DEFNE İLÇESİNDE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:58

DEFNE İLÇESİNDE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

reklam
DEFNE İLÇESİNDE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2017 - 2:18

298 views

DEFNE İLÇESİNDE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Defne’de Küçük Sanayi Sitesi yapımı için gerekli tüm yasal izinler alındı.

Defne Belediye Başkanı Op.Dr İbrahim Yaman, Defne Küçük Sanayi Sitesi’nin yapımına başlanacağının müjdesini vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Defne Belediyesi Subaşı Ek Hizmet Binasında gerçekleşen basın toplantısına, HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ) Başkanı A.Kadir Teksöz, Defne Kent Konseyi Başkanı Selim Harbiyeli, Antakya Mobilyacılar Odası Başkanı M.Ali Yapar, Defne Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve Defne Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Özbay, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Defne Belediye Meclis Üyeleri ve Basın mensupları katıldı.

YAMAN: “TEK AMACIMIZ KENTİN HAYATİ BİR SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEKTİR.”

Defne Belediye Başkanı Op.Dr İbrahim Yaman, basın mensuplarına Defne Küçük Sanayi Sitesi projesini detaylarıyla anlattı.

Küçük Sanayi Sitesi’nin Defne için neden gerekli olduğunu, yaptığı sunum ile anlatan Başkan Yaman: projenin tek amacının, kentin hayati bir sorununa çözüm üretmek olduğunun altını çizerek şu cümlelere yer verdi:

“Yıllardır bölgemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan Küçük Sanayi Sitesi yapımı için gerekli tüm yasal izinleri aldık. Siz değerli basın mensuplarımıza, Defne’de Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulmasıyla ilgili tüm sorunların bittiği müjdesini vermenin sevincini yaşıyoruz.

Biliyorsunuz ki Defne’de imalatçı ve tamirci işletmeler yerleşim alanlarında dağınık bir şekilde faaliyet göstermekte, plansız ve denetimsiz olarak çalışmalarını idame ettirmektedirler. Bu koşullarda gösterilen faaliyetler, başta insan sağlığını tehdit etmekte; görüntü, gürültü ve çevre kirliliği gibi olumsuz sonuçların doğmasına neden olmaktadır.

Yaşanan olumsuzluklar hem işletme sahiplerine hem de vatandaşlarımıza yansımaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan mahallelerimizde, Harbiye, Çekmece, Güneysöğüt, Subaşı ve Turunçlu Mahallelerimiz yoğunluklu olmak üzere yüzlerce işyeri, Sanayi Sitesi bulunmadığından ruhsatlandırılma sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Kentimizin atar damarı olan bu işletmelerimiz kapanma riski taşımaktadır. Defne’nin Küçük Sanayi Sitesi ihtiyacını uzun vadede karşılayacak Projemiz için titiz ve meşakkatli bir çalışma gerçekleştirdik.”

“44 HEKTARIN 10 HEKTARI YEŞİL ALAN”

Defne Küçük Sanayi Sitesini Hancağız, Koçören ve Hüseyinli Mahallelerinin Kesiştiği bölgede planladıklarını ifade eden Başkan Yaman: “ Küçük Sanayi Sitemiz yaklaşık olarak 44 Hektar alanı kapsayacak. Planlama yaparken ve ilçemizin KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ihtiyacı ile ihtiyacı karşılama kapasitesini değerlendirirken; Sanayi Sitesi sınırlarında da tarımsal niteliği korunacak alan ve parklarımıza da azami ölçüde önem verdik. Küçük Sanayi Sitesi olarak planladığımız alanın yaklaşık olarak 10 hektarını; Tarımsal Niteliği Korunacak Alan ve Park Alanı olarak ayırdık. Biz adımızı bir ağaçtan alan bir kurumuz. Yeşilin talan edilmesine asla gönlümüz razı gelmez. Proje çalışmalarında yeşil alanların, zeytinliklerin hatta meyve ağaçlarının korunmasında azami çaba gösterdik. Mevcut alan içerisinde ağaçların yoğun olduğu bölgeleri yeşil alan ve park alanı olarak planladık. Yaptığımız görüşmeler ve başvurular, ilgili kurum ve kuruluşlarca titizlikle incelendi ve değerlendirmeler sonucunda gerekli tüm yasal izinleri aldık. Defne İlçesi Küçük Sanayi Sitesi Alanımız; İlçemize, İlimize ve Ülkemize hayırlı olsun.” sözlerine yer verdi.

TEKSÖZ: “TÜM TECRÜBELERİMİZİ AKTARMAYA HAZIRIZ”

HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ) Başkanı A.Kadir Teksöz, Küçük Sanayi Sitesi probleminin çözülmesinin Başkan Yaman’ın başarısı olduğunu dile getirerek tebriklerini sundu.

Başkan Yaman’dan, kooperatife hep birlikte katkı verilmesini isteyen Teksöz: “Gerek yasal süreçlerde, gerekse dükkânların yapımında, her türlü aşamada biz HESOB olarak imkânlarımızla her zaman emrinizdeyiz. Başından beri istişare ederek devam ettiğimiz bu projeye her türlü desteği vermeye hazırız. Sayın Belediye Başkanımızdan proje tamamlanana dek tam desteğini esirgememesini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

YAPAR: “İŞYERLERİ UZUN VADELİ PLANLANIP, İŞLETMELERİN EBATLARI YÜKSEK TUTULMALI”

İşyerleri yapımında metrekarelerin büyük tutulması gerektiğine dikkati çeken Antakya Mobilyacılar Odası Başkanı M. Ali Yapar: “Zor olsa da yapılan işin hakkını vermek ve ekonomiyi canlandırmak adına işletmelerin ebatları yüksek tutulmalıdır. Çünkü ancak büyük işyerleri ile işletmelerin yaşama şansı vardır. Bu hususta hep birlikte sahip çıkılan ortak bir fikir ile ilerlenmelidir.” dedi.

ÖZBAY’DAN TEŞEKKÜR

Defne Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ve Defne Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Özbay, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kurulurken yardımlarını esirgemeyen başta Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman’a, bilgi ve tecrübelerini paylaşan HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz’e, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Başkanı M.Ali Kanlı’ya ve Antakya Mobilyacılar Odası Başkanı M.Ali Yapar’a teşekkür etti.

BAŞKAN YAMAN BASIN MENSUPLARIYLA YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Basın toplantısının akabinde Küçük Sanayi Sitesi yapılacak bölgeyi, basın mensuplarıyla birlikte gezen Başkan Yaman, elinde ki harita ile Hancağız, Koçören ve Hüseyinli Mahallelerinin kesiştiği bölgeyi yerinde göstererek basın mensuplarına detaylı açıklama yaptı. Başkan Yaman; Defne Küçük Sanayi Sitesi çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağının bilgisini verdi. (Haber: Defne beld. basın yayın – Fotoğraf:Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.