Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’da « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 00:18

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’da

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere İlimize gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Protokol Üyeleri  tarafından karşılandı.

reklam
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’da
Son Güncelleme :

23 Nisan 2022 - 12:04

217 views

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay’da

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere İlimize gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Protokol Üyeleri  tarafından karşılandı.

Karşılama sonrası program dahilinde, Hatay Valiliğini ziyaret eden ve Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Vali Yardımcıları, protokol üyeleri ve tören mangası tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Akabinde beraberindeki heyet ile birlikte Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı, makamında ziyaret ederek Hatay’a dair brifing aldı.

Gerçekleşen ziyaret sonrasında burada bir basın açıklaması yapan ve yapmış olduğu basın açıklamasında, ramazanda vatandaşlarla kucaklaşmak, dertleri, sevinçleri ve kederlerini dinlemek için Hatay’a geldiğini, Hatay’ın, bir dünya şehri ve birçok medeniyeti içinde barından, ev sahipliği yapan ve bu farklılıklara rağmen biz olmayı başaran bir şehir olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, konuşmasının devamında “Asıl barış mesajlarının Türkiye’nin de ötesinde dünyaya verileceği şehrin Hatay olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla mübarek ramazan ayı vesilesi ile de böyle güzel bir şehrimizde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, tüm Hataylı kardeşlerimize yürekten selam ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek kentin mevcut sorunları, devam eden veya tamamlanan yatırımlar ve çalışmalarla ilgili Vali Doğan’dan detaylı brifing aldığını belirten, Hatay’ın önemli bir sanayi ve tarım şehri olduğunu, Hatay’ın, demir çelik üretiminde Türkiye birincisi olduğunu, mobilya şehri olma yolunda da çok ciddi adımların atıldığını, yaş sebze ve meyve üretiminde, ihracatında marka olan, Hatay’ın Antalya ve Mersin İllerinden sonra yaş sebze ve meyve ihracatında 3. sırada yer alan bir şehir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, “Türkiye’nin 2023 ihracat hedefleri ile ilgili de baktığımızda 4,5 milyar doları aşan ciddi bir ihracatı olan bir şehrimiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, Kovid-19 ve devamında Rusya-Ukrayna Savaşı’yla tarımın öneminin öne çıktığını aktararak, “Tarım zaten stratejik bir alandı ama bu öyle bir hal aldı ki neredeyse savunma sanayisinin önüne geçmiş durumda. Dolayısıyla burada Hatay’ın üzerinde çok ciddi bir sorumluluk var. Dünyada gıda ürünleriyle, tarım ürünleriyle ilgili tedarik zincirinde yaşanan bir kırılma var. Bu negatif olarak algılanabilir ama Hatay olarak baktığımızda çok pozitif olarak fırsatlar sunuyor. Konya’da da biz bunu öngörmüştük ve Tarım ve Orman Bakanlığımızla çok yoğun çalışmalarımız var. Cumhurbaşkanı’mızın özellikle çok yakından takip ettiği ve verdiği direktifler var. Bu konuda Hatay’da da muhteşem bir potansiyel var. Bizim bu potansiyeli inşallah gerek aldığımız birim başına ürün bazında, gerekse de özellikle bu yıl aldığımız yağışla bütün Türkiye’de ekilmemiş yer kalmasın istiyoruz. Bu Hatay için birincil derecede önemli, inşallah bunun da böyle olacağını görüyoruz, ümit ediyoruz. Yetkililerden aldığımız bilgiler bu doğrultuda.” ifadelerinde bulundu.

Büyük Karaçay Barajı’nın tamamlandığını, diğerlerinin de tamamlanmasıyla tarımın çehresinin daha da değişeceğini ve bu konuda da Hatay’ın yanında olduklarını, olmaya da devam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, sözlerine şöyle devam etti “Hatay, demir-çelikte ve narenciyede öncü ilimiz olduğu gibi erkek ayakkabı üretiminde de Türkiye’de en önde gelen bir şehrimizdir. Hatay’da 5 milyon zeytin ağacı bulunmaktadır. AK Parti iktidarı döneminde de zeytine verdiğimiz önem ve değer ile bunun sayısının artırılmasıyla ilgili çabalarımız, ağaç ve ormanlaşmayla ilgili çabalarımız zaten devam ediyor. Altınözü ilçemizde de zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili muhteşem bir potansiyel var. Hamdolsun Hatay, bu potansiyeli sonuna kadar değerlendiren bir ilimizdir.” dedi.

Hatay’ın, okullaşma oranı anlamında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek inşaatı süren 1000 kişilik öğrenci yurdunun açılmasıyla üniversitelerin ve öğrencilerin daha da rahatlayacağını ifade eden, Hatay’ın, önemli bir lojistik kenti olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, konuşmasının devamında “Tüm Türkiye’de biz, kara, hava, demir yollarımızla, limanlarımızla bir ağ örüyoruz ama ısrarla bir lojistik üssü oluşturma arzumuz çok kuvvetli ve Hatay yine bunlardan bir tanesi. Özellikle dışarıya açılıyor ve 715 kilometrelik bir kara yolu ağı ile 78 kilometrelik demir yolu ağı var. Onun ötesinde 3 kara, 11 deniz ve bir hava hudut kapısıyla aslında Türkiye’nin, dünyaya açılan bir kapısı ve bu husus Cumhurbaşkanımızın çok yakın takip ettiği konulardan birisidir. Bizim dışarıya açılan kapılarımız aslında ihracat üslerimizdir, diğer ülkelerle olan aynı zamanda iletişim kapılarımızdır, Türkiye ile olan o bağı güçlendirecek yerlerimizdir. Bu anlamda da burası gerek yolcu gerekse yük taşımacılığı anlamında çok ciddi bir fırsatı beraberinde sunuyor. Sadece kendisi için de değil aslında hemen yanı başında buna Gaziantep’i, Kahramanmaraş’ı, hatta Şanlıurfa’yı bile ekleyebileceğimiz bir güzergahtan bahsediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, bölgeye yapılması planlanan Amanos Tüneli projesine değinerek, “Özellikle Amanos Tüneli’ni konuştuğumuzda, orada bizim bir arzumuz var. Hem Hatay’ın kendi içerisindeki potansiyeli, diğer taraftan da Şanlıurfa’dan başlayarak Gaziantep ve Kahramanmaraş’ı, Hatay ile denizle, limanla buluşturacak bir proje. Onunla ilgili hem burada Valiliğimizden, sayın vekillerimizden ve başkanımızdan gerekli bilgileri aldık. Bu proje, dönüşte çok yakinen takip edeceğimiz ve Cumhurbaşkanı’mızın da çok yakinen takip ettiği projelerden birisi.” şeklinde konuştu.

Kentteki hastane sayılarına ilişkin de bilgi veren ve inşaat safhasında olan hastane projelerinin tamamlanmasıyla İlimizdeki sağlık hizmetlerinin daha da gelişeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, Hatay’ın, medeniyetlerin beşiği ve barış içerisinde yaşamanın sembolü ve dünyaya örnek teşkil edilebilecek bir şehir olduğunu belirterek konuşmasının devamında, “ Hatay, bütün dünyaya örnek teşkil edebilecek bir model. Birçok yere gittiğimizde bize modeller sunuluyor. A şehrinin, B şehrinin modeli ama baktığınızda çoğu teorik bazdaki modellerdir. Gerçek anlamdaki çoklukta birliğin yaşadığı bir yer arıyorsanız bunun adresi Hatay’dır. Bir örnek şehir veya model arıyorsanız da yine Hatay bu örnek modellerden birisidir. Dolayısıyla turizm açısından da muhteşem bir potansiyel arz etmekte. Zaten Hatay’ımız da bu potansiyeli sonuna kadar kullanıyor ama bizim arzumuz buradan aldığımız payın arttırılması. Özellikle konaklama ve turist başına elde edilen gelir açısından bunun arttırılması konusu. İnşallah ‘Durmak yok yola devam.’ diyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da hem yatırımlarımız hem çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Ben bir kez daha Ramazan-ı Şerifinizi kutluyor ve gelecek olan Kadir Gecemiz ile Ramazan Bayramımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Hatay Valiliğinde yapmış olduğu basın açıklamasının ardından program dahilinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte, ülkemizin ve İlimizin ekonomisine önemli katkı ve binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayan Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’ni (MOBSAN) ziyaret ederek, burada alın teri döken esnaf ve çalışanlarla iftar programında bir araya geldi.

Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, akşam ezanın okunmasıyla beraber oruçların açılmasının ardından Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi Kooperatifi (MOBSAN) Başkanı Hüseyin Doğru’nu konuşmasıyla devam etti. Başkan Doğru konuşmasında, “2012 yılında yola çıktığımız bizler için hayal olan projeyi tamamladık ve bugün içerisinde üretim yapmaktayız. Bu noktada emeği geçen tüm vekillerimize, bakanlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Birlikte hep beraber başarıya ulaştırdığımız bir projedir. 100 fabrikadan oluşan bu projemiz 2012 yılında başlamış olup 2020 yılının başlarında tamamlanmış olup şuan da 6 bin istihdam, 150 milyon dolar ihracat yapan bu tesislerimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğimiz 10 bin istihdam ve 500 milyon dolar ihracat sözümüze çok kısa bir sürede ulaşacağımızın tekraren sözünü burada vermek istiyorum. Bu hedeflerimize ulaşarak daha da ileri hedeflere ulaşmayı planlıyoruz. Farklı ülkelerde ülkemizin bayrağını göklere çekebilmek açısından çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son olarak tesislerimizde güneş enerjisi ile elektrik üretmeyi planladık ve bu konudaki çalışmalarımız bitmek üzere böylelikle tüketilenden fazla enerji üreterek tesisimiz, doğa dostu bir sanayi tesisi olacak inşallah. Başta desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Bugün hem Hatay, hem de Türkiye için kolektif aklın ürünü, güzide bir tesisi ziyaret etmiş bulunuyoruz. Ben bu vesile ile önümüzdeki günlerde Hatay’daki çok değerli diğer sektörlere de öncülük edecek ve örnek olacak bu kıymetli tesisle birlikte Hatay’ımızda sanayi gelişiminde ciddi atılımlar gerçekleştireceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum. Burada ki emekçi kardeşlerimiz bilsinler ki, alın terleriyle büyüttükleri bu müessese inşallah, güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin temel taşları olacaktır. Ben buradan bugün bizlere ev sahipliği yapan Sayın Valimize ve değerli yönetim kurulu başkanımıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım sizleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşını Antakya’da misafir etmekten şeref, onur ve gurur duyduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Hoşgeldiniz, şeref ve onur verdiniz. Sizleri daha geniş bir zamanda kültürün başkenti, medeniyetlerin, barışın, ticaretin, mobilyanın baş şehri Hatay’da misafir etmek istiyoruz. Bu tesiste emeği geçen önceki dönem il başkanlarımıza, vekillerimize şükranlarımızı sunuyor, çok değerli Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkür ediyoruz. Hatay’da ki mobilyacı esnafımıza güvenerek 10 bin istihdam ve 500 milyon dolar ihracat hedefi koyan Cumhurbaşkanımız, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Hatay, iç savaşlarla birbirini yok ettiği, inançlarından, kimliklerinden dolayı birbirini katlettiği insanların yaşadığı bir dönemde kardeşlik ve barış şehri olarak dünyaya evrensel bir barış mesajı vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, Hatay’ın selamlarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a götürmenizi arz ediyoruz. Hatay her zaman ‘durmak yok yola devam, çalışmaya devam’ demektedir.” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, Milletvekillerim, değerli İl Başkanım, İlçe Belediye Başkanlarım, değerli emekçi kardeşlerim, değerli basın mensupları hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Ramazan-ı Şerifin hayırlar ve bereket getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, bugün içerisinde bulunduğumuz bu alan, Türkiye’nin ihracatına, üretimine omuz veren neferlerin bir araya geldiği bir mekandır. Bu mekan, Suriye sınırına yakın bir alan olmasına rağmen üreterek, ihracat yaparak, ülkemize döviz kazandırarak Türkiye’nin yolunu açmakta, güçlü yürüyüşüne destek vermektedir. Bugün burada iftar yaptığımız işçi kardeşlerimiz helal kazançları ile evlerine rızık götürürken, Türkiye’nin büyümesine de ciddi katkı sağlamaktadırlar. Burası Türkiye’de örnek gösterilecek bir mekan, bölgedir. Emeği geçen başta dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Hatay’a geldiğinde bu tesisleri açtı ve bu tesisler Türkiye’ye örnek gösterilecek tesisler. Ben emek veren tüm işçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ramazan-ı Şeriflerinizi tekrar tebrik ediyor, bayrama erişmeyi de Yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım sizleri, hem amik ovasındaki tarım, hem de İskenderun ilçemizde ki sanayi sektöründeki faaliyetlerimizi bilgilendirmek amacıyla daha geniş bir zamanda misafir etmek istiyoruz. Tekrar herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Sayın Valim, çok değerli Milletvekillerimiz, MOBSAN’ın çok değerli başkan ve üyeleri, değerli Belediye Başkanlarımız, değerli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri sevgiyle, hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyor, sonuna yaklaştığımız Ramazan ayının rahmetinden ve bereketinden hep birlikte nasiplenmeyi diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her birinize ve Hatay’ın tüm ilçelerine en kalbi selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum. Medeniyetler şehri Hatay’da, iftar sevincinize ortak olmaktan ve sofranızı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Salgın nedeniyle hasret kaldığımız bu kardeşlik halkalarına her hafta başka bir şehrimizde katılıyor, Ramazan’ın birlik beraberlik ruhuyla hamdolsun vuslatı yaşıyoruz. Konya’nın ardından bugün asırlardır kardeşliğin sembolü olan topraklarda, kültür mozaiği Hatay’ımızdayız ve onunda merkezinde şuanda Antakya’dayız. İnsanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olan bu güzel şehrimiz nice uygarlığa beşiklik etmiş, farklı dinlere, dillere, kültürlere kucak açmıştır. Her bir köşesi adeta açık hava müzesi gibi olan Hatay, toplumsal yapısıyla tüm Anadolu’nun bir özeti, kardeşliğin bayraklaştığı kutlu bir diyardır. Anadolu’da ilk camii olarak kabul edilen Habib-i Neccar Camii, bu topraklarda İslamın bir mührü gibi binlerce yıldır, binlerce Ramazan’a şahitlik etmiştir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Hatay’ı tanımlarken, ‘Sırtını Habib-ün Neccar dağına vermiş, ayaklarını Asi nehrine uzatmış, gözlerini de karşıdaki Toros cibaline dikmiş, ağaçlık, bahçelik, zeytinlik, bağlık, sulak, yemyeşil bir Türk yurdu’ ifadelerini kullanmaktadır. Gerçekten de şehre ab-ı hayat olan Asi nehri’nin zerafetine, yüce dağların, yemyeşil uzanan yaylaların haşmetine, bir yanda denizinin mavisine hayran olmamak elde değil. Asırlarca mazlumları bağrına basan bu topraklar son yıllarda da zulme uğrayan kardeşlerinin yasıyla yaslanmış, mezalimden kaçanlara yuva olmuştur. Vatanperverliğin, alicenaplığın, samimiyetin ve kardeşliğin abideleştiği böyle bir şehrimizde Ramazan’ı yaşamak bir başka güzel. Birliğimizin, beraberliğimizin, bizleri bu sofra etrafında buluşturan dayanışmamızın daim olmasını diliyorum. Bu vesileyle Hatay’ın bağrında yatan nice gönül erini, Hatay’ın kurtuluşu için tarihi rol oynamış Abdurrahman Melek’i, Abdülgani Türkmen’i ve Tayfur Sökmen’i, Hataylı mütefekkir Cemil Meriç’i saygı ve rahmetle anıyorum. Değerli kardeşlerim, bizler paylaşmanın bereketine, kendimizden verdikçe sahip olduklarımızın azalmadığına, aksine çoğaldığına inanan bir milletiz. Hamdolsun bugüne kadar dünya üzerinde yaşanan hiçbir zulme sessiz kalmadık, mazlumlara, gariplere sırtımızı dönmedik. Hayatlarını ve akıbetlerini bizlere emanet eden, ülkemize sığınan kardeşlerimize de sahip çıktık. Veren el alan elden üstündür, daima bu bilinçle hareket ettik. Bunu da en iyi Hataylılar bilir. Ne bizi biz yapan insani ve vicdani değerlerden ne de milletimizin menfaatlerinden taviz vermedik, vermeyeceğiz. Hatay dâhil sınır illerimize roketlerin düştüğü günler daha dün gibi aklımızdadır. Hem vatandaşlarımızın ve sınırlarımızın güvenliğinin korunması hem de ülkemizde bulunan sığınmacıların yuvalarına emniyet içinde geri dönüşlerinin sağlanması için sahada gerekeni yapmaktan da çekinmedik ve çekinmeyiz de.” dedi.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Operasyonlarının kararlılıkla gerçekleştirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, konuşmasının devamında, “Bunu yaparken de kimsenin bir karış toprağında gözümüz olmadan, sınırlarımızda istikrarın sağlanması için yaptık. Hiçbir tehdide ve şantaja boyun eğmeden, en batıdan, en doğuya bütün havzayı terör örgütünden temizlemeye kararlıyız dedik ve bu kararımızdan asla geri adım atmadık. Ülkemizin sahadaki varlığıyla terör ve terörden beslenenler kaybetmiş, huzur ve barıştan yana olan herkes kazanmıştır. Bugün de aynı kararlılıkla Irak’ın kuzeyinde, Pençe-Kilit Harekâtımızı gerçekleştiriyoruz. Terörü nerede olursa olsun kaynağında kurutmaya ve sınırlarımızdan tüm terör unsurlarını temizlemeye kararlıyız. Harekâta katılan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası için canını ortaya koyan tüm güvenlik güçlerimize, tüm askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit verdiğimiz kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Bundan sonra da sınırlarımızın içinde ve dışında ülkemize yönelik tehditlere göz açtırmayacağız. Ülkemizde bulunan sığınmacıların güven içinde dönüşleri için de bölgede istikrarın sağlanmasına katkı vermeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay sözlerinin devamında, “Değerli kardeşlerim, bugün iftarımızın Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi ev sahipliğinde gerçekleşmesi ayrıca anlamlıdır. Türkiye’nin en büyük Mobilya üretim üssü olan bu merkezi projelendirildiği günden bu yakından takip ediyor, Hataylı yerli firmaların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hâlihazırda faal durumda bulunan 6 sanayi sitesi ve 3 organize sanayi bölgesinde 20 binden fazla kişiye istihdam sağlanmaktadır. Biraz öncede ifade edildiği gibi 10 bin istihdam ve 500 milyon dolarlık ihracat hedefine MOBSAN’la en kısa sürede ulaşıyoruz inşallah. Fakat bu hedefe ulaştıktan sonrasında sadece mobilya sektöründe hedef 1 milyar dolar ihracat olmalı. Bunun gerçekleşeceğine ben yürekten inanıyorum, 6 ay önce burayı açtığında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da inanıyordu. Cumhurbaşkanımız liderliğinde burada bu hedefleri gerçekleştiririz, yeter ki birlik, beraberlik ve dayanışma olsun.” ifadelerinde bulundu.

Hatay’ın, ham çelik ve yassı çelik üretiminde Türkiye’de 1. sırada olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Ayrıca gıda ve içecek ürünleri, mobilya ve ağaç ürünleri ile plastik, kauçuk ürünlerinin imalatında da öne çıkmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın özel teşviklerle desteklediği bu mobilyacılık kümelenmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük önem verdiği ve büyük başarılar beklediği sanayi bölgelerinin başında geliyor. Hatay’a özgü el oymacılığı ile teknolojiyi sentezleyerek ortaya koyacağınız yeni tasarımlarla çok daha yüksek satış ve ihracat rakamlarına da, yine 1 milyar dolara inşallah ulaşacaksınız. Toplam 11 milyar 99 milyon dış ticaret hacmi ile Türkiye’de 7’nci sırada yer alan Hatay’ı önümüzdeki dönemde ilk 5 il arasında görmek istiyoruz. Kültürel zenginliğini yansıttığı mutfağıyla gastronominin başkenti olan Hatay’ı, gastronomi turizminde de Türkiye’de lider olmasını arzu ediyoruz. Tüm ilgili Bakanlıklarımız buradaki yatırımların değere dönüşmesi, istihdamın korunması ve çok daha fazla kişiye iş imkânı sağlanması hedefiyle yanınızdadır. Daha iyi çalışma şartlarının sağlanması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçimizin hakkını hukukunu gözetmeye de devam edeceğiz. İşçilerimizin alın terini, üreticimizin rekabetçiliğini korumak, siz Hataylı hemşehrilerimizin deyimiyle ‘başımızın, gözümüzün üzerine’dir. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yatırım, üretim, istihdam ve büyüme odaklı bir yaklaşımla, işçimiz, işverenimiz; çalışma hayatının tüm paydaşlarıyla birlikte ilerleyeceğiz.” dedi.

Ramazanın, kendi nefislerimizi dünyevi her şeye karşı sınırladığımız bir arınma dönemi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, konuşmasının devamında “Aynı zamanda toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın bilincine yeniden eriştiğimiz bir rahmet ayıdır. Ramazan ruhu Sezai Karakoç’un şu dizelerinde adeta hayat buluyor;

‘Ey oruç, diriltici rüzgâr, islam baharı!

Es insan ruhuna, inip yüce ilham dağından,

Kevser içir, âbıhayat boşalt kristal bardağından.

Susamış insan kalbinin ufuklarına.’

Ramazan ayının getirdiği mağfiretin, İslam âleminin tamamına yayılmasını; maneviyatının gönüllerimize intikal etmesini temenni ediyorum. Sahurun bereketiyle iftarın sevincine, kadrimizi yücelten Kadir Gecesi’ne ve nihayetinde Ramazan Bayramı’na birlik, beraberlik ve esenlik içinde ulaşmayı diliyorum. Sizlerin vasıtasıyla tüm Hatay’a sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum.” dedi.

Konuşmalarının ardından İlimiz Antakya Ulu Camii’nde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberinde ki heyet ile birlikte teravih namazını kılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, sonrasında İlimiz esnaflarını ziyaret ederek talep ve şikayetlerini dinledi. Akabinde Antakya Milli İrade Parkı’nda vatandaşlarımızla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, İlimizde gerçekleştirmiş olduğu bir dizi ziyaretin ardından hava yolu ile şehrimizden ayrıldı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.