CHP DEFNE’DE DELEGELER ÖFKELİ DEDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:28

CHP DEFNE’DE DELEGELER ÖFKELİ DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Defne İlçe Kongresi gerçekleştirildi.

reklam
CHP DEFNE’DE DELEGELER ÖFKELİ DEDİ
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2023 - 12:34

681 views

CHP DEFNE’DE DELEGELER ÖFKELİ DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Defne İlçe Kongresi gerçekleştirildi.

Defne ilçesinde dün yapılan ilçe kongresini geçtiğimiz günlerde, atama ile Defne ilçe başkanı olan Ozan Öfkeli kazandı.

Hatay’da Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe kongreleri devam ediyor. Son olarak bugün gerçekleştirilen CHP Defne İlçe Başkanlığı seçiminde mevcut başkan Ozan Öfkeli 239 delegenin oyunu alarak tekrar başkan seçildi, rakip aday olan Avukat Hasan Abdullahoğlu ise seçilecek yeterli oyu alamayarak 101 oyda kaldı.

BAŞKAN  ÖFKELİ’DEN BİRLİK MESAJLARI

Yıllarca partide çeşitli kademelerde görev alan CHP’nin emektarlarından Ozan Öfkeli birlik beraberlik mesajları verdi.

Kongrede kısa bir konuşma yapan Başkan Öfkeli; “Hatay’ımız, Defne’miz için elimizden geleni yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaşadığımız bu zorlu süreci hep beraber aşacağız. Hep beraber geleceğimizi birlikte şekillendireceğiz. Memleketimizin gelecek aydınlığa kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kazanan ilçemiz memleketimiz olmuştur. Katılım gösteren herkese tüm partililerime ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

ABDULLAHOĞLU: “Bir Yanımız Gülümsese de Bir Yanımız Utanıyor”

Kongrede CHP üyelerine ve delegelerine seslenen Başkan adaylarından Av. Hasan Abdullahoğlu: “Evim, Yurdum, Can ocağım, Dert Ortağım, Bir Zeytin ağacının gölgesinde onlarca medeniyete kök vermiş Defnem, Defnelilerim;

Bir gece yarısı hayatı kararan, en yakınını canını toprağa vermiş güzel dostlarım

En zor gününde dahi çıkış yolunu solda , umudun adresi CHP’de görmüş, iradesinden asla taviz vermemiş can yoldaşlarım.

Saygıdeğer Divan, saygıdeğer Parti büyüklerim; Değerli yol arkadaşlarım hepiniz ilçe kongremize hoş geldiniz.

Sanki 6 ay değil 6 saat geçti acımızın üstünden, hergün katlanarak artıyor acımız. Bir yanımız gülümsese de bir yanımız utanıyor.

6 Şubat günü yaşadıklarımızı hiçbir Defneli unutamayacak. Yaşananlar her türlü siyasetin üstünde taşıması çok zor bir yük hepimiz için.

Dostlarım;Bugün burada aday olan, oy kullanmaya gelen, kalbi Cumhuriyet Halk Partisi ile atan tüm Defneliler, bugün belediye seçimleri öncesinde vereceğimiz bu karar, il yönetiminden deprem bölgesine, deprem bölgesinden İstanbul’a Ankara’ya kadar uzanacak bir umut zinciririnin ilk halkası olacak.

Hasan ABDULLAHOĞLU: “Hiçbirimizin Bir Diğerini Küstürme Lüksü Yoktur”

Şimdi bir olmak günüdür. Hiçbirimizin bir diğerini küstürme lüksünün olmadığı, birlik ve beraberliğin en önemli olduğu zamandayız.

Siz bugün Sadece Defne ilçe örgütünü değil, 31 Mart yerel seçimlerinin ilk adımını oylayacaksınız. Vereceğiniz karar liyakat odaklı , herkesin hakettiği yerlerde görev aldığı yönetimimizle Türkiyeye ışık olacak.

14 ve 28 Mayıs’ta Türkiye hayallerimizin kıl payı köşesinden döndük. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisine en yüksek oylardan birini sağlamış Defne halkı olarak bu ülkenin birlik ve beraberliğe olan inancını ispatlama zamanı.

Defneli kimdir ?

Defneli deprem acısı çekerken; konut ,su, alt yapı sorunlarıyla boğuşan ve buna rağmen köklerini bırakmayan, ilçesine toprağına sahip çıkandır.

Tüm sorunları aşmanın ilk adımı kuracağımız güçlü bür ilçe yönetimidir.

Ben Avukat Hasan Abdullahoğlu olarak Cumhuriyet Halk Partisine üye olan her bireyin bir arada görev alabileceği, söz hakkının olduğu bir yerel örgüt hayal ediyorum. Artık gruplaşmanın olmadığı, Hatay’ımıza ve Defne’mize hizmet odaklı bir yerel yönetim hayal ediyorum.

Hepinizin malumu olduğu üzere depremden sonra kurtarma ekipleri defne ilçemize üçüncü günün sonunda gelmiştir. Adeta bir üvey evlat konumunda tutulan defne, devletimizden hak ettiği ilgiyi ve desteği görmemiştir.
Enkaz kaldırma çalışmalarıyla birlikte defnemizin büyük bir kısmı maalesef molozdan bir ovaya dönüşmüştür
güçlendirme ile kurtarılabilecek bir çok bina ağır hasarlı denilerek yıkılmış, vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Kimi Vatandaşlarımızın eşyalarını dahi almalarına izin verilmemiştir. Enkaz kaldırma çalışmaları ihale şirketleri tarafından bölüşülmüş ve aslında vatandaşlarımızın olması gereken demirler yerinde ayrıştırlarak alınmış, defne ilçemiz bir toz bulutu içine haps edilmiştir.

Defne İlçemizin Şu Anki En  Büyük Problemi Asbest Tehlikesidir

Geçen zaman zarfında bu konuyla ilgili direncin yeterince gösterilmediğini düşünüyorum. Defne ilçemizin şu anki en büyük problemi enkaz kaldırma işlemleri ve yayılan asbest tehlikesidir. Seçildiğim takdirde hem ilçe başkanı hem hukukçu hem de vatandaş kimliğimle vatandaşlarımızın yanında olmayı taahhüt ediyorum.

Önemle ifade etmek istediğim bir başka konuda; defne ilçemizin demografik yapısını bozmaya yönelik çalışmalardır. Evleri yıkılan binlerce Defne’li bir kardeşimiz Hatay’ın değişik yerlerindeki konteynır kentler yerleştirilmiştir. Orhanlı mahallemizde kamulaştırma çalışmaları hız kazanmış ve TOKİ binalarının yapımına başlamak üzeredir. Ancak buraya kimlerin yerleştirileceği halen muammadır şu ana kadar yapılan çalışmalar hem Defne hem de antakya ilçelerimizin demografik yapısının değişmesine neden olacak hamlelerdir. Bu konuların da takipçisi olacağız..

Ayrışmadan yol yürüyeceğiz. Aramızda olmak isteyen herkesin parti üyesi olabildiği, şeffaf delege listelerin hazırlandığı bir CHP hayal ediyoruz. Aranan kan, hem sahada hem masada Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmaya ant içmiş Cumhuriyet Halk Partisinin genç kadrolarında var. Biz bu partiyi dedelerimizden miras aldık. Şimdi liyakatli, çalışkan genç kadroların zamanıdır.Bizden kopan her oyun başka sol partilere kaymasına izin vermeyelim. CHP bizim evimiz, evimizde bir depremin daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bugün burada hepinize Defneyi güzelleştirmek için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.

Dostlarım; Cesaretini kaybedenler, umudunu bir an olsun yitirenler esaretini kendi davet eder.

Hatay’a kurtuluş 74 yıl önce altın tepside sunulmadı. Hatay kendi kaderini kendi çizdi ve anavatana olan hasretini kimsenin keyfiyetine bağlamadı.

ABDULLAHOĞLU: “Gün ,Kimse.nin Delegesi Olma Günü Değil, Umudun İradesini Ortaya Koyma Günüdür”

Biz bugün medeniyetin beşiğinden Türkiyeye bir umut ışığı yakmalıyız. Gün ,Kimsenin delegesi olma günü değil,umudun iradesini ortaya koyma, gelecek 5 yılımız için sağlam iredemizi sandığa yansıtma günüdür.

Türkiyede iyi ki Hatay var, Hatayda iyiki Defne var, Defne de iyi ki kalbi ilçesinde, Türkiye solunda atan siz değerli CHP üyeleri var.

İşi ehline verelim ,Defne’yi ihya edelim. Saygılarımla” dedi.

Kongre sonunda 2 Aday birbirlerini tebrik ederek kazanan dostluk ve CHP dediler.

Yasal Uyarı: Hatay Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibinden izinsiz Haber, Fotoğraf almak veya izinsiz paylaşmak suçtur. Bu suçu işleyenler Hatay Mahkemelerinden yargılanmayı kabul etmiş olur. 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.