BAŞKAN SAVAŞ REYHANLI’NIN KURTULUŞUNU KUTLADI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 08:24

BAŞKAN SAVAŞ REYHANLI’NIN KURTULUŞUNU KUTLADI

reklam
BAŞKAN SAVAŞ REYHANLI’NIN KURTULUŞUNU KUTLADI
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2017 - 8:33

162 views

         Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk Askeri’nin Reyhanlı’ya girişinin 79’üncü yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

        “TARİHİ ZAFERLERE İMZA ATILMASI BİZLERE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMANIN HAKLI GURURUNU YAŞATMIŞTIR”

          Başkan Savaş yayımladığı mesajda,” Hatay ve Reyhanlı yıllarca Fransızların işgali altında kalmıştır ve acı çekmiştir. Reyhanlı’nın Türk devletinden ayrı kalmaması için halkımız oldukça azimli bir şekilde mücadele etmiştir. Bu mücadele 2 Eylül 1938 yılında Tayfur Sökmen’in Başkanlığında Bağımsız Hatay Devletinin kurulması ile başlamıştır. 23 Haziran 1939 tarihinde Hatay Millet Meclisi Türkiye’ye katılma kararı almıştır.  23 Temmuz 1939 tarihinde ise son Fransız askeri de Hatay’dan ayrılmıştır. Bu tarih Türkiye Cumhuriyeti için adeta bir milattır. Bu tarihi zafere imza atılması bizlere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır” sözlerine yer verdi. 

“8 TEMMUZ TÜRK TARİHİNDE ONURLU BİR DESTANIN ADIDIR “

Verilen mücadeleler ve kahramanlıklar sayesinde her zaman geçmiş ile övündüklerinin altını çizen Başkan Savaş,”  Vatanı uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve atalarımızdan kalan topraklarımızı da her zaman olduğu gibi milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar verme düşüncesinde olanlara karşı her zaman dimdik ayakta duracak ve vatanımıza zarar vermek isteyenlere karşı son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. 8 Temmuz Türk tarihinde onurlu bir destanın adıdır. Ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 79’uncu yıl dönümünde bizlere kutsal memleketimizi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle sanıyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.