ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 05:49

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

reklam
ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ
Son Güncelleme :

17 Nisan 2019 - 16:36

1.083 views

ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ
Hatay Samandağ nüfusuna kayıtlı 2 çocuk babası Mehmet Demir ve kayın biraderi Volkan Altınok ekmek kazanmak, geçimini sağlamak amacıyla 6 yıldır Libya’da olan ve Libya’nın Trablus kenti Kasır civarında, Libyalı ortaklarıyla birlikte 1 yıl önce lokanta işine girdiler. Her şey yolunda giderken, Libya’nın Trablus kenti Kasır civarında çalıştıkları iş yerlerinden kimliği belirsiz kişiler tarafından bir hafta önce kaçırıldılar. Bir haftadan beri haber alınmayan Samandağlı gurbetçilerin yakınları, Mehmet ve Volkan’ın bulunması için yetkililerden yardım bekliyorlar. Seslerini duyurabileceğimiz kadar yayılmasını ve yetkililerin bir an önce el atmalarını bekliyorlar.

Samandağ Yeni Mahalle’de oturan Mehmet Demir’in babası Kamerüzaman Demir, benim oğlumla birlikte 10 kişi kaçırılıyor, oğlum Mehmet ve kayınbiraderi Volkan dışında herkesi serbest bırakıyorlar. Kimler kaçırdı, niçin kaçırıldıkları belli değil, telefonlarına da el koymuşlar. 5 – 6 yıldır Libya’da her gün eşiyle irtibat içerisinde, geçen Çarşamba’dan bu yana yani alındığı günden beri haber alamıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz, çocuklarımızın hayatlarından endişe ediyoruz. Büyük Devlet erkanlarından yardım istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz.

 

Mehmet Demir’in annesi Nimet Demir, çocuklarımızın hayatlarından endişe ediyoruz, sizin sayenizde yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz, duyun sesimizi; Allah ricası için çocuklarımızı bulun. Biz çok korkuyoruz. Çocuklarımızın hayatta olduklarını bilmek istiyoruz. Birde Akbabalar üşüştü başımıza, 10 bin dolar verin getiririz, yok 30 bin verin getiririz, şu kadar verin getiririz. Bizim derdimiz yetmiyormuş gibi birde akbabalar çıktı ortaya. Bütün yetkililerden yardım istiyoruz, İnşallah çocuklarımız hayattalar. Çocuklarımızdan haber getirmelerini sağlasınlar, çocuklarımız sağ salim bize kavuştursunlar. İnşallah derdimize çare bulurlar, ne diyeceğimizi bilmiyorum sanki kelimeler tükenmiş.

  

Mehmet Demir’in eşi Pınar Demir, aynı zamanda Volkan Altınok’un kardeşi, bir haftadır haber alamıyoruz, yetkililerden yardım bekliyoruz. Hayattalar mı, neredeler haber alamıyoruz. Ortağıyla görüşüyoruz, oda hiçbir şeyden haberinin olmadığını söylüyor. Yardım istiyorum, destek istiyorum hem eşim hem de abim için. Çocuklarım okulda babalarının gelmelerini bekliyorlar. Yetkililer duysun sesimizi Allah aşkına.

Cumhuriyet Mahallesinde oturan Volkan Altınok’un babası Ali, Annesi Behiye, kardeşi Ercan Altınok ve diğer aile bireyleri de tedirgin olduklarını ve hayatlarından endişe duyduklarını dile getirdiler. Çocuklarımızın hayatlarından endişeliyiz, yedi gündür haber alamıyoruz. Yaşadıklarını bilelim ve yetkililerden yardım istiyoruz. Bir haftadır perişan haldeyiz
Kardeş Ercan Altınok “Bizler olayla ilgili Libya Türk Konsolosluğuyla görüşerek bilgi verdik. Eniştemiz Mehmet Demir’in iş ortağı Libyalı şahıstan şüphelendiğimizi belirttik. Ağabeyim Volkan ve eniştemiz Mehmet Demir’in çalışmakta oldukları iş yerini kimliği belirsiz şahıslar basarak onları kaçırdılar. Yaklaşık bir haftadır onlardan haber alamıyoruz. Devlet büyüklerimizden bu olaya el atıp bu iki canımızı bize kavuşturmasını talep ediyoruz.” İfadelerine yer verdiler. (Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.