Belen heyeti Romanya’dan döndü « Hatay Yeni Haber Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 01:24

Belen heyeti Romanya’dan döndü

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 9-16 Ekim 2021 tarihleri arasında Romanya’nın Köstence şehrinde gerçekleştirilen, Kaymakamlığımızın da ortak olduğu “Yes For Inclusion” adlı proje 6 gencimizin katılımı ile tamamlandı.

reklam
Belen heyeti Romanya’dan döndü
Son Güncelleme :

03 Kasım 2021 - 16:26

129 views

Belen heyeti Romanya’dan döndü

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında 9-16 Ekim 2021 tarihleri arasında Romanya’nın Köstence şehrinde gerçekleştirilen, Kaymakamlığımızın da ortak olduğu “Yes For Inclusion” adlı proje 6 gencimizin katılımı ile tamamlandı.

REKLAM

Romanya’dan ‘Asociatia CPDIS’ adlı kuruluşun ev sahipliğini üstlendiği ve Türkiye’den Belen Kaymakamlığı’nın ortaklığı ile düzenlenen eğitimde Türkiye, Litvanya, Letonya, Hırvatistan, Polonya ve Romanya’dan toplam 36 genç aktif olarak yer aldı. 8 gün süren yoğun eğitim programının temel amacı, gençlerin toplumdaki ayrımcılık türlerinin neler olduğunun farkına varmasını sağlamak, kalıp yargılarla önyargıların olumsuz etkilerini anlamalarına yardımcı olmak, yeni yaygın eğitim yöntemleri yoluyla imkânları kısıtlı gençlerle çalışma yeteneklerini geliştirmek ve ayrımcılıkla mücadele edecekleri becerileri kazanmalarına imkân sağlamaktı. Proje boyunca katılımcı ülkelerden gelen gençler; takım çalışmaları, açık hava etkinlikleri, rol oyunları, tartışmalar, vaka çalışmaları gibi yaygın eğitim yöntemlerine dayalı çalıştaylar ile proje teması etrafında yeteneklerini artırmaya yönelik çalışmalarda yer aldılar. Proje konusuna ek olarak, kültürler arası farklılıkları keşfetme, farkındalıkları artırma ve saygının geliştirilmesi amacıyla katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin tanıtıldığı, yöresel dansların gösterildiği, kültürel lezzetlerin sunulduğu kültür geceleri düzenlendi. Türk kültürünün bir parçası olan Kına gecesi, Zeybek, Damat halayı gibi dans ve görsel şölenler diğer katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

KAYMAKAMDAN SEVİM’E TEŞEKKÜR

Proje sonunda Türkiye’yi temsil eden 6 genç Erasmus+ Gençlik Değişimi Projesine katılımlarının sonucu olarak bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ve bir yaygın eğitim belgesi olan Youthpass sertifikalarını alarak ülkelerine döndüler. Kaymakam Hayrettin Baskın, Erasmus+ projelerinin önemini vurgulayarak, söz konusu projelerin gençler için büyük bir fırsat yarattığını, bu projelerle gençlerin sosyal, kültürel ve dil öğrenimi açısından kendilerini geliştirme imkânı bulduklarını belirterek, ülkemizi ve Kaymakamlığı en iyi şekilde temsil eden 6 gence ve proje koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkürlerini iletti.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.