BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDE KURULAN KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 11:10

BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDE KURULAN KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş; HBB, Birleşmiş Milletler(BM) UNDP, Birleşik Krallık (UK) Büyükelçiliğinin ortak çalışması ve destekleriyle yapılan “Kadın, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi”nin açılış törenine katıldı.

reklam
BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNDE KURULAN KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILDI
Son Güncelleme :

09 Şubat 2024 - 13:36

58 views

HBB’NİN KATKILARI, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE BİRLEŞİK KRALLIK’IN DESTEKLERİYLE KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş; HBB, Birleşmiş Milletler(BM) UNDP, Birleşik Krallık (UK) Büyükelçiliğinin ortak çalışması ve destekleriyle yapılan “Kadın, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi”nin açılış törenine katıldı.

Antakya HBB Expo Yerleşkesi karşısında kurulan merkezin açılışına ayrıca BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Loisa Vinton, UK Türkiye Büyükelçiliği Görev Başkan Vekili Wendy Wyer, Kamer Vakfı temsilcileri, Büyükşehir yetkilileri ve CHP Antakya Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Aksoy da katıldı.

Açılan tesisin kadınlara, çocuklara yaşlı ve engellilere hayırlı olması temennisinde bulunan HBB Başkanı Savaş, “Birleşmiş Milletler İngiltere Krallığı’nın ekonomik desteğiyle, Kamer Vakfı’nın 3 yıl boyunca buraya hem fizyoterapi hem psikolojik hem hukuksal destek hem de farklılığı arttırmak için yapacakları birçok projeyle birlikte hayat bulan bu müessesemiz, hem engellilerimize hem kadınlarımıza hem de yaşlılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Yaşam boyu her insan her an dezavantajlı duruma düşebilir. Tesise katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.” dedi.

SAVAŞ: HATAY, CANLANMAYA BAŞLADI

 Özellikle kadınların desteklenmesi gerektiği üzerinde duran Savaş: “Tam yıkılmışız, dedikten sonra bize uzanan eller, atılan adımlar yavaş yavaş Hatay’ı yeşillendi, yeşertmeye, tekrar canlandırmaya başladı. Tesiste yaşlı, çocuk, kadın, engelli destek birimi odalarıyla birlikte danışanlara; uzmanlar tarafından psiko-sosyal danışmanlık, rehberlik, bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri verilecek. Ben tekrar Hatay adına bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda da buradan faydalanacak bütün insanlarımıza güzel günler geçirmesini, ihtiyaçlarının azalmasını, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 VINTON: HATAY’A YİNE GELECEĞİZ

 Louisa VINTON ise konuşmasında “Hatay’a depremden önce de defalarca gelerek birçok projeyi gerçekleştirdik. 6 Şubat’ta Hatay’ın acısını da paylaştık. Kimseyi geride bırakmama felsefemizle bu merkez, özellikle depremden sonra da gerçekten yardıma, özel desteğe ihtiyacı olan en kırılgan gruplara hizmet edecek bir merkez olacak. Merkezi ziyaret etmek için Hatay’a yine geleceğiz.” ifadelerine yer verdi.

WYER: YARDIMA İHTİYACINIZ OLDUĞUNUN DA FARKINDAYIM

Göreve yeni başladığını ve Hatay’a ilk ziyaretini yaptığını aktaran Wendy Wyer de: “Geçen yıl şubat ayında yaşanan 2 yıkıcı depremin ardından ne kadar büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğunuzu, ne kadar büyük bir insani yardıma ihtiyacınız olduğunun da farkındayım. Depremin izlerini, depremin yarattığı yıkımı gözlerimle bizzat ilk kez gördüm ve bu bende inanılmaz bir üzüntü yarattı ama aynı zamanda bugün burada geleceğe yönelik bir adımın parçası olarak yine sizlerle birlikteyiz.” dedi.

HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Koordinasyon Merkezine Büyükşehir Belediyesi, yer tahsisinde bulunarak çevre düzenlemesi ve her türlü alt ve üstyapı hizmetleriyle katkı sağladı.

307 metrekare kapalı prefabrik yapıdan oluşan tesiste yaşlı, çocuk, kadın, engelli destek birimi odalarıyla birlikte danışanlara; HBB’nin uzmanları tarafından psiko-sosyal danışmanlık, rehberlik, bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri verilecek.

Çocuklar için sanat atölyesi ve açık hava oyun alanlarının yer aldığı Koordinasyon Merkezinde ekonomik durumu yetersiz engellilere ayni ve nakdi yardımlar da yapılacak.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.