Defne Oluşum Meclisi’nden çevreci çağrı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 04:42

Defne Oluşum Meclisi’nden çevreci çağrı

Kendilerine Defne Oluşum Meclisi adını veren bir grup çevreci vatandaş Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirerek çevre sorunlarına dikkat çektiler.

reklam
Defne Oluşum Meclisi’nden çevreci çağrı
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2021 - 15:34

122 views

Defne Oluşum Meclisi’nden çevreci çağrı

Kendilerine Defne Oluşum Meclisi adını veren bir grup çevreci vatandaş Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirerek çevre sorunlarına dikkat çektiler.

reklam

Halkların Demokratik Partisi, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Emek Partisi, Sol Parti, Anadolu Kültür Ve Araştırma Derneği, Mücadele Birliği Platformu, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Partizan Okurları, Adnan Özçelik,  Hasan Nurlu, Salman Altınöz,  Hikmet Özgün,  Metin Davutoğlu, Yemen Tüner, İsmail Altınöz’ün desteklediği Defne Oluşum Meclisi, adına Hülya Kavuk yaptığı açıklamada, “Çevre katliamları, pis kokular, çukurlu yollar, asimile edilmiş gençler, işsizlik, yoksulluk, yurtdışı işçiliği, halk için değil rant için işbaşına gelen yöneticiler bizim kaderimiz değil! Yerel yönetimlerde  “söz, yetki, kararın halkta olması için somut çalışmalar yapmak, demokratik, katılımcı ve özgür bir toplum duyarlılığı oluşturmak; Dilimizi, kültürümüzü, anadilimizi sanatsal eylemsellikler üreterek kalıcılaştırmak ve yaygınlaştırmak; Yaşamın her alanında yeraltı, yerüstü canlılığı bilimsel akademik yöntemlerle tanımlayarak yaşanabilir, sürdürülebilir alanlar açmak ve korumak; Toplumun, yeri geldiğinde tek tek bireylerin ekonomik, sosyal ve yaşamsal sorunlarının çözümünde hep birlikte hareket edecek dayanışmacı bilinci kurmak; Halkın içinde halkla birlikte mücadele etmek şiarı ile bir araya geldik.

BİRLEŞTİĞİMİZ KADAR GÜÇLÜYÜZ

Kentsel yaşamı geliştirecek projeleri, kurumlar ve meslek örgütleriyle birlikte hayata geçirecek çalışmaları yapacak, kentimizin deprem, sel, yangın gibi doğal afetlere karşı hazırlıksız olduğu bilinciyle, yerel yönetimleri bir an önce harekete geçirmeye, afetler yaşanmadan tedbir almalarını sağlamaya çalışacağız! Son günlerde dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde yaşanan doğal afetler; iklim krizi, doğanın rant uğruna acımasızca talan edilmesi sonucu meydana gelmiştir! Türkiye, 2016 yılında Paris iklim antlaşmasını onayladığı halde, henüz taraf olmamış, katı ve fosil yakıt tüketiminin sınırlandırılması konusunda hiçbir adım atmamıştır! İlimiz sınırları içinde üç adet termik santral kurma girişimi, yaşanması muhtemel iklim felaketinin habercisi niteliğindedir! Doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkacak, iklim krizine dikkat çekme çalışmaları yapacağız! Rant uğruna canlıların yaşam alanları yok edilmektedir! Maden çıkarma gerekçesiyle, Arsuz İlçesinde,  Defne İlçesinin neredeyse üçte biri kadar yüz ölçüme sahip ormanlık alanın yok edilmek istenmesi kabul edilemez! Arsuz halkıyla dayanışıyor, doğayı ve yaşamı savunuyoruz! Pandemi krizi, doğa talanı yetmezmiş gibi göçmen düşmanı politikalarla göçmenler ötekileştirilmekte, halklar birbirine düşman edilmektedir. İşte tam bu zamanda; Doğamıza, suyumuza, toprağımıza, dilimize, kültürümüze sahip çıkmak için; Biz aşağıda imzası bulunan yapılar olarak Defne’de yaşama, topluma, doğaya ve canlılara dair her türlü meselede ortak söz söylemek ve kolektif bir yaşam örmek için bir aradayız. Defne topraklarına gönül vermiş tüm dostlarımızı sesimize ses, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz. Sadece bölünmüş olduğumuz kadar zayıf ancak birleştiğimiz kadar güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.