Bilgin: ATSO’da değişimden yanayım « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 07:51

Bilgin: ATSO’da değişimden yanayım

ATSO İhracatçılar Grubu Komite Başkanı Ahmet Bilgin, 5 Kasım’da gerçekleşecek olan ATSO seçimlerinde değişimden yana olduğunu açıkladı.

reklam
Bilgin: ATSO’da değişimden yanayım
Son Güncelleme :

28 Eylül 2022 - 23:25

187 views

Bilgin: ATSO’da değişimden yanayım

ATSO İhracatçılar Grubu Komite Başkanı Ahmet Bilgin, 5 Kasım’da gerçekleşecek olan ATSO seçimlerinde değişimden yana olduğunu açıkladı.

Reklam

ATSO’da önemli bir görevde olan Bilgin, yakından takip ettiği süreçle ilgili fikirlerini sosyal medya hesabından paylaştı.
Bilgin yayınladığı açıklamada; “Atso Seçimi 5 Kasım; Adaylar; Mevcut başkan sayın Hikmet Çinçin, İş insanı sayın Ali Kavak. Atso(Antakya Ticaret ve Sanayi Odası) Bu odaya bağlı ilçeler; Antakya-Defne-Samandağ-Altınözü ve Yayladağı. Seçim tarihi yaklaştı ve seçim çalışmaları hızlandı. Adaylar sahalarda çalışmalara başladı. Odaya kayıtlı yaklaşık 10 bin üye var. Sektörel bazda ise 25 grup mevcut. Az üyesi olan gruplar 2 meclis ve 3 komite üyesi, üye sayısı çok olan gruplar ise 3 meclis ve 4 komite üyesi seçimi yapılır. Yani sonuç olarak ve rakamlar net olmamakla 70 meclis üyesi 95 komite üyesi seçilecektir. Her seçimde olduğu gibi burada da adaylar; sektörün içinden, kendini kanıtlamış, saygın, toplumda karşılığı olan, esnafla ilişkileri iyi, esnafa derman ve rehber olabilecek insanlardan oluşmalıdır. Hem meclis-komite aydaları hemde başkan adayları; çıkarlar projelerini anlatırlar, neler yapacaklarını, esnafın ve iş insanlarının beklentilerini karşılamak için yapacakları çalışmaları anlatır ve oy isterler. İş insanları ve esnaf bu çerçevede kime inanır ve kim güven verirse ona oy verir. Zaten seçimlerin esas gayesi bu değil midir!?
Ancak, bu güzel ve renkli şehirde maalesef böyle olmuyor. Toplumu geren ve karşı karşıya getiren söylemler geliştiriliyor!!! # Mezhepçilik
# Bölgecilik
# ırk ayırımı
# Sınıfsal
# Renk
# Dil
Üzerinden muhabbetler dönmeye başlıyor. Aman onun rengi şu, bunun rengi bu ona göre ayar çekmeler başlıyor. Bu kabul edilemez bir durum. Bu konuları kim işliyor ve bunun üzerinden fayda sağlamaya çalışıyorsa hepimiz ve herkes dışlamalı ve bu anlayışlara müsamaha göstermememiz gerekiyor. Maalesef burada bitmiyor, farklı etik dışı söylemlerle devam ediyor; # Karalamalar
# İftiralar
# Yaşanmış hataların dosyalar çıkarılıyor
# Siyasi ilişkiler sorgulanıyor
# Dostluklar irdeleniyor
# Özel yaşamlar karıştırılıyor
# Aile hakkında yaftalamalar vs.
# Doğduğun günden aday olduğun güne kadar yaşamın deşilir..

Reklam

SEKTÖRLERİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK BİR BAŞKAN SEÇMELİYİZ
Özellikle bunu yapan troller var.. Çamur at izi kalır gibi zift bir anlayışla iş başında olurlar. Bu söylemleri geliştirenler yada birilerine söylettirenlere halk olarak, iş insanları ve esnaf olarak karşı durmak gerekiyor ve kesinlikle böyle çirkinliklerin türemesine izin verilmemelidir. Unutmayalım, hatalar insana mahsustur. Herkesin zayıflıkları ve hataları olabilir bunları onlara karşı kullanmak demek bir gün aynı şeylerin sana karşı kullanılacağı demektir. Bu tür çirkin söylemler ve hikayeler halkı karşı karşıya getirmekte, renkliliğimizi ve güzelliğimizi bozmakta, şehrimizde beraber yaşama kültürüne uymamakta. Bu tür bozuk davranışlar toplum olarak bizleri zayıflatır ve yaşam kalitemizi düşürür. Stk’lar insan hayatını kolaylaştırmak, yaşama değer katmak için var edildiler. Seçimi bunun için yapıyoruz. Yaşamımıza değer katacak insanları yönetici seçmemiz gerekiyor. Atso, şehrimizin saygın ve en etkin Stk’ların başında gelmektedir. Hepimizin odaya etik değerler çerçevesinde sahip çıkmamız lazım. Seçilecek insanların; kurumu, sektörleri en iyi şekilde temsil edecek kapasiteye sahip olmalarına dikkat etmemiz gerekiyor. Ticaret ve üretim yapan iş insanlarının önünü açacak, rehberlik yapacak, kurumlarla, hükümetle, başka odalarla doğru ilişkiler geliştirebilecek aralarında köprü görevi görecek ve firmalara artı kazandıracak bir yapı ve anlayışa sahip olmasına özen göstermek gerekiyor.
ŞEFFAF BİR ODANIN YÖNETİMİNDEN YANAYIM
Firmaların üretmesi ve ticaret yapması istihdam demek, para demek, proje demek, yatırım demek ve toplumum huzuru ve mutluluğu demek. Tercihlerimizi yaparken, adayların insanlığına, başarısına, saygınlığına, yarattığı istihdama, kazandırdıklarıyla, vizyonuna bakalım. Odaya, esnafımıza, sektörlere, topluma katacakları, şehrimize ve ülkemize kazandıracakları ile değerlendirelim. Bu kriterler dışında kullanılan argumanları kabul etmeyelim. Adayın diline, rengine, özeline göre değerlendirmeyelim. Bu konuşmalara izin de vermeyelim. Bu güzel ve renkli medeniyetler şehrinde hemen hemen herkes herkesi tanır, eş-dost ve akrabalık ilişkilerimiz çok iyidir ve değerlidir. Bunu kimsenin yıpratmaya hakkı yoktur. Bir seçim kazanmak uğruna değerlerimizi, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik söylemler ve eylemlere karşı duralım. Enerjimizi güzel şeylere, iyiliklere harcayalım. Düşmanlıklar yaratmaya değil. Hepimize yakışır bir seçim olması ve şehrimize hayırlı olması dileğimle. Her seçim demokrasinin mihenk taşıdır. Taşı, temeli sağlamlaştırmak için kullanalım, kimsenin başını yarmak için değil. Ben değişimden yanayım. Esnafı, yatırımcıları, üyeleri en iyi şekilde temsil edecek, şeffaf ve kurumsal bir odanın yönetiminden tarafım” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.