DASİFED: “KADINSIZ, TEK KANATLA HAYALLERİMİZE UÇMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:39

DASİFED: “KADINSIZ, TEK KANATLA HAYALLERİMİZE UÇMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!”

reklam
DASİFED: “KADINSIZ, TEK KANATLA HAYALLERİMİZE UÇMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!”
Son Güncelleme :

07 Mart 2018 - 17:43

3.948 views

DASİFED: “KADINSIZ, TEK KANATLA HAYALLERİMİZE UÇMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması yapan DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, ekonomi ve yaşam kalitesinin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılmasında iş dünyasında kadının önemine dikkat çekti.

Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. İş dünyasında kadın istihdamının önemine vurgu yapan Ekinci, kadınların toplumsal ve sosyal statülerinin yükseltilmesi, kadına yönelik şiddetin son bulması, kadınların iş gücüne katılımının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’de erkeklerin iş gücüne katılımının yüzde 72,4 olduğunu, kadınlarda bu oranın yüzde 32,3’te kaldığına dikkat çeken Ekinci, bu rakamlarla sürdürülebilir kalkınmanın yakalanamayacağını hatırlattı.  Kadınların iş hayatındaki varlığının, kalkınmanın en önemli göstergesi olduğunu belirten Ekinci; “Gelişmiş bir ekonomi ve gelişmiş bir demokrasi, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına, kadına yönelik şiddetin son bulmasına, kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine bağlıdır” dedi. Bu çerçevede kadınların iş dünyasındaki temsil gücüne dikkat çekmek için DASİFED’in isminde yer alan “iş adamları” sözcüğünü kaldırıp “iş dünyası” yaparak farkındalık yaratmak istediklerini, bağlı derneklerinde de “iş insanları” değişimi yaparak topluma bir mesaj verdiklerini belirtti.

  

Kadınların iş hayatına katılımını önemsediklerini belirten DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, bunun sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi. Ekinci şöyle devam etti: “Her 10 girişimciden sadece birinin kadın olduğu ülkemizde, eğitim başta olmak üzere, düşük ücret ve kreş gibi çocuk bakım hizmetleri ile ilgili yetersizlikler kadınların iş gücüne ve sosyal hayata katılımını olumsuz etkileyen faktörlerin başında yer alıyor. Uluslararası araştırmalar, 2025’e kadar kadınların eşit katılımının sağlandığı en iyi senaryoda küresel düzeyde toplam GSYH’de yüzde 11’lik, yani 12 trilyon dolarlık bir artış öngörüyor. Kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımının önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile kadın istihdamında yaratılacak olan artış, Türkiye’nin küresel rekabette de önünü açacaktır.”

DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, kadınların toplumda gereken yerini almazsa tek kanatla hayallerimize uçamayacaklarını belirtip “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımız için kutluyoruz.” diyerek açıklamasını sona erdirdi. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.