Başkan Savaş kök hücre bağışında bulundu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:33

Başkan Savaş kök hücre bağışında bulundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve kök hücre bekleyen vatandaşlar için anlamlı ve bir o kadar değerli kampanyanın altına imza attı.

reklam
Başkan Savaş kök hücre bağışında bulundu
Son Güncelleme :

14 Ocak 2022 - 13:18

136 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve kök hücre bekleyen vatandaşlar için anlamlı ve bir o kadar değerli kampanyanın altına imza attı.

BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ MİRAÇ ATA’YI UNUTMADI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve sağlık durumu kan vermeye elverişli olan çok sayıda HBB personeli, Hataylı minik Miraç Ata ve kök hücre nakli bekleyen binlerce yurttaş için HATMEK’te kan verdi.

Geniş katılımla gerçekleştirilen kampanyada Kızılay yetkilileri, kök hücre bağışının ne denli önemli olduğunu aktardı.

Kök hücre nakli bekleyen binlerce hastanın olduğunu ifade eden yetkililer, her bir bağışın nakil bekleyen hastalar için fırsat olduğunu belirterek kampanyaya desteklerinden ötürü Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Lütfü Savaş, ilgili kontrol ve bilgilendirmelerin ardından kan bağışı için oluşturulan alanda kan verdi.

Kan bağışının ardından konuşan Savaş, sağlık durumu kan vermeye uygun tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.

SAVAŞ: MİRAÇ ATA VE ONUN GİBİ BİRÇOK HASTAMIZIN KURTULUŞU YAPACAĞIMIZ KAN BAĞIŞLARINDA GİZLİDİR

İnsan hayatı kurtarmanın en hayırlı davranışlardan biri olduğunu söyleyen Savaş, “HBB ve HATSU personeli ile birlikte kan vermek için toplandık. Amacımız hem kendi sağlığımızı korumak hem de kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak. Miraç Ata ve onun gibi birçok hastamızın kurtuluşu yapacağımız kan bağışlarında gizlidir. Lütfen herkes kan bağışına katkıda bulunsun. Bir ünite kan bir insanı hayatını kurtarabilir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” ifadelerini kullandı.

Savaş, kan verme işleminin ardından kan vermek için bekleyen vatandaşlarla kısa bir sohbet etti. Savaş, kan bağışında bulunan vatandaşlara desteklerinden ötürü teşekkür etti.

reklam

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.