BAŞKAN SAVAŞ HASSA’DA HALKLA KUCAKLAŞTI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:41

BAŞKAN SAVAŞ HASSA’DA HALKLA KUCAKLAŞTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassa ilçesinde düzenlenen halk toplantılarında çiftçiler, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi

reklam
BAŞKAN SAVAŞ HASSA’DA HALKLA KUCAKLAŞTI
Son Güncelleme :

15 Şubat 2024 - 22:36

133 views

HBB BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ:BHATAY’IN TOPRAKLARINI ANALİZ EDİP SIVI GÜBRE DAĞITIYORUZ”

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hassa ilçesinde düzenlenen halk toplantılarında çiftçiler, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Gülpınar, Bademli, Güdükali Mahallerini, Yozgat-Giresun Çarşısını, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını ziyaret etti.

 “HATAY’I KARIŞTIRMAK KOLAY AMA YÖNETMEK ZORDUR”

Hatay’a salt bir ideoloji ile yaklaşılmaması gerektiğini söyleyen Savaş, “Hatay ideolojik bir olay değil ideal bir durumdur. Hatay’ı karıştırmak kolay ama yönetmek zordur. Kimse Hatay halkını mahzun ve garip yapamaz. Tarihinde 20 yıl boyunca bağımsızlık mücadelesi vermiş bir şehiriz. Bu seçim, parti seçimi değil. Bu seçim Hatay’a sahip çıkanlarla çıkmayanların seçimidir. Bizim arkamızda halk var. Siz de Hassa’dan omuz verin. Oy verenlerimizin sayısı artıyor. Durumuz çok iyi gidiyor. Buraya gelirken ve diğer ziyaretlerimizde de kim hangi partiye oy vermiş ona bakmıyoruz. Depremden sonra iş yükümüz arttı, gelirlerimiz düştü. Buna rağmen kıt imkânlarımızla, particilik yapmadan hizmetlerimize ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“HASSA- DÖRTYOL YOLUNU TAMAMLAYACAĞIZ”

Toplu taşıma esnafına yapılan yakıt desteğinden bahseden Savaş, “Hassa’nın Kırıkhan ve Dörtyol arasındaki bağlantı yollarıyla ilçenin ulaşım sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacağız. Hassa’yı Dörtyol’a bağlayan yol projesini yakın zamanda hayata geçireceğiz. Projelerimiz arasında evsizlere ev yapmak da var. Seçim sürecinde reklam derdinde ve endişesinde değiliz. Tüm ülke geneli millet olarak zor durumdayız. Fakir fukara nasıl ev tutsun, nasıl çocuk okutsun? 2 milyon öğrenci okulunu dondurmuş. Bir üniversite öğrencisinin eğitim öğretim masraflarını aileler, karşılamayacak duruma geldi.” diye konuştu.

 “SIVI GÜBREMİZİ ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ”

HBB bünyesinde yürütülen Kırsal Kalkınma programına değinen Savaş, “Büyükşehir tarafından üretilen sıvı gübremiz; bitkilerin hızlı, sağlıklı ve gür gelişmesini sağlıyor. Hasat süresini kısaltan ve üründe erkencilik sağlayan sıvı gübremiz, çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Toprakta bulunan faydalı bitki, besin elementi düzeylerini ve o toprakta yetiştirilecek bitkilerin ihtiyacı olan gübrenin miktar ve cinsini belirlemek amacıyla da Hatay geneli toprak analizi yapmaya devam ediyoruz. Belediye olarak çiftçilerimizin zor durumda olduğunu biliyoruz. Biz de gerekli desteklerimizi veriyoruz.” dedi.

22 yıldır iktidarın hâlâ Hassa’ya sanayi sitesi inşa etmemesini eleştiren Savaş, Hassa’da faaliyet gösteren bazı birlik ve resmî kurum müdürlüklerinin ilçeden başka bölgelere taşınmasının ilçenin deprem sonrası kalkınmasını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Savaş, Yozgat-Giresun Çarşısında sık sık yaşanan elektrik kesintisinden dolayı işletmecilerin alışverişlerinde sorun yaşaması üzerine 2 adet jeneratör ve bank desteğinde bulunarak çarşının eksiklerinin giderilmesinde katkı sağladı.

Hassa Büyük Birlik Partisi seçim bürosunu da ziyaret ederek partililere başarılar dileyen Başkan Savaş’a ziyaretlerinde CHP ilçe Başkanı Murat Göçer ve CHP Hassa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Bağcı eşlik etti.

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.