CHP HATAY MİLLETVEKİLİ BİROL ERTEM: 30 MİLYAR DOLAR NEREDE? « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:13

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ BİROL ERTEM: 30 MİLYAR DOLAR NEREDE?

reklam
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ BİROL ERTEM: 30 MİLYAR DOLAR NEREDE?
Son Güncelleme :

30 Kasım 2017 - 8:36

202 views

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ BİROL ERTEM: 30 MİLYAR DOLAR NEREDE?

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem yaptığı yazılı basın açıklamasında: ‘’AKP iktidarı Suriyelilere 30 milyar dolar para yardımı yapıldığını söylemiştir. Bu da yaklaşık olarak 120 Katrilyon lira demek. 120 Katrilyon’un nereye ne şekilde harcandığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu konuda herhangi bir belgeye de ulaşılamıyor.

Türkiye’de 3 milyon, Hatay’da 375 bin Suriyeli yaşıyor. Çoğu ya açlıktan ölüyor ya da dilencilik yapıyorlar. Konteynırlarda yaşıyorlar evleri bile yok. Bu paralar onlara harcandıysa neden Suriyeli insanlarımız bu kadar sefil yaşıyor. 120    Katrilyon lirayı dağıtsanız bütün Suriyelilerin ihya olması gerek. Ama öyle bir durum yok. Burada çok tezat bir tablo ortada. AKP hükümetinin söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor.

İnsanlarımız açlıktan ölürken, hastanelere gidecek para bulamazken, yoksulluktan çocuklarımız okula gidemezken çoğu da yürüyerek gitmek zorunda kalırken 120 katrilyon lira nereye harcandı bunu bilmek tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır’’ dedi.(Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.