Birol Ertem: Katar’a Asker Göndermek Soruna Ortak Olmaktır « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:31

Birol Ertem: Katar’a Asker Göndermek Soruna Ortak Olmaktır

reklam
Birol Ertem: Katar’a Asker Göndermek Soruna Ortak Olmaktır
Son Güncelleme :

09 Haziran 2017 - 18:45

177 views

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, Türkiye’nin Katar’a asker göndermesi halinde, çözüme değil, soruna ortak olacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığının, Katar’a asker gönderme kararının TBMM Milli Savunma Komisyonuna hiç gelmediğini ve talebin direkt olarak Meclis Genel Kuruluna sunulduğunu anlatan Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, hükümetin bu yanlıştan dönmesini istedi.

Ertem yaptığı açıklamada: ’’ Türkiye’nin Katar’a asker gönderme talebi, TBMM Milli Savunma Komisyonuna hiç gelmeden, Meclis Genel Kuruluna getirildi. Katar’a asker gönderilmesini doğru bulmuyoruz. Askerimizin Katar’a gönderilmemesi için her türlü girişimi yapacağız. Çünkü bu doğru değil. Türkiye’nin Katar’a asker göndermesi olabilir mi? Biz Müslüman Kardeşleri terör örgütü saymayan bir ülkeye asker gönderilmesini, terör olaylarından canı çok yanmış ve çok bedel ödemiş bir ülke olarak tasvip etmiyoruz.

Problem yaşayan iki devlet ve ülkeler arasında eğer siz taraf olursanız aynı zamanda problemlere ve sorunlara da ortak olmuş olursunuz. Ama taraf olmayıp sorun yaşayan ülkeler ve devletlerin yanında olursanız, çözümün de bir parçası olursunuz. Türkiye Katar’a asker gönderirse ateş çemberindeki Ortadoğu’da yeni bir sorunun da parçası olup hem ekonomi hem de ulusal güvenlik açısından daha da derinleşen çıkmaza girebilir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Yurtta Sulh Cihanda Sulh’’ ilkesiyle hükümet yetkililerinin bir an önce bu yanlıştan dönüp ülkemizin bekası ve güvenliği için gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı en kısa sürede göstermesini umuyorum.’’ dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.