BAŞKAN SEYFETTİN: ‘’15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KARA LEKEDİR’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:06

BAŞKAN SEYFETTİN: ‘’15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KARA LEKEDİR’’

reklam
BAŞKAN SEYFETTİN: ‘’15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KARA LEKEDİR’’
Son Güncelleme :

12 Kasım 2017 - 13:57

198 views

          BAŞKAN SEYFETTİN: ‘’15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ KARA LEKEDİR’’
Hatay Dişhekimleri Odası yönetici ve üyeleri, hafta sonunda ev sahipliğinde Helena Center’da yapacakları ÇUDİG Toplantıları öncesi yayınladıkları basın bildirisinde, hain darbe girişiminden sonrası uygulanan OHAL’in süresinin uzatılmasının parlamenter demokrasimizi kesintiye uğrattığını kaydederken, OHAL ve kanun hükmündeki kararnamelerle yönetilen ülkemizin daha kaotik bir ortama sürüklendiğine dikkat çekildi. Hatay Dişhekimleri bildirisini okuyan ,Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, bu ortamın adalet, eğitim ve sağlık sistemimizi de olumsuz etkilediği vurgusunu yaparak, OHAL’in biran önce kaldırılmasını istediklerini bildirdi.
Türkiye Cumhuriyet tarihine kara leke olarak geçen15 Temmuz darbe girişimini toplum olarak büyük acılarla yaşadığımızı hatırlatan Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, bu darbe girişimine karşı Dişhekimleri Odaları olarak demokrasiden yana tavrı ilk günden itibaren koyduklarını da hatırlattı ve şöyle devam etti: “Fakat, darbe girişiminden sonra uygulanan OHAL’in süresinin uzatılması, parlamenter demokrasimizi kesintiye uğratmaktadır. OHAL ve kanun hükmündeki kararnamelerle yönetilen ülkemiz, daha kaotik bir ortama sürüklenmektedir. Bu ortam; adalet, eğitim ve sağlık sistemimizi de olumsuz etkilemektedir. Biz hekimlerin korumakla sorumlu olduğumuz insan sağlığını ve yaşamını tehdit etmektedir.

İnsanı yaşatmak için eğitim gören ve çok ağır şartlarda görev yapan hekimlerin artık birer birer değil, üçer üçer intihar ederek yaşamına kıymaya başlaması bizleri yasa boğmuştur. Yoğun ve bir o kadar yıpratıcı çalışma koşulları, uzun süren çalışma saatleri ve insanı yaşatmaya çalışırken içinde bulunulan duygusal empatinin getirdiği fedakarlık ve yüksek sorumluk duygusuna karşı şiddete uğrama riski, değersizleştirilen emek ve mesleki kimlik ve gelecek endişesi bu hazin sonuçların doğmasına neden olmuştur.
Başka acılar yaşanmaması için, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri, meslektaşlarımızın kendi hayatından vazgeçebilme noktasına getiren koşulları düzeltmeye davet ediyoruz. Ülkemizde normalleşme sürecinin bir an önce başlaması ve Meclis’in işlerliğini kazanması için OHAL en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Bizler, basın ve düşünce özgürlüğünün yeniden tesis edilmesi, meslek örgütleri ve STK’lar üzerindeki baskıların kaldırılması ve evrensel hukuk kurallarının uygulanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.