Cevheroğlu: Akarsel kadınların sesiydi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:53

Cevheroğlu: Akarsel kadınların sesiydi

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri Adına HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Seher Cevheroğlu, Süleymaniye’de katledilen Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi ve editörü, Akademisyen, Gazeteci Nagihan Akarsel’i andı.

reklam
Cevheroğlu: Akarsel kadınların sesiydi
Son Güncelleme :

05 Ekim 2022 - 15:54

235 views

Cevheroğlu: Akarsel kadınların sesiydi

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri Adına HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Seher Cevheroğlu, Süleymaniye’de katledilen Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi ve editörü, Akademisyen, Gazeteci Nagihan Akarsel’i andı.

HDP İl Örgütü önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Cevheroğlu’na HDP İl Başkanı Kerem Nalbant ve partililer de eşlik etti.

Cevheroğlu açıklamasında; “Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi ve editörü, Akademisyen, Gazeteci Nagihan Akarsel dün Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmiştir. Nagihan, ömrünü özgür basında gazeteciliğe ve kadın haberciliğine adamış, her türlü zulüm ve baskıya rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmemiş, duruşu herkese ilham olmuş bir kadındı. Bu ülkede kadın olmak, gazeteci olmak, muhalif olmanın ateşten gömlek olduğunu bilse de mücadelesinden bir an olsun geri adım atmamıştır. Uzun yıllardır Süleymaniye’de yaşayan Nagihan Akarsel arkadaşımız Jineoloji çalışmaları ile kadınların sesi oldu. “Yeni bir dünya mümkün” diyerek kadın özgürlük mücadelesine olan inancıyla kadınların sesini tüm dünya kadınlarına duyurdu. Nagihan’a sıkılan kurşunlar kadın özgürlük mücadelemize sıkılmıştır.

MÜCADELEMİZİ GÜNBEGÜN BÜYÜTECEĞİZ

Bu kurşunlar kadınların sesine, sözüne sıkılmış kurşunlardır. Nagihan’ı katleden zihniyet ile İran’da Jina Mahsa Amini’yi katleden zihniyet aynı zihniyettir. Katleden erkek şiddetine karşı bugün biz kadınlar alandayız ve hep birlikte isyanımızı haykırıyoruz . Nagihan’ın Kürt kimliği, kadın kimliği, gazeteci kimliği şahsında bizleri susturmaya ve sindirmeye çalışanlara cevabımızı kadın özgürlük mücadelemizden bir adım dahi geri atmayarak vereceğiz. İran’da olduğu gibi dünyanın dört bir yanında tekçi, cinsiyetçi erkek egemen rejimlere karşı karşıya kadın isyanımızla 21. Yüzyılı kadın yüzyılı yapacağız. Kadın özgürlüğün hâkim olduğu demokratik sistemi biz kadınların öncülüğünde mutlaka inşa edeceğiz. Nagihan’a sözümüz mücadelemizi yükseltmek olacaktır. Kalemini de, sesini de, hayallerini de asla yarım bırakmayacağız. Bizler Nagihan’ın bıraktığın yerden kalemini aldık, sesini sözünü bulunduğumuz her yerden en güçlü şekilde duyuracağımızın sözünü veriyoruz. Jin Jiyan Azadî sloganımızı en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz! Kadın mücadelesine düşman olanlar bilmelidir ki bizler Nagihan’ın ruhuyla ve onun mirasıyla mücadelemizi günbegün büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.