CHP Dörtyol İlçe Örgütü’nden TOKİ arazisine itiraz « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 19:50

CHP Dörtyol İlçe Örgütü’nden TOKİ arazisine itiraz

Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Örgütü Hava Keşif Taburundan Toki’ye devredilen ve yakın tarihte ihale ile üçüncü şahıslara satışı yapılan arazi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına itiraz dilekçesi gönderdi.

reklam
CHP Dörtyol İlçe Örgütü’nden TOKİ arazisine itiraz
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2021 - 8:54

183 views

CHP Dörtyol İlçe Örgütü’nden TOKİ arazisine itiraz

Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Örgütü Hava Keşif Taburundan Toki’ye devredilen ve yakın tarihte ihale ile üçüncü şahıslara satışı yapılan arazi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına itiraz dilekçesi gönderdi.

reklam

Dün Dörtyol Merkez Postanesinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen Uygulama İmar Planı Değişikliğine itiraz dilekçesinin ardından CHP Dörtyol İlçe Başkanı Gökhan Özer bir açıklama yaparak; “Hatay ili Dörtyol İlçesi Numune Ev. Mah. 827 Ada 1 Parsel,831 Ada 1-2 parseller,832 Ada 1 Parsel,833 Ada 1 Parsel,836 Ada 1 Parsel,840 Ada 1 Parsel,843 Ada 1 Parsel,844 Ada 1 Parsel arsaları kapsayan yeniden uygulama imar plan değişikliği yapılmaktadır.

Yeniden yapılmaya çalışan imar uygulamasından önce 09.03.2018 tarihinde 41890033-305.99-E42005 sayı numarası ile askıya çıkarılmış imar uygulaması yapılmıştır ve bu imar uygulamasından sonra 24-25 Aralık 2020 tarihinde TOKİ tarafından bazı parseller satışa çıkarılmıştır. 25 Aralık tarihinde bazı parseller açık ihale ile satışı gerçekleştirilmiştir. Bu satışların tamamlanmasının ardından yeni bir uygulama yapılmaya çalışılması ile satılan arsaların çevresinde yanında, önünde, arkasında düzenlemeler yapılarak arsalara değer katıcı etmenler ile değer artışı yaratacak farklılıklar yapılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Yapılmaya çalışılan bu değişikliklerde arsaları satın alanların yararına yapıldığı göstermektedir. Açık ihale ile satışı gerçekleştirilen bu arsalar üzerinde yeniden yapılan imar uygulaması değişikliği ile arsaların taban alanlarında sınırlamanın olmadığı arsayı alan firmalar bu neticede isterlerse arsanın tamamını beton yığınına çevirip ticaret olarak satabileceği ortadır. Böylelikle haksız kazanç, haksız rekabet ve kişiye özel rant oluşacaktır. Şehircilik ilkesine aykırı yapılan bu planlama gelecekte ki nüfus yoğunluğu, araç trafiği gibi hiçbir etmen göz önüne alınmadan yapıldığı görülmektedir. Ada ve parsel bazında yapılan yeniden imar uygulaması sonucunda bir bölgenin tamamen beton yığınlarından ibaret olacağı, yaya yolları, bisiklet yolları, yeşil alanların olmaması gibi dezavantaj yaratacaktır. Yapılmaya çalışılan yeniden imar uygulaması ilçeye değer katmak neticesi ile yapılıyorsa eğer bu yolların yetersiz, yeşil alanların dengesiz dağılımı bir bölgede yeşil alan yaparken diğer bölgeyi tamamen beton yapılardan ibaret hale getirmek yanlış ve şehircilik ilkelerine aykırıdır. Yapılmak istenen Dörtyol Millet Bahçesi projesinin ilçeye değer katacağına inanıyor ve bu konuda herhangi bir itirazımız bulunmamakla beraber bir tarafta güzelleme yapılırken diğer tarafta millet bahçesi adı altında kişi ve kişilere rant oluşturacak düzenlemelerin ihale kanuna da aykırı olduğunu belirtmek isterim.

Düzenleme yapılmaya çalışılan ada ve parseller göz önüne alındığında 843 Ada 1 Parsel arsanın yeni yapılan devlet hastanesi ile hiçbir ilişkisi yokken devlet hastanesi ile bu arsa arasında ki kamuya ait Kültürel Tesis Alanın kaldırılıp Ticaret +Konuta çevrilerek bu arsaya değer katılmaya çalışılmıştır. Aynı zamanda bu arsa daha önce açık artırma ile satışı yapıldığından bu arsaya katılacak her değer artışında ihaleye katılan katılımcıların hakkı bulunmaktadır. Bu değişiklik ihaleden önce yapılmış olsaydı bu arsa daha yüksek fiyatlara satılabilirdi. 834 Ada 1 Parselde çevresinde bu arsaya değer katıcı değişiklikler yapılmaya çalışılmıştır. Kişi ve kişilere özel yapılan bu uygulama planı bütün olarak incelendiğinde yeşil alanların yetersizliği kişi ve kişilerin aldığı arsalara değer katıcı çalışmaların yapılması Millet Bahçesinin arkasına gizlenen rant oluşturucu değişikliklere itiraz ediyoruz” denildi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.