BAŞKAN RIFAT SARI SORUYOR: 15 TRİLYONU ALTINÖZÜ’NÜN NERESİNE HARCADINIZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:57

BAŞKAN RIFAT SARI SORUYOR: 15 TRİLYONU ALTINÖZÜ’NÜN NERESİNE HARCADINIZ

reklam
BAŞKAN RIFAT SARI SORUYOR: 15 TRİLYONU ALTINÖZÜ’NÜN NERESİNE HARCADINIZ
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2017 - 16:47

240 views

BAŞKAN RIFAT SARI SORUYOR; ”2014 YILINDAN BU YANA 15 TİRİLYON ALTINÖZÜ İLÇESİNDEN KESİLEN PARA’YI ALTINÖZÜ’NÜN NERESİNE HARCADINIZ”

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Antakya, Defne ve Altınözü’nde görev yapan basın mensuplarıyla Altınözü Belediye Parkında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Altınözü Belediye Parkında düzenlenen toplantıya,  Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Altınözü Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Bulanık, Ak Parti Altınözü İlçe Başkanı Tahir Zümre, Ak Parti Reyhanlı İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Garip Siper, Mersin Karayolları Bölge Müdürlüğü saha amiri Mustafa Şahin, Altınözülü kanaat önderleri, meclis üyeleri ve muhtarlar,STK Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Sarı, basın mensuplarını kapıda karşıladı. Hep birlikte yenen kahvaltının ardından Başkan Sarı, gündem ve Altınözü genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Sarı konuşmasında, “Hatay 2014 yılında Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra bir karar alındı. Burada alınan kararda 10 metre ve üzerinde olan yolları Büyükşehir belediyesine devrettik. HBB Başkanı Lütfü Savaş, daha önceden aleyhte propaganda yapıyordu. Çeşitli ilçelerde bana hizmet yapmak için yol vermiyorlar diyordu. Biz de alınan karar ile 10 metre ve üzerindeki yolları Büyükşehir’e devrettik. 2014’ten başlamak üzere ilçemiz genelinde Aralık ayından beri yaptıkları kanalizasyon hatlarını bugün söküyorlar. Sebep olarak da yapılan hatların Altınözü’ne yetmediğini gösteriyorlar. Takdiri size bırakıyorum. 30.01.2015 yılında Yenişehir caddesindeki yolumuz Büyükşehir’e devredildi. 16 ay kendi uhdelerinde kaldı. 6 ayda kanalizasyonu bitirmelerine rağmen yolu yapmadılar. Yaz aylarında bu yolumuz toz toprak deryasına döndü. Vatandaşlar için bu yol eziyete dönüştü. Yol ile ilgili 10 defa başvuru yaptık. Ancak hiçbir adım atılmadı. Biz vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için 30.04.2016 tarihinde yolun yapımını üstlendik. Başta Fevzi Şanverdi vekilimiz olmak üzere diğer 4 vekilimize de bu süreçteki desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde muhtarlarımızı toplayıp, “Bu yolu bana versinler ben 10 günde yaparım” diyerek boş meydanda naralar atıyor. Ben de diyorum ki bekâra karı boşamak kolaydır. Biz yol ile ilgili çalışmaları başlattık. Keşif çalışmalarını tamamladık. 2016 yılında hain bir kalkışma yaşadık. FETÖ Terör örgütünün hain girişimi sonucu ihale süreci ve yapım aşaması da aksadı. Ancak an itibariyle karayolları bölge müdürümüzle birlikte çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

1 KATRİLYON İLE BU İLÇEYE NE YAPTINIZ

Altınözü Belediyesi’nin kıt imkânlarla hizmetlerini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Sarı açıklamasına şu ifadelerle devam etti, “Altınözü Belediyesi olarak toplam bütçemiz 15 Milyon TL’dir. Biz bu parayla çalışanlarımızın ücretini ödüyoruz, daha önce olmayan makine ve ekipmanları alıyoruz ev tüm mahallerimize hizmet götürüyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 1 Katrilyon’dur. Buradan kendisine soruyorum. Sen şimdiye kadar Altınözü ilçesine bu kadar parayla ne yaptın? Biz bunu da hesapladık. Toplamda 10,3 kilometre yol yapmışlar. Biz 32 kilometre beton asfalt yapmışız. Koskoca belediyeyiz diye övünüyorsunuz. Çıkın deyin ki biz Altınözü ilçesine 15 Trilyonluk şu hizmetleri yaptık desinler. İstedikleri meydanda ben kendileriyle tartışmaya açığım. Biz yol yaparken altyapı ile ilgili de Büyükşehir’e başvuru yaptık. Biz bu çalışmayı yaparken siz de gelin su ve altyapı çalışmalarını tamamlayın. Bizlere uzun süre sonra verdikleri cevap, bu çalışmalar Altınözü Belediyesi’ne aittir. Bu işler ne zamandan beri ilçe belediyesine ait oldu. Kendilerine sormak istiyorum.”

BU MEMLEKET İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Sarı konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı, “Bu memleket hepimizindir. Biz bu ilçe için Hatay için gece gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağız. Biz çalışıyoruz. Başkaları da laf üretiyor. 2016’daki denetimde yaptığımız çalışmada öyle harcamalar var ki insanın vicdanı sızlar. HATSU iş makinelerine iş yaptırmak için akaryakıt alacak paramız yok diyerek iş üretmiyor. Paraları yok diyorlar. Bakın paraları nerelere harcıyorlar. Büyükşehir’in iş makinesini çekecek lobet’in kirasına 23 bin lira kira ödüyorlar. Aynı zamanda çekiciye de bu kadar para ödüyorlar. Milletin parasını bu şekilde har vurup harman savunuyorlar. Siz bir işi yapamıyorsanız etrafa fitne savurmayacaksınız. Çıkıp Hatay halkı hakkını istiyor demekle hizmet gelmez. Sen önce aynaya bak bu kadar parayı nereye harcadın. Evet, Hatay hakkını istiyor ama Hatay halkı senden hakkını istiyor. Kişi başına düşen parayla sen 15 ilçeye 36 aydır ne yaptın.

542 BİN METREKARE PARKE YAPTIK

Biz ilçemiz genelinde 542 Bin metrekare parke çalışması yaptık. 20.000 metrekarelik Zeytin park ismini verdiğimiz mesire alanımızın sosyal tesisi hizmete girecektir. 750 konuta yakın bir toplu konut hamlemiz var. 2017 Kasım’da ilk kazmayı vuracağız. Mahallelerimizde sosyal tesisler inşa ettik. Yapım aşamasında olan konferans salonu, belediye hizmet binası, kültür evi, çok amaçlı salonlar, taziye evleri, çocuk oyun parkları yapıyoruz. Yapmaya da devam ediyoruz. Ben buraya teşrif eden basın mensuplarına, kanaat önderlerimize, muhtarlarımıza, vekilimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”

HÜSEYİN ŞANVERDİ: HESABINI HEP BERABER SORACAĞIZ

Başkan Sarı’nın ardından kısa bir konuşma yapan Reyhanlı Belediye Başkanı ve HBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Hüseyin Şanverdi, “2014 yılından bu yana biz Rıfat Sarı başkanımla birlikte ilçelerimiz için çalışıyoruz. Bizlere yardımlarından dolayı Fevzi vekilimize de teşekkür ediyorum. Basın mensubu arkadaşlarımız Hatay’da olan olayları halka duyurma adına önemli bir görev yürütüyor. Görevlerini de başarıyla yaptıklarına inanıyorum. 2014 yılında Büyükşehir’e Lütfü Savaş seçildi. Bizler de ilçelerde görev yapıyoruz. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki ben büyükşehir’i hiçbir yerde göremedim. 3 yıldan bu yana su işleri ve kazı işleri bitirilemedi. Kendisi daha önceden Antakya Belediye Başkanıydı. Antakya’nın çilesi bitmedi. Aynı çile Reyhanlı için de tüm ilçelerde de geçerli. Siz Lütfü Savaş’a oy verdiniz. Ama Mehmet Savaş’a ve Metin Savaş’a oy vermediniz. Bir hizmet olunca Mehmet Savaş’tan isteniyor. Bunları görmeniz lazım. Şu anda Büyükşehir borç batağındadır. Büyükşehir’in parası başkalarına peşkeş çekiliyor. Bunların hesabını hep beraber soracağız. Lütfü Savaş, Hatay’ın 5. Teşvik bölgesine alınması için kampanya yapıyor. Biz bunu 5 yıl önce gündeme getirdik. Ekonomi bakanları siz Şırnak ile Kilis ile bir olamazsınız. Sizin hedefiniz büyüktür. Bu teşvik paketi Hatay’a uygun değildir dediler. Laf ile pilav pişmiyor. Lütfü Savaş oraya buraya gidiyor hizmet yaptım diyor. Soruyorum kendisine milletin parasıyla ne yaptınız?

Başkan Rıfat Sarı’ya bu organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyorum. Herkese de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

FEVZİ ŞANVERDİ: HBB BAŞKANINA TAVSİYEM PARAYI VE İNSANI İYİ YÖNET

Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi toplantıda yaptığı konuşmada, “Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. Biz seçildiğimiz günden bu güne vatandaşlarımıza çok farklı biz Altınözü teslim edeceğiz diye söz verdik. O günden bu yana da yönümüzü de Altınözü ilçemize çevirdik. Biz hizmet ediyoruz. Yerel siyasete ok girmeyeceğim. Yalnızca Büyükşehir Belediye Başkanına şunu tavsiye ediyorum. Parayı ve insanı iyi yönet. Bu aziz millete iyi hizmetlerde bulun. Hatay’a nasıl ilkleri yaşatırım diye çalış. Seni ilgilendirmeyen yerlere girme. Halk zaten kendisi için çalışanın hakkını verir. Bizler Altınözü’nde 2 yıllık süre içinde Kaymakamımız ve Başkanımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. Eksiklerimiz de var. Ancak çalışmalarımızı eksiklere göre yapıyoruz. Hizmetlerimizin bir kısmı tamamlandı. Bir kısmının yapımı devam ediyor, bir kısmı da ihale aşamasındadır. En önemli çözüm ortaklarımız olan muhtarlarımız ve başkanımızla birlikte ilçemize en güzel hizmetleri kazandırmaya halkımıza söz verdiğimiz gibi devam edeceğiz. Bu güzel ortam için Başkan Sarı’ya çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi’nin ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri de devam eden çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Toplantı basın mensuplarının Başkan Sarı’ya sorduğu soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Başkan Sarı, basın mensuplarını kapıda tek tek teşekkür ederek uğurladı. (Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.