Çapanoğlu: Memura da bayram gelsin « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:25

Çapanoğlu: Memura da bayram gelsin

Eğitim Gücü Sen Hatay İl Başkanı Erdal Çapanoğlu, bayram ikramiyesinin memurlara da verilmesini istedi.

reklam
Çapanoğlu: Memura da bayram gelsin
Son Güncelleme :

15 Nisan 2022 - 12:00

444 views

Çapanoğlu: Memura da bayram gelsin

Eğitim Gücü Sen Hatay İl Başkanı Erdal Çapanoğlu, bayram ikramiyesinin memurlara da verilmesini istedi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Konuyla ilgili müracaat yapıldığını belirten Çapanoğlu; “Ekonomik sıkıntıların ciddi anlamda yaşandığı bu günlerde Memurlara bayramlarda ikramiye ödenmesi az da olsa nefes almalarını sağlayacaktır.

Memur emeklilerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında bayram ikramiyesi ödenirken, çalışan Memura da ödenmesi motivasyonu artıracaktır. 30 Nisan 2018 de Bakanlar Kurulu sonrası memur emeklilerine verilecek ikramiyenin şartları belirlenmiş ve açıklanmıştır.  Aynı zamanda kamuda işçi kadrosunda çalışanlara bayramlardan önce ikramiye ödemesi yapılmaktadır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunun 28. Maddesinde memurun ikramiye hakkı bulunmaktadır.

Bu kanuni hakka dayanarak son günlerde aldığı yetersiz zamla ekonomik şartların altında ezilen, aldığı maaş açlık sınırına dayanan memurların ikramiye talepleri daha fazla göz ardı edilmemelidir. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak, Bayram ikramiyelerinin bütün kamu personeline ödenmesini için gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına resmi talepte bulunduk. Talebimizin takibinde olacağız. Sendikamız kuruluş amaçları doğrultusunda kamu personelinin hakları için mücadeleye devam edecektir” dedi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.