Bayrakdar: İl Milli Eğitim’e seslendi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:53

Bayrakdar: İl Milli Eğitim’e seslendi

Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, yönetici atamalarında yapıln yanlışlıklar ve bu yanlışlıkların fark edilmesine rağmen hatadan dönülmemesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik bir açıklama yayınladı.

reklam
Bayrakdar: İl Milli Eğitim’e seslendi
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2021 - 15:30

193 views

Bayrakdar: İl Milli Eğitim’e seslendi

Memur-Sen Hatay İl Başkanı İsmail Bayrakdar, yönetici atamalarında yapıln yanlışlıklar ve bu yanlışlıkların fark edilmesine rağmen hatadan dönülmemesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik bir açıklama yayınladı.

reklam

Başkan Bayrakdar açıklamasında, “Her kişi ve kurum hata yapar. Ancak hatası gösterildiğinde ve izah edildiğinde hatasından dönme imkanı varken döner. Ama Hatay Milli Eğitim’de durum bunun tam tersi. Şimdi neler olduğunu madde madde anlatalım.

1-Yönetmelik gereği açık olan tüm kurumları ilan etmesi gereken Hatay Milli Eğitim nedense Antakya Atatürk İlkokulu’nun bir müdür yardımcılığı normunu kapatıp ilan etmemiştir.

2-Yönetmelik gereği bayan kontenjanından Müdür yardımcısı atanması gereken Defne ilçemiz Necmi Asfuroğlu Anadolu lisesine yönetmelik çiğnenerek bayan ataması yapılmamıştır.

3-Yönetmelik gereği Defne ilçesi Halk Eğitime bayan Müdür yardımcısı verilmesi gerekirken yönetmelik çiğnenerek atama yapılmıştır.

4-Emekli olmasını tahmin ettikleri ya da yaş haddinden emekli olacakların yerleri daha emekli olmadan önce boş gösterilirken (5 Haziran’da emekli olacak kişinin yeri) 30 Mayıs’ta efat eden Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi müdürlüğü boş gösterilmemiştir. Bu da yetmiyormuş gibi yeniden idareci atamaya da boş gösterilmemiştir. Şimdilik birliklerimiz bunlar.

Sendika olarak bizler de gördüğümüz yanlışlıkları muhataplarına ilettiğimizde mağdur olan mahkemeye gitsin türü cevaplarla karşılaştık. Şu soruların cevabını merak ediyoruz.

-Siz bu listeyi taslak liste diye duyurmadınız mı? Taslak liste demek hata varsa düzeltme imkanımız var demektir. Taslak liste olarak yayınladığınız ve hatalar yaptığınız yönetici atama inhasını neden düzeltmediniz?

YANLIŞLIKLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

-Dilekçe versinler düzeltelim dediniz.

Dilekçe verenlerin taleplerini neden yerine getirmediniz?

-Yönetim kurulu üyemizin okul müdürü olarak çalıştığı Atatürk İlkokulu’nu kapalı göstererek neden hem yönetim kurulu üyemizi hem de sendikamızı zan altında bıraktınız? Sanki biz orayı birilerine saklıyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalıştınız?

-Yaptığınız hata ve hataların sadece bir kişiyi ilgilendirmediğini daha iyi yere gitmesi gereken insanların tercihlerinde bir sonraki sıraya giderek mağdur olduklarını neden görmediniz?

-Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesine bu yıl yapmadığınız kadın kontenjanı atamasının gelecek yıl 4. yılını dolduran başka birini mağdur edeceğini neden göremediniz?

-Sizler orada otururken ve yanlış yaparken Silsile yoluyla kaç kişiyi mağdur ettiğinizin farkında mısınız?

-Mağdur olduğunu düşünenler mahkemeye gidip kazansın gelsin demek hem devleti zarara sokmak hem de işini yapmamak değil midir?

-Hayatta olanların okullarını emekli olacaklarını düşünerek açık gösterip daha önceki tarihte vefat edenlerin okullarını kapalı göstermek ne ile izah edilebilir?

Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak yapılan bu yanlışlıkların peşini bırakmayacağız. Hangi sendikaya mensup olursa olsun mağdur olanları mağduriyetini dile getirmeye onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bu okulları atanacakların Sendikal aidiyetleri ve dünya görüşlerinin ne olduğuna bakmadan seslerini duyurmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.