BAŞKAN YAMAN:GADİR HUM BAYRAMI; BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE HUZURA VESİLE OLSUN « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:12

BAŞKAN YAMAN:GADİR HUM BAYRAMI; BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE HUZURA VESİLE OLSUN

reklam
BAŞKAN YAMAN:GADİR HUM BAYRAMI; BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE HUZURA VESİLE OLSUN
Son Güncelleme :

13 Eylül 2017 - 14:00

196 views

GADİR HUM BAYRAMI; BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE HUZURA VESİLE OLSUN

Defne Belediye Başkanı Op.Dr. İbrahim Yaman, Gadir-Hum bayramı ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında önemli mesajlar veren Başkan Yaman açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Aleviler; inanışlarından gelen “bin zulüm görsen de bir zulüm yapma” öğretisiyle yıllarca barışın ve kardeşliğin inançlı savunucuları olmuş, ülkemizdeki birliğin ve beraberliğin ana unsurlarının başında yer almışlardır.

Farklılıkları zenginlik sayan, Kardeşlik ve hoşgörünün teminatı olan, hangi dinden ve mezhepten olursa olsun insana saygıyı ön planda tutan, halka ve çoğulculuğa inançlarından ötürü ayrı bir önem veren Alevilerin; en büyük bayram olarak kabul ettikleri Gadir- Hum Bayramına bir yıl daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz.

Ülkemizin içinde geçtiği bu zor dönemlerde, Gadir Hum Bayramının öncelikle iç ve dış barışımızın yeniden tesis edilmesine, yurdumuzun ilim ve uygarlığın, barış ve güvenliğin beşiği olmasına, annelerin çocuklarının güvenliğinden endişe duymadığı, babaların çocuklarının geleceği konusunda kaygılanmadığı bir ülke olmasına vesile olmasını diliyorum.

Kendi öz yurdunda hiçbir alevi vatandaşın inançlarından dolayı ötekileştirilmediği, eşit yurttaşlık hukukunun egemen olduğu, Alevi inançlarının ve ibadethanelerinin tartışma konusu olmaktan çıkarılıp sorgusuz sualsiz olarak devlet güvencesinde olduğu bir ülke temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevilerin GADİR-HUM Bayramını kutluyorum”dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.