CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatay’da « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:46

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatay’da

reklam
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hatay’da
Son Güncelleme :

06 Haziran 2016 - 14:38

183 views

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bütün sorunların çözüleceğini belirterek, “Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Suriye ile Irak ile İran, Filistin, Libya, Mısır ve İsrail ile Rusya ile bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antakya-Defne İçme Suyu İnşaatı temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında dış politikadaki yanlışlıklardan dolayı en büyük zararı çeken illerden birinin de Hatay olduğunu söyleyerek, “Ama Hatay bir Kilis gibi, bir Gaziantep gibi olmadı. Çünkü Hatay’ı yöneten CHP’li belediye başkanları var. Dış politikayı vatandaş da düşünür. ’Dış politikada ne olacak, beni fazla ilgilendirmez’ diyemez. Dış politika her vatandaşımızı yakından ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.
2017 yılına kadar Hatay’ın bütün içme suyu sorununun kökünden çözüleceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Onlar yıllardır uğraşıyorlar ama biz söz veriyoruz ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Neden? Çünkü biz düşünüyoruz, halka yalan söylemiyoruz, halka saygılıyız, her kuruşun hesabını veriyoruz, ne söz verdiysek zamanında yerine getiriyoruz. Hatay’ı Hataylılara anlatmak doğru değil herhalde. Hatay’ın ne kadar önemli olduğunu sadece siz değil, sadece ben değil, bütün dünya biliyor. Mutfağı zengin, kendisi zengin, tarihi zengin, gönlü zengin, olağanüstü güzel bir tabiatı, havası, suyu, güneşi her şeyi var” diye konuştu.
Geçmişte Hatay’ın Türkiye’nin ikinci büyük TIR filosuna sahip olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İstanbul ilk sıradaydı, Hatay ikinci. 100 binin üstünde araç vardı. Araç sayısı düştü. Bakın görüyorsunuz, pek çok TIR’ı yolun kenarında beklerken görüyoruz, bunlar müşteri bekliyor. ’Nasıl satıp paramızı kazanacağız’ diye düşünüyorlar. Tarım ve turizm zarar gördü. Çiftçi bize soruyor? ’Ne olur dış politikayı düzeltin, malımızı satalım’ diyorlar. Turizmciler geliyor, ’Ne olur dış politikamızı düzeltin, turist gelsin’ diyorlar. Onlara sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü. CHP iktidarında bütün sorunlarınızı çözeceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Suriye ile Irak ile İran, Filistin, Libya, Mısır ve İsrail ile Rusya ile bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Çünkü bizim felsefemiz var; yurtta sulh, cihanda sulh. Dünyayı kucaklayacağız. Bütün dış politikamızı dostluk temelinde inşa edeceğiz. Bütün dış politikamızı Türkiye’nin çıkarlarına göre dizayn edeceğiz. Hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak. Lokantacı da, çiftçi de kazanacak, sanayici de, kamyon şoförü de kazanacak, herkes kazanacak, kul hakkı yiyenler kaybedecek. Bunun sözünü veriyorum.”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Antakya ve Defne ilçelerinde yapımına başlanacak olan birinci etap içme suyu inşaatının temelini atarak İskenderun’a geçti. Kılıçdaroğlu, burada Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan katlı kavşak açılış törenine katıldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.