BERBER: ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106. YILI KUTLU OLSUN « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:35

reklam

BERBER: ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106. YILI KUTLU OLSUN

CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BERBER: ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106. YILI KUTLU OLSUN
Son Güncelleme :

17 Mart 2021 - 22:18

170 views

CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Berber mesajında, “Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi’nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir.

REKLAM

Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir “ANITCEPHE” dir. Milli Mücadele başladığı dönemde Mustafa Kemal, halkı mücadeleye davet ettiğinde bu davete ilk katılanlar onu tanıyan subaylar ve erler oldu. Böylece Çanakkale Savaşları, Kurtuluş Mücadelesinin Komuta kademesinin şekillenmesine de olanak sağlamıştır. Başta Mustafa Kemal olmak üzere birçok komutan bizzat Çanakkale’de savaşarak ve Mustafa Kemal’in askeri dehasından faydalanarak Milli Mücadelede onun komutası altında yer almış ve pek çok şey öğrenmişlerdir. Anafartalar Grup Komutanı Albay Mustafa Kemal, Çanakkale’de taarruz emrini şu sözlerle vererek tarihe mücadele ruhunu yazdırmıştır: “Bu öyle alelade bir taarruz değil, herkesin başarılı olmak veya ölmek azmiyle harekete hazır olduğu taarruzdur. Size ben taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum” demiştir. Çanakkale zaferinin ülkemize kazandırdığı çok şey vardır. Çanakkale zaferinde başta Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet ve minnetle Samandağ ilçe kadın kolları yönetimim ve üyelerimiz ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.