CHP HATAY ATATÜRK ANITINDA ŞEHİTLERİ ANDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:46

CHP HATAY ATATÜRK ANITINDA ŞEHİTLERİ ANDI

reklam
CHP HATAY ATATÜRK ANITINDA ŞEHİTLERİ ANDI
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 16:50

166 views

       CHP HATAY ATATÜRK ANITINDA ŞEHİTLERİ ANDI

     CHP Hatay İl Yönetimi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin yıldönümünde, Hatay Valiliğinin düzenlediği, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinliklerine katılmadı.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP’li Belediye Başkanları ,Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ,Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanlarından Nihat Matkap ve partililer, Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşundu bulundu.

Etkinliğin sonunda İl Başkanı Güzelmansur, 15 Temmuz darbesini kınayan ve şehitleri saygıyla andıklarını ifade eden bir basın bildirisini okudu. Basın bildirisinde İl Başkanı Güzelmansur; ‘’Darbeler ülkelerin gelişimini gerileten, Demokrasilerin sekteye uğramasına sebep olan ülkeye ve Millete kasıt edilmiş acı olaylardır. 

     15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen “Darbe girişimi”de ülkemiz üzerinde derin izler bırakmış 249 vatandaşımızın da canına kast etmiştir. Bizler ülkemizin kurucu partisi olarak tarihimiz boyunca darbeler yüzünden en ağır bedeli ödedik. Ve daima darbelerin karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.

     15 Temmuz gecesi Ülkemiz tarihinin en azılı eli kanlı terör örgütü olan Fetö terör örgütü amacına ulaşamamış aziz milletimiz demokrasiye sahip çıkarak bu darbe kalkışmasını püskürtmüştür. Tıpkı aziz Atatürk’ün de dediği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur.

     Buradan bir kez daha hatırlatmak isterim ki 15 Temmuz sürecine nasıl gelindi Fethullahçı terör örgütü devlete nasıl oldu da bu kadar sızdı ve bu imkânlar nasıl oldu da verildi herkes ama istisnasız herkes kendi iç hesaplaşmasını yapmalı ve hatalarından ders çıkarmalıdır.

     Hiçbir darbe ve hiçbir olay aziz milletimizin asırlardır bozulmayan birlik ve beraberliğini bozamaz, bozamayacaktır.

     Bilinmesi gereken bir şey varsa bizler darbelere karşı olduğumuz gibi ülkemizde ki tüm adaletsizliklere, hukuksuzluklara ve keyfi uygulamalara da karşıyız.

    Unutulmasın ki darbenin siyasi ayağı çıkartılmadığı müddetçe darbecilerle mücadele başarıya ulaşamayacaktır. Darbenin siyasi ayağının derhal çıkartılıp zamanında Fethullahçı terör örgütü ile birlikte bulunanların yan yana görünen ve hareket edenlerin derhal yargılanması gerekmektedir.

    Ülkemizde 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için devlette mutlaka ama mutlaka liyakat sisteminin getirilmesi gerekmektedir. 

    Devlet kademelerine; Devlet terbiyesi almış, Liyakat esasına uygun, herhangi bir partiye yâda cemaate değil devletine bağlı kişiler yerleştirilmelidir. Eğer devlet kültürü almamış parti yandaşı ve cemaat üyeleri devletin üst kademelerinde görev almaya devam ederse; Gelecek hükümetlerin siyasi manevraları karşısında Türkiye Cumhuriyeti yeni 15 Temmuz girişimleriyle karşı karşıya kalabilir.

   Bir daha böyle acıların yaşanmaması dileği ile 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.