektir. Kendi çıkarı uğruna, kariyeri uğruna  halkına ihanet eden içimizdeki siyasiler ve bundan nemalanan insanlar hesap verecek. Defne halkı ilk seçimde sizleri tarihin çöplüğüne gömecektir. Buradan taleplerimizi yineliyoruz
1.Arıtma kaldırılsın kent park yapılsın
2.Barınak sorunu derhal çözülsün.Barınak daha yaşanılır koşullarda başka alana taşınsın
3.Hizmetsizlik son bulsun
Defne Değişim Hareketi olarak Defne halkını taleplerimize ortak olmaya çağırıyoruz. Defne Değişim Hareketi partiler ve siyasetler üstü bir oluşumdur. Bizler sorunların çözümü için bir araya geldik ve sorunların çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ayrıca arıtma tesisinin kaldırılması konusunda şimdiye kadar mücadele eden kişilere, derneklere, talebimize gerek sosyal medyadan gerekse buraya gelerek veya farklı plantformlarda destek sunan herkese teşekkür ediyoruz” denildi.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.