Bayrakdar’dan promosyon iptali başvurusu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:09

Bayrakdar’dan promosyon iptali başvurusu

Memur-Sen Hatay İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, memurlara yönelik promosyonun yenilenmesi için hukuki anlamda başvuruların yapıldığını açıkladı.

reklam
Bayrakdar’dan promosyon iptali başvurusu
Son Güncelleme :

08 Ağustos 2022 - 9:02

457 views

Bayrakdar’dan promosyon iptali başvurusu

Memur-Sen Hatay İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, memurlara yönelik promosyonun yenilenmesi için hukuki anlamda başvuruların yapıldığını açıkladı.

Reklam

Mevcut anlaşmanın yetersiz olduğunun altını çizen Bayrakdar, 5 bin TL o dönem için sevindiriciydi, ancak mevcut dolar kuru ile bu rakamın yetesiz olduğu görüldü. Bu rakamın yenilenmesi için İstanbul 18. Asliye ticaret mahkemesinde açtığımız dava devam ediyor” dedi.

Bayrakdar açıklamasında; “Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 1.10.2021 tarihinde 2022 Ocak ayından geçerli olmak üzere 3 yıllığına kişi başı 5710 lira üzerinden promosyon anlaşması imzalanmıştı.  Sendikamız Eğitim Bir Sen’in de yetkili olduğu Antakya ilçemizdeki Bu anlaşma o günün şartlarında memnuniyet uyandıran bir anlaşma idi. Türkiye’mizde ve dünyada ekonomik dalgalanmalar neticesinde o gün için iyi olan 5710 lira bugün artık önemsiz bir rakam haline geldi. Hesaplara para yatırılmadan önce banka yetkilileri ile hem sözlü hem de yazılı görüşmeler yapılmasına rağmen banka iyileştirme yapmaya yanaşmadı. Eğitim Bir Sen Hatay 1 nolu şube yönetimi olarak bu promosyon anlaşmasını mahkemeye vererek çalışanların mağduriyetinin giderilmesi yoluna gittik. İstanbul 18. Asliye ticaret mahkemesinde açtığımız dava devam ediyor. Geçen hafta bizden ek deliller istendi ve Ekim ayında da duruşma var.

Reklam

BU MAHKEMEYE İLK GİDEN SENDİKA BİZİZ

Mahkemenin nasıl bir karar vereceğini zaman bize gösterecek. Ortada zor bir durum var, bugün anlaştığınız rakam 3-4 ay sonra komik bir rakam haline dönüşebiliyor. Ekim ayında dolar kuru 8 bin civarında iken şimdi 18.000. Dün 8-9000’e imza atanlar sevinirken şimdi 20-30 binlere imza atılıyor. Tabii Bu rakamlar kurumlara göre değişiyor. Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gördüğümüz kadarıyla yeniden bir müracaatta bulunmuşlar Yapı Kredi Bankası’na. Promosyon rakamlarının güncellenmesi ile ilgili. Nasıl bir cevap verecekler bekleyip göreceğiz. İnşallah olumlu bir sonuç çıkar hep beraber bu işi çözmüş oluruz.  Sözleşmeyi tek taraflı olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü feshedebilir mi? fesih bedeli nedir? Bunun altından kalkabilir miyiz? Bunu da önümüzdeki günlerde hukukçular değerlendirir Biz de İlçe Milli Eğitim’e görüşümüzü bildiririz. Bu yalnız başına alınacak bir karar değil bütün çalışanların görüş ve önerileri alınarak nihai kararın verilmesi gerekiyor. Bizler sadece kendi üyelerimizin değil tüm çalışanların mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Belki de Türkiye’de bu konuda mahkemeye giden ilk biziz. Hayırlı sonuçlar çıkması dileği ile” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.