BAŞKAN YILMAZ HRİSTİYAN VATANDAŞLARIN PASKALYA BAYRAMI’NI KUTLADI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 21:58

BAŞKAN YILMAZ HRİSTİYAN VATANDAŞLARIN PASKALYA BAYRAMI’NI KUTLADI

reklam
BAŞKAN YILMAZ HRİSTİYAN VATANDAŞLARIN PASKALYA BAYRAMI’NI KUTLADI
Son Güncelleme :

22 Nisan 2019 - 9:14

148 views

BAŞKAN YILMAZ HRİSTİYAN VATANDAŞLARIN PASKALYA BAYRAMI’NI KUTLADI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz mesajında; “Dini bayramlar; Kardeşliğin, hoşgörünün, toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın egemen olduğu, ortak değerler etrafında kenetlenme ile birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir.

Bulunduğumuz coğrafyada; Müslüman, Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımız dünyada eşine pek rastlanmayan bir kaynaşma ve hoşgörü sergilemekte ve dini bayramlarımız geçmişten gelen tarihsel ve kültürel zenginliğe tanıklık etmektedir.

Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan farklı din ve inanışa sahip vatandaşların, aynı gelenek ve görenekleri, aynı sevinç ve üzüntüleriyle şanlı bir tarihi paylaşmaktadır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birlikte yaşama kültürünün en nadide örneğinin sergilendiği ilçemizde bu bayram günlerini hep birlikte kutlamak; şiddet, kin ve nefretin yaşandığı günümüzde tüm dünyaya önemli mesajlar vereceği şüphesizdir. Farklı dil, din, ırk ve mezhepten birçok insanın bir arada birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığı güzide ilçemiz de bu hoşgörü anlayışının yaşatılması kadar geleceğe aktarılması için de herkesin duyarlı olması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Hristiyan âleminin “Paskalya Bayramı” nı kutluyor, İlçemiz yaşayan Hristiyan vatandaşlarımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.