ÇEVLİK’TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ BEZDİRDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 23:34

ÇEVLİK’TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ BEZDİRDİ

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik Mahallesi sakinleri, yıllardır bitmeyen elektrik kesintilerine isyan ettiler.

reklam
ÇEVLİK’TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ BEZDİRDİ
Son Güncelleme :

27 Aralık 2021 - 21:13

193 views

ÇEVLİK’TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ BEZDİRDİ

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik Mahallesi sakinleri, yıllardır bitmeyen elektrik kesintilerine isyan ettiler.

 

 

 

 

Samandağ ilçesi ve mahallelerinde yıllardır çözüm bulunamayan elektrik kesintisi tepkilere neden oldu. Bölge halkı ve esnaf, elektrikli aletlerin bozulduğunu ve kesintilerin de yaşamı çekilmez hale dönüştürdüğünü kaydederek, çözüm istedi. Çevlik esnafı ve sakinleri, ard arda yaşanan kesintiler yüzünden elektrikli ve elektronik aletlerin sıklıkla bozulduğunu, mağduriyet yaşadıklarını kaydederek, Toroslar EDAŞ ile Enerjisa’dan, bölgeye gerekli altyapı hizmeti yatırımının yapılmasını istiyor. Samandağ’ın turizm merkezi Çevlik’te bazı otel, kafeterya ve restoran sahipleri ile vatandaşlar, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Elektronik aletlerin kesintiler yüzünden sürekli arızalandığından yakınan işletmeciler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketine birçok kez başvuru yaptıklarını, fakat sonuç alamadıklarını belirttiler.

 

 

 

 

SAMANDAĞ-ÇEVLİK’TE BIKTIRAN ENERJİ KESİNTİLERİ
Bölge halkı ve esnafı, enerji kesintilerinin artık çekilmez hale geldiği görüşünde! Kimi zaman kesinti uygulanan enerjinin, değil saatler, günler sonra verilebildiğini söyleyen bölge sakinleri, bu sırada yaşanan yüksek ve düşük voltajlar nedeniyle de elektrik ve elektronik eşyalarda bozulma yaşandığına dikkat çekti. Çevlik’te bir esnaf, kesintilerle ilgili olarak sitemde bulunurken, “Kapısuyu-Çevlik bölgesinden sesleniyoruz. Koronavirüsten ölmeyeceğiz, Toroslar Dağıtım Şirketi’nin elektrik kesintileri yüzünden öleceğiz. Bu soğukta, sayın yetkililer, sesimizi duyun artık” dedi.

 

 

 

 

SESİMİZİ DUYUN ARTIK
22 Aralık Çarşamba günü başlayan kesinti Hatay Samandağ kapısuyu Çevlik mahallesinde toplam 7 gündür devam ediyor. Vatandaşlar, kesintilere şu sözlerle isyan ettiler; “Böyle yeraltı sahte olursa sürekli elektrikler kesilecek zam gelirse koşarak Toroslar dağıtım şirketi gelir hizmet konusunda sıfırlar. Türkiye ve Avrupa bölgelerinde iller ve ilçeler arasında Hatay elektrik kesintisinin sürekli kesilen bölge olarak birinci oldu. Afet durumlarında tek elektrikten öleceğiz. Japonya bölgesinde deprem onda afet durumları oldu elektrikler gitmedi. Bizim bu Çevlik bölgesinde her gün ve Allah’ın günü elektrik kesintileri oluyor Güneş olsa yağmurda olsa her gün elektrik kesintileri böyle isyan ettirdi. Yetkililerden bu konu üzerine bir an çözüm istiyoruz.”

reklam


SONUÇ ALAMADIK
Samandağ’ın turizm merkezi Çevlik’te bazı otel, kafeterya ve restoran sahipleri ile vatandaşlar, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Elektronik aletlerin kesintiler yüzünden sürekli arızalandığından yakınan işletmeciler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Vatandaşlar ise elektrik dağıtım şirketine birçok kez başvuru yaptıklarını, fakat sonuç alamadıklarını belirttiler. Duruma isyan eden vatandaşlar, “Bizim günahımız ne?” derken, yetkilileri göreve davet ettiler.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.