BAŞKAN SAVAŞ: “BU BAYRAM, BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARININ UYUM İÇERİSİNDE YAŞANDIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 05:18

BAŞKAN SAVAŞ: “BU BAYRAM, BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARININ UYUM İÇERİSİNDE YAŞANDIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR”

reklam
BAŞKAN SAVAŞ: “BU BAYRAM, BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARININ UYUM İÇERİSİNDE YAŞANDIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR”
Son Güncelleme :

13 Eylül 2017 - 14:42

167 views

BAŞKAN SAVAŞ: “BU BAYRAM, BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARININ UYUM İÇERİSİNDE YAŞANDIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR”

BAŞKAN SAVAŞ’IN GADİR HUM BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Alevi vatandaşların önemli bayramlarından biri olan ‘Gadir Hum Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“BU BAYRAM, BİRLİK VE BERABERLİK DUYGULARININ UYUM İÇERİSİNDE YAŞANDIĞININ BİR GÖSTERGESİDİR”

Başkan Savaş mesajında; “Toplumsal ve kültürel hayatımızda önemli bir yer edinen ve mukaddes değere sahip bayramlardan biri olan Gadir Hum Bayramı; İlimizde yaşadığımız sevgi, barış, huzur ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından biridir. Etnik, bölgesel ve dinsel çatışmaların etki alanını alabildiğine artırdığı günümüzde zengin kültürüyle bütün insanları harmanlayıp, din ve mezhep ayırımı yapılmaksızın tüm insanları kucaklayan ülkemizde başta Hatay olmak üzere birçok il ve ilçede Gadir Hum Bayramı coşkuyla kutlanmaktadır. Bu manada Gadir Hum Bayramı; Farkı kültür ve inanç mensubu insanların sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik duyguları çerçevesinde ahenk ve uyum içerisinde yaşadığını gösteren en önemli göstergesi haline gelmiştir” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN SAVAŞ: TÜM İNSANLIĞIN KARDEŞÇE YAŞADIĞI BU SAMİMİ ORTAM TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMALIDIR

“Toplumca kaynaştığımız bu manalı günlerde, İlimizde yaygın olan barış ve kardeşlik duygusu daha çok ön plana çıkmaktadır. Bu çerçevede birlik ve beraberliğimiz ile dostluk ve paylaşımımızın hâkim olduğu, insana insan olduğu için değer verildiği ve aynı yaratandan yaratılmanın bilinciyle tüm insanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi ve huzurlu ortam tüm dünyaya örnek olmalıdır” dedi.

“TÜM ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN GADİR HUM BAYRAMI’NI CAN-I GÖNÜLDEN KUTLARIM”

Başkan Savaş mesajının sonunda, “Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden, tüm Alevi kardeşlerimiz nezdinde anlamlı olan Gadir Hum Bayramı’nı can-ı gönülden kutlar, bu anlamlı bayramın ülkemize ve bütün dünyaya sevgi, barış ve huzur iklimi yaratmasını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel tablonun her fırsatta ön plana çıkarılmasını temenni ederek en derin sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.