Defne Devlet Hastanesi’nin yeri istişare edildi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 13:46

Defne Devlet Hastanesi’nin yeri istişare edildi

reklam
Defne Devlet Hastanesi’nin yeri istişare edildi
Son Güncelleme :

31 Ekim 2022 - 14:37

282 views

Defne Devlet Hastanesi’nin yeri istişare edildi

 

Hatay’ın Defne ilçesine yapılması planlanan devlet hastanesi konusunda istişarelerde bulunulması adına bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Parti Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Yeşildal, hastanenin halkın ulaşım noktasında sorun yaşamayacağı yerde yapılmasının oldukça önemli olduğunu belirterek Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. Turunçlu Arıtma Tesisi’nden 35 dönümlük alanın hastane yapılması için tahsis edilmesini isteyen Yeşildal, bu konunun halkın yararına ve ortak akıl ile çözülmesinde yarar olduğunu belirtti.

Toplantıda ilk olarak konuşan Yeşildal; “Bugün Hatay’ımız ve Defne ilçemiz için son derece önemli bir toplantıdayız. Söz konusu Hatay ise gerisi teferruat diyoruz. CHP İl Başkanımıza ve milletvekilimiz Serkan Topal’a teşekkür ediyorum. Toplantının ana gündemi Defne’nin daha ulaşılır kamu hizmeti almasıdır. Bu şehirde yaşayan insanların söz konusu olan hizmeti alması için biz her türlü siyasi mülahazayı göz ardı eder ve üzerimiz düşeni yaparız. Çünkü Hatay’ın çekişmeye kavgaya değil birliğe ihtiyacı var. Hatay bu anlamda Türkiye’ye değil dünyaya örnek olacak bir şehirdir. Bu Hatay için büyük bir kazançtır. Hatay 2014’te büyükşehire dönüştü. Merkezde 2 ilçe oluştu. Antakya ve Defne olmak üzere. Eski Turunçlu belediye binasını sağlık il müdürlüğüne tahsis ettik. Tadilatını da Defne Belediyemiz yaptı. Sembolik olarak 1 TL’ye Sağlık İl Müdürlüğümüze devretti. Defne Belediyemiz RAM merkezi olarak bilinen alanı da Hatay’a kazandırdı. Futbol sahası da kazandırdı ve kapalı spor salonunu da Defne ilçemize kazandıracağız. Bu hizmetlerin kazandırılması ortak aklın işletilmesi sayesindedir. Defne hastanesini yatırım programına aldık. Talep 500 yataklıydı.

DEFNELİLERİN KOLAY ULAŞACAĞI YERDE YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ

Şu an itibariyle milletvekillerimizle birlikte bu hastanemizin daha büyük bir hastane olması için çabamız devam ediyor. Ancak bu hastaneyi nereye yapalım konusunda tartışmalarımız sürüyor. Tartışmak doğruyu bulmak adına güzel. Bu konuyu sayın valimizle de görüştük. Defne Belediyemiz 7 alternatif yer gösterdi. Bu belirlenen noktalar şehre epeyce uzak lokasyonlar. Hatay çevreyolunun üst tarafına tekabül ediyor. 35 dönümlük alana ihtiyaç var. Bizim ulaşılabilir bir alana da ihtiyacımız var. Bizim tespit edebildiğimiz yerler kent merkezine uzak yerler. Şu anda arıtma tesisi var. Burada HBB’yi de zarara uğratmadan halkın yararına olan konularda istişare edilmesi adına 106 dönüme varan bu noktada 35 dönüm bize tahsis edilirse vatandaşın yararına bir hizmet yapılmış olur. Bu alan bize tahsis edilirse eşdeğerde bir alanı tahsis edebiliriz. Böylece halkın da yürüme mesafesinde bir alan kente kazandırılmış olur. Gelin bu işe imza atalım. Bu konuda Hatay Valimize de bir Hataylı gibi hassasiyet gösterdiği için teşekkür ederim. Bu tesisi 20-30 km uzakta Milli Emlak’a ait yerde yapalım diyebilirdi, ancak hastanenin burada yapılmasında ısrarcı oldu. Sağlık Bakanlığı da yakında ihaleye çıkacak. O yüzden elimizi de çabuk tutmamız lazım. Bir an önce karar verip bu yatırımı başka bir yere kaptırmayalım. Defne’miz bunu hak ediyor. Biz bu yatırımı her halukarda yaparız. Ama Defne halkı oraya nasıl gideceğiz derse bunun hesabını ben tek başıma vermek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

PARLAR: ORTAK AKLIN İŞLETİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, “Defnelilerin yıllardır ihtiyacı olan bu hastane konusunda bugünkü toplantının gerçekleşmiş olması çok kıymetlidir. Bunun örnek olması gerektiğine inanıyorum. Bu hastanenin doğru yerde yapılması çok önemli. Öyle bir eser olmalı ki 30 sene sonra da iyi olarak hatırlanmalı. Çünkü bu hastane bir kere yapılacak ve taşınamayacak. O yüzden doğru karar verilmesi çok önemlidir. Şimdiden doğru kararın verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

YILMAZ: HASTANENİN YERİ DOĞRU SEÇİLMELİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da konuşmasında; “Defne’mize hastane yapılması konusunda değerli belediye başkanımız İbrahim Güzel ile daha önce de konuştuk. Burada doğru kararın verilmesi, hastanenin doğru yerde yapılması çok önemli. Daha sonra burası olmadı, taşıyalım diyemeyiz. Bu açıdan bakıldığında bu toplantının çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ve hastanenin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TOPAL: RANT PEŞİNDE KOŞANIN ALLAH BELASINI VERSİN

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal yaptığı konuşmada; “Ben öncelikle Defne halkı için hayati önem taşıyan bu hastanenin yapılması konusundaki toplantıyı önemli buluyorum. Defne halkının da bu toplantıyı takip etmesini istiyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hatay’a kim hizmet yapıyorsa Allah ondan razı olsun. Altyapısı yapılacaksa, ulaşım konusunda da 1-2 tramvay buraya eklenirse çok iyi olur. Bir yönetici elini vicdanına koyarsa o yönetici iline iyi hizmet eder. Bir sonraki toplantıda Defne halkımızı da işin içine katmak daha doğru olur. 2-3 yıldır bu hastane yapılacak. Beni birileri arıyor, falanca yerde parsel aldım. Hastaneyi oraya yapalım. Yapmayın arkadaşlar. Kim rant peşinde koşuyorsa Allah onun belasını versin. Burada hepimiz bir araya gelelim ve hastanenin nereye yapılacağına karar verelim. Hastaneyi yük getirmeyecekse ben destekleyeceğim. Defne halkının gidiş gelişinde sorun yaşanmayacaksa bu projenin bir an önce olması için ben de destek olurum. Bu konuda meclis üyelerinin de görüşlerini alalım, hatta anket de yaptıralım. Ama hazır burada yer varsa ve halkımız da bunu istiyorsa hastane burada yapılabilir. Bu vesileyle projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÇELİK: UMUYORUM YILLARDIR BEKLENEN HİZMET BİR AN ÖNCE YAPILIR

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik son olarak söz aldı. Çelik katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Defne’mizin yıllardır ihtiyacı olan bir hizmet olan devlet hastanemizin yapılması konusunda bu toplantıya katılma ferasetini gösteren CHP İl Başkanımıza ve milletvekilimize teşekkür ediyorum. Bizler defalarca birlikte bu konuda yetkili makamlara görüşmeye gittik. Bugün de hastanenin yerinin tartışılması için bir aradayız. Bu görüntü Hatay’a yakışan görüntüdür. Umuyorum ki halkımızın da kolay ulaşım sağlayacağı yere hastane yapılır ve Defne’mizin eksiği olan bu hizmet de tamamlanır. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

GÜZEL: PROJE ORTAK AKILLA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de konuşmasında, ilçeye kazandırılan hizmetlerden bahsederek; “Defne’mize kısıtlı bütçemizle çok sayıda eser kazandırdık. Spor sahaları, tesisler, asli hizmetler noktasında yine asfalt çalışmalarımız sürüyor. İlçemize yakışan bir devlet hastanesi konusunda uzun zamandan bu yana vatandaşlarımızın istekleri bulunuyordu. Bu konuda verilen desteklerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım buradaki gibi ortak akıl ile sorunları çözeriz. Bu gibi toplantıları halkımızla da yaparak halkın görüşlerinin de alınması sonrasında karar verilerek bu proje hayata geçirilirse daha doğru olur diye düşünüyorum. Tekrardan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.