Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU; “Renk, dil, din, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm insanlık eşit yaratılmıştır.” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:36

Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU; “Renk, dil, din, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm insanlık eşit yaratılmıştır.”

reklam
Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU; “Renk, dil, din, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm insanlık eşit yaratılmıştır.”
Son Güncelleme :

10 Aralık 2018 - 13:29

177 views

Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU;

 “Renk, dil, din, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm insanlık eşit yaratılmıştır.”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu 10 Aralık 1948 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 70. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 70. Yıl dönümü olan bugün, uzun yıllar sürmüş, meşakkatli yollardan geçmiş, uzun bir yolculuğun sonunda ise tüm insanlığın doğumdan ölüme, yaşamın her anında eşit olduğunu ve sahip oldukları hakların her ülkede aynı olduğunu bildiren uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı anlamlı bir gündür.
Ülkemizde 6 Nisan 1949 yılında kabul edilmiş olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin sadece insan olarak doğduklarından ötürü, sahip oldukları hakların eşit olduğunu savunur. İnsanlık tarihinin aydınlanma geçmişinin de en önemli adımıdır. Her bireyin hür, eş ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu garanti alan bu belge tüm insanlığı ortak noktada buluşturmuştur.
Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU açıklamasının devamında, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen İnsan Hakları ilkelerini yansıtmaktadır. Beyanname, tüm insanların hiçbir ayırım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Beyannameye göre herkes ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal görüş, maddiyat ya da benzeri başka bir statü gibi herhangi bir ayırım gözetilmeksizin bu beyannamede ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde yaralanma hakkına sahiptir. Geçmiş yıllarda yaşanan, çok geride kalmış gibi görünse de hala birçok ülkede yaşanan insan ayrımını, günümüzdeki çağdaş Dünya’ya yakıştırmak oldukça zor. Sadece görmezlikten gelerek üstü kapatılmış çoğu durum insan hakkı ihlalinin hala devam ettiğinin en büyük göstergesidir.
İnsan Hakları Beyannamesini ilk imzalayan ülkelerden biri de Türkiye’mizdir. Kanunlar önünde bireylerin eşitliği ve ayrımcılığa uğramamaları ilkelerine dayanan insan haklarına saygı, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliğidir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden Türkiye, sınırları içinde olduğu gibi sınır dışında da huzur ve barışın, hak ve özgürlüklerin her zaman savunucusu olmuştur. Bizlerde yerelde üstümüze düşen tüm görevleri yerine getirmekle mükellefiz. Özellikle Hatay’da bulunan ve bizlere sığınmış kardeşlerimize kucak açmak boynumuzun borcu olmuştur. Bunun yanı sıra kendi vatandaşlarımızın tüm haklarını gözetmek ve layık oldukları bir yaşam kalitesi sunmak adına durmaksızın çabalıyor ve çalışıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları gününü en kalbi duygularımla kutluyor, bu önemli ve anlamlı günün önce ülkemize sonra tüm Dünya insanlığına huzur, barış ve adalet getirmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.