BERBER: 23 NİSAN KARANLIKTAN AYDINLIĞA KAVUŞTUĞUMUZ GÜNDÜR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 10:47

BERBER: 23 NİSAN KARANLIKTAN AYDINLIĞA KAVUŞTUĞUMUZ GÜNDÜR

CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

reklam
BERBER: 23 NİSAN KARANLIKTAN AYDINLIĞA KAVUŞTUĞUMUZ GÜNDÜR
Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 18:21

147 views

CHP Samandağ İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.


Başkan Berber mesajında, “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.

reklam

Mustafa Kemal Atatürk bu günün öneminin anlatabilmek için “Küçük hanımlar, küçük beyler” diye başlayan ve tarihe damga vuran o önemli cümleyi söylemiştir. Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi, çocuklarımızın eğitim öğretim sosyal faaliyetlerine olumsuz etki bırakmıştır. Bir ulusun kalkınması eğitim seviyesi ile tamamlanır. Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allahtan rahmet diler çocuklarımıza bu bayramı armağan ettiği için önünde saygı sevgi ve özlemle Samandağ ilçe CHP Kadın Kolları Yönetimimiz ve Üyelerimiz ile birlikte selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.