Defne Belediyesi arazileri kiraya verecek « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 18:06

Defne Belediyesi arazileri kiraya verecek

Defne Belediyesi ilçenin muhtelif alanlarında bulunan çeşitli statüdeki arazilerin ihaleyle kiralanacağını açıkladı.

reklam
Defne Belediyesi arazileri kiraya verecek
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2021 - 10:09

133 views

Defne Belediyesi arazileri kiraya verecek

Defne Belediyesi ilçenin muhtelif alanlarında bulunan çeşitli statüdeki arazilerin ihaleyle kiralanacağını açıkladı.

reklam

Defne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Harbiye Dermaşta Mahallesi mevkiinde belediyemiz mülkiyetinde 70 adet parsel mevcuttur. Bu parsellerin toplam alanı 1068839.09m2’dir. DSİ 22 aralık 2019 tarih ve 30896 sayılı resmi gazetede Hatay ili Defne ilçesi Harbiye kaynak grubu koruma alanını (su havzası) ilan etmiş ve bu sınırlar kesinleşmiştir. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan parsellerin bir kısmı bu alanın içerisinde kalmaktadır. Alanlar mutlak koruma alanı, 1’nci derece koruma alanı ve 2’nci derece koruma alanı olarak bölümlendirilmiştir. Mutlak koruma alanında belediyemize ait 2 parsel mevcut olup toplam alanları bu parseller Karyer 16 ve 3349 nolu parsellerdir. 1 nci derece koruma alanında belediyemize ait 17 parsel mevcut olup toplanma alanları 225924.05 m2 dir. 2’nci derece koruma alanında belediyemize ait 8 parsel mevcut olup 130670.00 m2 dir. Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planında belediyemiz mülkiyetinde bulunan parsellerin 32 tanesi yapıya yasaklı alanda, 38 tanesi tarım ve konut alanında kalmaktadır. Şu anda mülkiyetimizde bulunan ve Dermaşta bölgesinde kalan parsellerin bir kısmı işgal edilmiştir. Kiraya çıkılan parsellerde parselin kullanım durumu ve fiziki yapısı göz önüne alınarak bölümlendirme yapılmıştır. Amaç kira ödemeden işgal edilerek kullanılan alanların kayıt altına alınması ve kira alınarak belediyeye gelir sağlanmasıdır. Hedef kitle işgalci olup orayı kullananlardır. Ancak ihale açık ihale olup herkes tarafından katılım sağlanabilir. Şu anda 166274.49 m2 lik alan için kiralama ihalesine çıkılmıştır. Geriye kalan parsellerimizde uygun olanlarında kent ormanı alanı, Defne ilçe sınırlarında doğan her çocuk için fidan dikme projesi ile yapılan planlamanın izinleri doğrultusunda tarımsal ve seracılığa yönelik çalışmalar ile güneş enerji sistemleri projesi uygulaması çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca Çekmece Mahallesi Gültepe mevkiinde bulunan 1416.09 m2 lik park alanı da kiraya verilecektir.

– yapılan ihale açık ihaledir.

– herkes katılabilir.

– muhammen bedel ekspertiz tarafından belirlenen bedeldir.

– satış kesinlikle yoktur.

– ihale dökümanı harbiye hizmet binasında strateji geliştirme müdürlüğünde görülebilir veya satın alınabilir” denildi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.