CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL: 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun   « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 21:20

CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL: 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun  

reklam
CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL: 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun   
Son Güncelleme :

24 Kasım 2017 - 10:23

168 views

CHP Hatay Milletvekili Serkan TOPAL :24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

 “YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR.”

 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, eğitimin toplum için önemine vurgu yaparak eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Yarınlara Güvenle Bakmamızı Sağlayacak Başat Faktör Eğitimdir.

 CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, “Eğitim, kuşkusuz ki ulusal ve bireysel refahın artırılması, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokratik, laik ve çağdaş yönetim anlayışının etkin ve verimli bir şekilde uygulanması ve bir milletin yarınlara güvenle bakmasını sağlayan en başat faktördür.

Onun içindir ki Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” diyerek öğretmenlerin görev ve sorumluluğunun önemine işaret etmiştir” dedi.

Öğretmenlerimiz Yoksulluk Sınırı Altında Ücret Alıyor.

 Hatay Milletvekili Topal, öğretmenlerin haklarının ödenemeyeceğini ifade ettiği açıklamasında, eğitim emekçilerinin zor koşullarda görev yaptığına değinerek, “Bu millet, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen siz kıymetli öğretmenlerimizin hakkını ödeyemez.

Eğitim emekçilerimizin büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırının altında ücret alıyor; ekonomik nedenlerden dolayı, ek işlerde çalışmak durumunda kalıyor, sağlık sorunları yaşıyor ve aile hayatları bu durumdan etkileniyor” dedi.

FETÖ Darbe Girişimi Sonrası Yargı Kararı Olmaksızın Öğretmenler Cezalandırıldı.

 CHP Milletvekili Topal, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası eğitim emekçilerine yönelen sindirme politikalarına değinerek, “15 Temmuz dinci gerici FETÖ darbe girişimi sonrası süreç, birçok eğitim emekçisi açısından, merkezi hükümetin talimatlarıyla, kâbusa çevrildi. Birçok eğitim emekçisi delilsiz, ihbar mektupları ile Danıştay’ın suç olarak kabul etmediği sendikal eylemlere katılma gerekçeleri ile ya açığa alınmış, ihraç edilmiş ya da sürgün edilmiş ve hala birçoğu görevlerine iade edilmemişlerdir. Bu uygulamalar bir hukuk devletinde kabul edilemez. Yargı kararı olmaksızın insanların işinden aşından edildiği bir süreci en yakıcı biçimiyle haksız bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen öğretmenler yaşamaktadırlar. KHK ile görevden uzaklaştırıldıktan sonra açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça yapılan haksızlık karşısında sergiledikleri duruşlarıyla simgeleştiler” dedi.

Eğitim Sistemimiz Yapboza Çevrildi. Öğretmenlerin Ve Eğitim Sisteminin İçinde Bulunduğu Bu Acı Tabloyu Değiştirmek Zorundayız.

Açıklamasının devamında atanamayan öğretmenlere değinen Topal, eğitim sisteminin yapboza çevrilmesini eleştirdi. Topal, “Eğitim emekçileri açısından bir diğer sorun alanı da okullarını bitirdikleri halde atanamayan öğretmenler gerçeğidir. 2017 KPSS ile 20 bin öğretmen ataması yapılacağı ifade edilmektedir. Bu sayının en azından iki katına çıkarılması gerekmektedir. Atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını diliyorum. Son dönemde eğitim sistemi ile yapboz gibi oynayan hükümet, çocuklarımızı birer kobaya çevirmiş bu durum karşısında eğitim emekçileri de çaresiz kalmıştır.

Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tabloyu değiştirmek zorundayız. Eğitim sistemi yeniçağa uygun şekilde değiştirilmeli, öğretmenlerimizin özlük hakları ve ücretleri iyileştirilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anarken, çocuklarımızı yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin bu önemli ve anlamlı gününü kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.