BAŞKAN KİMYECİ: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI COŞKUYLA KARŞILAMAK ÜZERE TÜM VATANDAŞLARIMIZI 1 NİSAN SAAT 15.00’DE ANTAKYA ATATÜRK STADYUMU’NA BEKLİYORUZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:37

BAŞKAN KİMYECİ: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI COŞKUYLA KARŞILAMAK ÜZERE TÜM VATANDAŞLARIMIZI 1 NİSAN SAAT 15.00’DE ANTAKYA ATATÜRK STADYUMU’NA BEKLİYORUZ

reklam
BAŞKAN KİMYECİ: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI COŞKUYLA KARŞILAMAK ÜZERE TÜM VATANDAŞLARIMIZI 1 NİSAN SAAT 15.00’DE ANTAKYA ATATÜRK STADYUMU’NA BEKLİYORUZ
Son Güncelleme :

30 Mart 2018 - 11:21

402 views

BAŞKAN KİMYECİ: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI COŞKUYLA KARŞILAMAK ÜZERE TÜM VATANDAŞLARIMIZI 1 NİSAN SAAT 15.00’DE ANTAKYA ATATÜRK STADYUMU’NA BEKLİYORUZ

   Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Mazman Medya Radyo’da yayınlanan ‘Yarını Konuşuyoruz’ programında sunucu Cem Pehlivan’ın ve HRT Akdeniz Televizyonu’nda yayınlanan ‘Demokrasi Bulvarı’ programında Ali Yolcu’nun canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Kimyeci’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Nisan Hatay Programına Davet

Başkan Kimyeci, vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Nisan’da teşrifleriyle gerçekleştirilecek AK Parti Hatay İl Kongresi ve miting programına davet etti. Başkan Kimyeci konuşmalarında şu görüşlere yer verdi; “ Yalnızca ülkemizin değil tüm İslam coğrafyasının lideri olan, Dünya Lideri olan büyük bir değeri, Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimizde ağırlayacak olmak bizler için büyük bir kıvanç, bir heyecan vesilesi. Cumhurbaşkanımız AK Parti Hatay İl Kongresi ve miting sebebi ile 1 Nisan 2018 Pazar günü saat 15.00’de şehrimize teşrif etmiş olacaklar. Ben bu vesile ile tüm halkımızı bu önemli mitinge davet ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingde, şehrimizin geleceğine, kalkınmasına yönelik çok önemli müjdeleri olacak. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın bu önemli müjdelerini bizzat kendisinden duyabilmeleri adına, halkımızı, muhtarlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, esnafımızı, siyasi parti temsilcilerimizi davet etme konusunda büyük bir gayret gösterdik. Bu kapsamda bugüne dek 75 mahalle muhtarımızı bizzat ziyaret ederek, STK’larımızı, esnafımızı bizzat ziyaret ederek bu önemli güne davette bulunduk. Bundan önce Sayın Cumhurbaşkanımızı nasıl büyük bir coşku ile karşıladıysak, bu ziyaretinde de aynı coşkuyu ziyadesi ile göstermek sureti ile karşılayacağız inşallah.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Hatay ziyareti çok büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz 16 yıllık liderliği süresince AK Parti hükümeti olarak ülkemizi gelişmişlik düzeyinde 10 basamak yükselterek Dünya’nın en gelişmiş 16. Ülkesi haline getirdi. Bu süreçte Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi hedef alarak ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma anlamında, gerek günlük hayatımızı değiştirecek gerekse ülkemizin kalkınmasında, gelişmesinde önemli katkılar sağlayacak çok büyük adımlar atıldı, çok önemli çalışmalar yapıldı.

AK Parti Hükümeti Döneminde Ülkemiz Çok Gelişti

AK Parti Hükümetleri döneminde Tarım sektöründe çok önemli yatırımlar, destekleme projeleri ile çiftçiyi kalkındırmaya yönelik çalışmalar yapılarak halkımızın kalkınmasına destek sağlandı.

Bunun yanı sıra Enerji sektöründe de çok büyük yatırımlar yapıldı. 2002 yılında ülkemizde yaklaşık 300 enerji santrali vardı. Bugün itibariyle 2321 adet enerji santralimiz mevcut. Bu ülkemizin dış ülkelere bağımlılığını azaltmanın yanı sıra, gerek günlük yaşantının kalitesini arttırmakta, gerekse üretimin artmasına yönelik önemli bir destek sağlamaktadır.

Eğitim anlamında da 40 bin okulumuz mevcut iken, geleceğimizin teminatı gençlerimizi daha aydınlık bir ülke olması anlamında eğitmek, onları geleceğe hazırlamak konusunda yapılan reformlarla bugün itibari ile 90 bin okulumuz hizmet veriyor. Ülkemiz genelinde bulunan 75 üniversitemiz, neredeyse her ilimizde en az bir tane olacak şekilde planlanarak toplamda 175 üniversiteye çıkarıldı.

Sağlık konusunda da Sosyal Devlet Anlayışının tüm prensipleri hayata geçirildi. Bu anlamda geçmişteki kuyruklar geride kaldı, en iyi doktorlar, en çağdaş, gelişmiş, son teknoloji cihazlarla donatılmış hastanelerimiz, vatandaşlarımızın şifa bulması konusunda her türlü hizmeti veriyorlar.

Aynı zamanda savunma sanayi konusunda dışa bağımlılığımız vardı. Mehmetçiğimizin muvaffakiyeti, ülkemizin bağımsızlığı, bekası ve birliğini korumak amacıyla bu alanda da çok büyük ve çok önemli değişimler yapıldı. Kıbrıs Barış Harekâtı örneğine bakacak olursak, ülkemizin savaşta zafer elde edebilmesini engellemek amacıyla, silah ve mühimmat temini engellenmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve geldiği 2002 yılı itibariyle bunları kendi ülkemizde tesis ve temin etmek, geliştirmek, üretmek anlamında çok önemli girişimlerde bulunarak, bu büyük yatırımlara imza attı. Şükürler olsun ki şu an bu ihtiyacımızın % 70’ini milli imkânlarımızla karşılayabilecek konuma gelmiş bulunuyoruz. Milli tankımız, zırhlı araçlarımız, denizaltılarımız, gemilerimiz, milli uçak ve helikopterlerimiz, füze sistemlerimiz, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarından tutun, haberleşme uydularına varıncaya kadar, milletimizin kendi özgün savunma ve silah sistemlerine sahip hale geldik ki bu ülkemizin geleceğinin güvenliği açısından çok önemli.

Bu ve bunun gibi saymakla bitmeyecek yatırımlarımız sayesinde dünyanın en saygın ülkelerinden bir tanesi haline geldik.

Dünya Genelinde Üst Düzey Yönetimler Barış ve Huzuru Temel Alarak Yapılanmalı

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimiz, ülkemizdeki birliği, beraberliği, kardeşliği korumak ve güçlendirmek için önemli mesafeler kat etti.  Farklılıkların ayrışma noktası değil, tam tersine zenginlik olarak kabul ederek, bunu tüm dünyada huzurun, barışın, temeli olması ve üst yönetim sistemlerinin buna göre yapılanması hakkında Sayın Cumhurbaşkanımızın önemli söylemleri oldu. Buna Sayın Cumhurbaşkanımızın Davos’taki İsrail Cumhurbaşkanına Filistin ve Gazze’deki çocuk katliamlarını durdurmaya yönelik, “One Minute” örneğini verebiliriz. Böyle gelmiş, böyle gider anlayışının artık olmaması gerektiğini ve İslam coğrafyasında huzurun, barışın temin edilmesi gerektiğini ifade etti. Akabinde Birleşmiş Milletler’de ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyerek, sadece beş ülkenin tüm kıtaların kaderini belirleyecek söz hakkında olmaması gerektiğini,  Birleşmiş Milletler çatısı altında tüm ülkelerin adilce bir yönetim sistemi olması gerektiğini ifade etmişti. Dünya’da hakkın hâkim olduğu, huzurun barışın ve kardeşçe yaşamanın mümkün olacağını ortaya koydu.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, özellikle ülkemizin sınır komşuları olan Irak ve Suriye’de dış güçler tarafından oluşturulmak istenen, gerek içerden milletimizi huzursuz edecek, gerekse dışarıdan sınır güvenliğimizi tehdit edecek terör oluşumlarını engellemek, o bölgelerdeki komşularımızın huzur ve toprak bütünlüğünü korumak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanlığında ve Mehmetçiğimizin fedakârlığı ile mücadele başlatıldı. Bu kapsamda önce Fırat Kalkanı harekâtı ile Kuzey Irak’ta, ardından Afrin Zeytindalı Operasyonu ile Suriye’de bir huzur iklimi, barış iklimi, güvenli bölge oluşturuldu. Bu kapsamda hem ülke güvenliğimizi tesis ederken, hem de komşularımızın toprak bütünlüğünün sağlanması konusunda önemli bir mesafe kat edilmiş oldu.

Bu anlamda böyle önemli bir liderin Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize teşrif edecek olması çok önemli, bu kapsamda herkesi liderimizi Sayın Cumhurbaşkanımızı coşkuyla karşılamaya bir kez daha davet ediyorum.”

Hamdolsun Söz Verip Yapmadığımız Hizmet Yok

Başkan Kimyeci görev süresinin dördüncü yılında neler yapıldığına dair sorusuna ilişkin aydınlatıcı bilgiler sundu. Seçim öncesinde vadettikleri hizmetler içerisinde yapmak isteyip yapamadığı hiçbir hizmet olmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Kimyeci şu görüşlere yer verdi; “ Milletimize söz verdiğimiz gerek teknik, gerek sosyal belediyecilik hizmetlerinin tamamını yerine getirdik. Kentsel Dönüşüm ise tabi uzun süreçli bir hizmet bunu da dönemimizde başlatmış olacağız inşallah.

Bütçemizi Değerlendirmede Karnemiz Pekiyi

Görev süremiz içerisinde yürüttüğümüz tüm bu hizmetlerimiz hükümetimizin iller bankası aracılığı ile aktardığı ödenekler ile gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda her ilçe belediyesi bağlı bulunduğu ilçenin nüfus oranına göre ödenek almaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi yasasına göre de bu ödeneğin bir kısmını da Büyükşehir Belediyesine aktarmakla yükümlüdür. Biz de bize ayrılan bütçenin yüzde otuzunu daha kasamıza girmeden Büyükşehir Belediyesi’nin hesabına aktarılıyor. Kalanın yüzde onu da HATSU’ya aktarılıyor. Kanalizasyon yapılsın, içme suyu şebekeleri, arıtma tesisleri yapılsın diye. Bir de şehrimizde yapılan ruhsatlı yapıların otopark bedellerini Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıyoruz ki bu yapılara uygun otopark alanları yapılması amacıyla, bugüne dek 9 Milyon TL’ye yakın Otopark Bedeli, 128 Milyon TL Büyükşehir Payı, 43 Milyon TL’ye yakın HATSU Payı olmak üzere toplamda 180 Milyon TL Büyükşehir Belediyesi’ne yalnızca Antakya Belediyesi olarak ödenek aktarmışız.

1 Nisan 2014 tarihinde göreve geldiğimizde mevcutta olan 11 milyon TL borcu çok hızlı bir şekilde ödedik. 2014 yılı gider bütçemizi 83 milyon TL olarak planladık. Gelir gerçekleşmesi % 102, gider gerçekleşmesi ise % 91 nispetinde gerçekleştirildi. Bu konuda devletimizin gelir gider gerçekleşmesi oranı %85 olarak öngörülürken biz bunun çok üzerinde bir oranlarla karnemizi pekiyi yaptık. İkinci yıl gider bütçesi 162 milyon TL, gelir gerçekleşmesi %86, gider gerçekleşmesi %91. 2016 yılında gider bütçemiz 185 milyon TL gelir gerçekleşmesi %91, gider gerçekleşmesi %90. Gelir gerçekleşmesi demek sizin almayı düşündüğünüz vergiler, yardımlar vs. sizin elde etmeyi ön gördüğünüz bütçe demek. Gider ise sizin bu öngördüğünüz bütçeyi harcama oranınız. 2017 yılında gider bütçemiz 207 milyon TL, gelir gerçekleşmesi %96, gider gerçekleşmesi %93. Bu yönlerimiz ile baktığımızda %85 olarak ön görülen gerçekleştirme oranlarını %93 seviyesine çıkararak karnemizin pekiyi olmasını sağlamış bulunuyoruz.

Bunun yanı sıra göreve geldiğimizde 60 iş makinemiz vardı, bunun üzerine 127 iş makinesi daha koyarak 187 iş makinesi ile hizmet üretiyoruz. Makine ikmal tesisimizi ve burada benzin istasyonumuzu kurduk. Araçlarımızın bakım ve onarımlarını kendimiz yapmaya başladık.”

Kentsel Dönüşüm Projemiz ile Halkımıza Refah Bir Yaşam Sunuyoruz

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, canlı yayında Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Başkan Kimyeci konuşmalarında şunları kaydetti; “Gerçekten bizim en önemli meselelerin başında, kentsel dönüşüm geliyor. Kentsel dönüşüm konusunda milletimizin duası, hükümetimizin sonsuz destekleriyle çok önemli mesafeler kat ettik. An itibariyle % 54 anlaşma oranına ulaştık. Islak imza ile % 67 seviyesine geldiğimizde, Türkiye genelinde kat karşılığı açık yapım ihalesine çıkacağız ve böylece marka bir mahallemizi oluşturacağız. Bu kapsamda 30 binamız yıkıldı, 14 binamız tüm işlemleri tamamlanmış olarak yıkım sırasını bekliyor.

Bu konuda kamulaştırma sürecinde Antakya Belediyesi olarak 61 milyon lirayı kendi öz bütçemizle karşılıyoruz. Şu anda bunun yarısını kullandık. Ayrıca hükümetimizin vatandaşımızın üzerindeki maddi yükü kaldırmak anlamında göstermiş olduğu destek doğrultusunda, 200 milyon lira beş yıl süre ile bize veriliyor.

Son süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın teknik heyeti ile ilave iyileştirmeler, hak sahiplerimize binen maddi yükü kaldırmak amacıyla hükümetimizin bizlere maddi destek sağlama anlamında katkıları oldu. Bazı daire tiplerinde 30 bine kadar indirimler yapıldı. Dolayısıyla başlangıçta anlaştığımız hak sahiplerimizin tamamına bu fiyat indirimlerinin tamamını arz ettik. Onları tekrar güncel sözleşme yapmak üzere davet ettik. Böylece daha önce imza atan hak sahiplerimiz yapılan indirimle borcu azalmış oldu. Aynı zamanda daire başına daire, metresine metre temel prensibi ile evi olana ev verme seçeneği sunuyoruz. Bu süreçte tüm halkımıza, hak sahiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim yaptığımız tüm çalışmalar bakanlığımızın denetiminden geçti. Bakanlığımızın onayı ile vatandaşımızın tüm haklarını vermek suretiyle, en üst düzeyde incelenerek hazırlıklarımız sürüyor.

İnsanımızın en konforlu, en rahat, en güvenilir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla inşa edeceğimiz, halkımızın mutlu olabileceği, huzur içerisinde, parkıyla, bahçesiyle, sosyal donatı alanlarıyla, otoparkıyla, alt yapısıyla, binanın kendisinin son derece konforlu, sıcak suyu, ısınma sistemi, havalandırma sistemiyle, ses yalıtımıyla, doğalgazıyla, depreme dayanıklılığıyla insanımızın rahat edeceği bir fiziksel yapı inşa edeceğiz. Hemşerilerimiz her şeyin en iyisine layıklar. Biz bunu hükümetimizin desteği ile sağlayacağız.

Ben tüm bunlardan dolayı hükümetimiz başta olmak üzere tüm hak sahiplerimize ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.