DASİFED: “HATAY DENİZ OTOBÜSÜ PROJESİ’Nİ DESTEKLİYORUZ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:25

 DASİFED: “HATAY DENİZ OTOBÜSÜ PROJESİ’Nİ DESTEKLİYORUZ”

reklam
 DASİFED: “HATAY DENİZ OTOBÜSÜ PROJESİ’Nİ DESTEKLİYORUZ”
Son Güncelleme :

08 Şubat 2018 - 13:08

159 views

         DASİFED: “HATAY DENİZ OTOBÜSÜ PROJESİ’Nİ DESTEKLİYORUZ”

        Hatay BŞB’nin başlatmış olduğu Deniz Otobüsü Projesi’ni desteklediklerini vurgulayan DASİFED Başkanı Mehmet KILIÇLAR, bölgemizin kalkınmasına katkı sunacak her projenin arkasında olduklarını belirtti.

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıçlar açıklamasında şunları ifade etti: “Son 7 yıldır Suriye kriziyle ekonomisi ciddi derecede etkilenen Hatay’ın ekonomisine can suyu ihtiyacı giderek artmaktadır. Afrin operasyonu sırasında sınır ötesinden atılan füzelerin sınır ilçelerimize düşmesi nedeniyle Hatay üzerindeki olumsuz algılar derinleşmektedir. Ancak Hatay sahip olduğu potansiyeliyle bu algıları çok rahat kırabilecek güçtedir. Nitekim Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce Hatay’a kazandırdığı Gastronomi Kenti unvanı ve EXPO 2021 organizasyonu başarılı adımlar olmuştur.

Bu süreçte yine Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Hatay Deniz Otobüsü Projesi, hem bölgenin ekonomisine ciddi katkı sağlayacak hem de kentin olumsuz algılarının kırılmasına destek olacak önemli projedir. Akdeniz’e kıyısı olan en büyük 3. liman olan İskenderun Körfezi hali hazırda ticari yük gemilerine hizmet vermektedir. Bu potansiyeli yolcu taşımacılığı için kullanmak için geç kalmış sayılmayız. Yine Çevlik Liman’ı yolcu taşımacılığı için uygun bir limandır. Dünya’nın en uzun 2. kumsalına da sahip olan Hatay’da bugüne kadar denizlerimizin değerini iyi bilemedik. Deniz Otobüsü Projesi ile yaratılacak alternatif ulaşım Hatay için ciddi bir çekim noktası olacaktır. Dünya, EXPO 2021 ve Gastronomi Kenti Hatay’a deniz yolu ulaşımı ile bağlanmış olacak.

Bizler DASİFED olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Hatay Deniz Otobüsü Projesi’ni destekliyor, öncelikli olarak planlanmış olan Mersin, Kıbrıs, Beyrut güzergâhlarının geliştirilerek Dünya’ya açılmasını önemsiyoruz. Hatay İş Dünyası olarak bölgemizin kalkınmasına katkı sunacak her projede elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizi belirtmek isteriz” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.