BAŞKAN KİMYECİ MAZMAN MEDYA VE HRT AKDENİZ TELEVİZYONU’NDA CANLI YAYIN PROGRAMLARININ KONUĞU OLDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 18:35

BAŞKAN KİMYECİ MAZMAN MEDYA VE HRT AKDENİZ TELEVİZYONU’NDA CANLI YAYIN PROGRAMLARININ KONUĞU OLDU

reklam
BAŞKAN KİMYECİ MAZMAN MEDYA VE HRT AKDENİZ TELEVİZYONU’NDA CANLI YAYIN PROGRAMLARININ KONUĞU OLDU
Son Güncelleme :

01 Mart 2018 - 16:46

353 views

BAŞKAN KİMYECİ MAZMAN MEDYA VE HRT AKDENİZ TELEVİZYONU’NDA CANLI YAYIN PROGRAMLARININ KONUĞU OLDU

 Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Mazman Medya radyolarında yayınlanan Yarını Konuşuyoruz programının ve HRT Akdeniz Televizyonunda yayınlanan Demokrasi Bulvarı programının ayrı ayrı canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Kimyeci yayında Antakya Belediyesi hizmetleri hakkında bilgiler vermenin yanı sıra, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

                 

 “Mehmetçiğimizin Ayağına Taş Değmesin İstiyoruz.”

Başkan Kimyeci programın devamında şu anda bölgemizin ve tüm dünyanın gündeminde olan Afrin’deki Zeytindalı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğe moral vermek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen şehit ailelerinin Hatay ziyareti hakkında görüşlerini bildirdi.

 Başkan Kimyeci konuşmalarında şu görüşlere yer verdi; “ Türkiye’nin dört bir yanından gelen şehit ailelerimizle birlikte sınır bölgesinde olmak bizler için gurur vesilesi oldu. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi bu ziyarette teşrif eden şehit ailelerimizden şehidimiz Alp Taşdemir’in babası sayın İbrahim Taşdemir büyüğümüz, Habib-i Neccar Camii’nde sabah namazını bizzat kıldırdı, öncesinde tüm Mehmetçiğimize fetih duası okundu. Biz de Antakya Belediyesi olarak nacizhane bir çorba ikramında bulunduk. Ardından şehit ailelerimiz 50 tane koçu Mehmetçik vakfı vesilesi ile Afrin harekatında görevde olan askerlerimize hediye ettiler, sınır bölgesine giderek askerlerimize moral motivasyon verdiler. Son olarak şehit ailelerimizle birlikte öğle yemeğinde birlikte olduk ve şehit ailelerimizi uğurladık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

Başkan Kimyeci Antakya Belediyesi olarak sınır bölgesine yönelik yapılan lojistik destek hakkında bilgi verdiği konuşmasında; “ Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonu tam, vatan sevgisi, millet sevgisi zaten tartışılmaz. Er’inden en üst rütbedeki generaline varıncaya kadar hepsi şehit olmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Ben bundan gurur duyuyorum. Mehmetçiğimizin herhangi bir eksiği, bir ihtiyacı tabiki yok, hükümetimizin destekleri ile her türlü ihtiyaç duyabilecekleri şey mevcut. Ancak halkımız Mehmetçiği kendi evlatları gibi gördüklerinden şehrimizden, ülkemizin dört bir yanından onları görmeye, kucaklamaya, uğurlamaya geliyorlar. Sınır bölgemiz adeta bir ziyaret noktası haline geldi. Hatay’ımıza gelmeleri, Mehmetçiğimizi ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mehmetçiğimizin elbette hiçbirşeye ihtiyacı yok ama vatandaşımız sağ olsun onların yüreğini sıcak tutabilmek adına, gönüllerinden gelen mektuplar, kaşkollar, el emeği yemekler, kumbaralarındaki paralara kadar getirerek Mehmetçiğimize destek olmaya çalışıyorlar bundan dolayı minnettarız.

Biz Antakya Belediyesi olarak Mehmetçiğimizin ayağına taş değsin istemiyoruz. Bu anlamda Mehmetçiğimize destek veren ekipman taşıyan araçların geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla sahip olduğumuz 185 iş makinamızla 24 saat aralıksız, 8 saatte bir vardiya değiştirmek suretiyle ekiplerimiz orada, yol açıyor, zemin düzenleme çalışması yapıyoruz. Milletimizin imkanlarını, milletimizin evladı olan Mehmetçiklerimize kullanıyoruz. Yol çalışmalarında 15 kamyon, 1 greyder, 2 loder, 1 paletli ekskavatör, 2 lastikli jcb kepçe iş makinası görev yaptı. İhtiyaç duyulan her bir aracımız Mehmetçiğimizin emrinde. Her biri bizim evlatlarımız, onların rahat edebilmesi için ne gerekiyorsa bir vazife olarak görüyor, hızlıca yerine getiriyoruz. Örneğin Hatay Devlet Hastanesi kavşağında Hastane yönetimi ve güvenlik güçlerimizden gelen talep doğrultusunda, belediye ekiplerimizle 3 adet ambulans helikopterlerinin rahatlıkla iniş yapabileceği pistinin yapımını sağladık.” dedi.

Başkan Kimyeci Afrin harekatının amacı ve sonucu hakkında yaptığı açıklamalarda; “ Hükümetimiz sınır güvenliğimizi korumak, artık şehrimize yönelik saldırı yapılır hale gelen terör koridorunun oluşmasını engellemek, bölgemize barış ve huzuru getirmek, gerek Suriye’de vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak gerekse bizim ülkemizdeki Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini sağlamak amacıyla bir ortam hazırlanıyor. Türkiye, dünya liderimiz ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve kahraman Mehmetçiğimizin azim ve kararlılığıyla yürüttüğü  ‘Zeytin Dalı Harekâtı ile ülkemiz üzerinde farklı hesabı olanların oyununu bozmuştur. Sınırlarımızı güvenli hale getirmek, ülkemizi tehdit eden terör unsurlarını yok etmek amacıyla başlatılan bu operasyonda Millet olarak duamız Mehmetçiğimizledir.

Suriye’li misafirlerimizle bu güne dek güvenli bir bölge oluşmadığı için geldikleri ülkemizde, işimizi, apartmanımızı, vatanımızı paylaştık. Sıcak savaşın içerisinde, ateşin içerisine geri göndermeye milletimizin gönlü razı olmadı. Biliyorsunuz daha önce Fırat Kalkanı harekatı ile oluşturulan güvenli bölgeye yaklaşık 500 bin Suriye’li geri dönerek yaşamlarını kendi topraklarında sürdürüyorlar. Aynı şekilde Afrin operasyonu ile burada büyük bir güvenli bölge oluşturulacak. Bunun sonucunda da ülkemizde bulunan üç buçuk milyon, Antakya’da yaklaşık 150 bin, Hatay genelinde ise 500 bine yakın Suriye’li misafirimiz var. Bunların bölünmeden, parçalanmadan, bir bütün olarak, kardeşlik bağları içerisinde yeniden kendi devletlerini, milletlerini kurarak, demokratik bir yaşam sürmelerini sağlamak suretiyle, biz orta ve uzun vadede hakkın hakim olduğu bir sistemi kurmak, barış ikliminin tesis edildiği, karışın hakim olduğu bir ortamın gereklerini Sayın Cumhurbaşkanımız yapıyor. Bizler de bu uğurda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, Cumhurbaşkanımızın destekçisiyiz. 81 milyon vatandaşımız gibi bizlerde bu uğurda şehit olmaya hazırız.”

BAŞKAN KİMYECİ’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ; “BU YAZ TEMELLERİ ATIYORUZ”

Başkan Kimyeci’nin dünya genelinde konuşulan Afrin’deki Zeytindalı operasyonu hakkındaki konuşmalarının ardından yerelde yürütülen hizmetler hakkında bilgiler sundu. Başkan Kimyeci Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında şu görüşlere yer verdi; “ Kentsel Dönüşüm projemizde bu yazın ortasında binalarımızın temellerini atacağız. %53 anlaşma seviyesini milletimizin duası ve desteği ile tamamladık. %67 seviyesine az bir mesafe kaldı. İnşallah çok kısa bir sürede %67 seviyesine ulaşacağız.  Bu seviyeye geldiğimizde kat karşılığı yapım ihalesine çıkarak üç yıllık bir zaman diliminde Kentsel Dönüşüm Yapım Süreci’ni tamamlayacağız. Bu süreçte vatandaşlarımıza ne kadar erken imza sürecine dahil olurlarsa, o kadar çok tercih hakları olacağını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu süreçte 14 binamızı yıktık, 12 binamızın yıkılması konusunda da tüm çalışmaları tamamlamış bulunmaktayız. Yıkılan ve yıkılacak olan binalar ev istemeyen, bağ bahçe kuracağız, sadece satışını yapmak istiyoruz diyen, kamulaştırması tamamlanmış binalarımızın hak sahiplerinin hak edişlerini ödediklerimizden oluşuyor.

Kentsel Dönüşüm ile insanımıza son derece konforlu, 9 şiddetinde depreme dayanıklı, ısı ve ses yalıtımı olan, tamamıyla doğalgazlı merkezi sistemiyle ısınan, kapısından kaplamasına kadar, hazır mutfağından, penceresine, zemin döşemesine varana kadar son derece konforlu, her şeyi düşünülmüş olarak inşa edeceğiz. Her binanın iki asansörü her biri onar kişilik olacak. Antakya’mızda şu an 4C sınıfı bina yok biz bu kalitede bina inşa edeceğiz. %50’ye denk gelen 192 bin metre yeşil alanı olan, ailelerin güven içerisinde oturacağı piknik yapacağı yeşil alan olacak. %19 oranına tekabül eden 82 apartman ile %23’ünde yollar ve yüzey otoparkları, %8’inde sosyal donatı alanları olan örnek bir Kentsel Dönüşümü 3 yıl gibi bir sürede şehrimize kazandırmış olacağız.

3 Kasımda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız toplantıda, yerinde dönüşüm daireye daire ve vatandaşlarımızın diğer arzuları yerine getirilecek şekilde yeni bir düzenleme yapıldı. Ödenek tahsisi hızlı bir şekilde sağlandı. Sayın Bakanımızın bizlere 200 milyon tl sıfır faizli kredi desteği var, yanı sıra bakanlığımızca bize verilen 61 milyon tl’lik bir bütçe ayırdık. 200 milyon lirayı hem kamulaştırma hem altyapı çalışmalarında kullanacağız. Şu anki sistemde 1+1 den, 3+1’e kadar daire çeşitlerimiz mevcut. Vatandaşlarımızın bu süreçte çok hızlı davranması, imza sürecinde nihayete yaklaşmış olmamız bizleri heyecanlandırıyor.

Kentsel Dönüşüm bir memleket meselesi, Antakya’mız deprem bölgesinde. Milletimizin duasına ortak olmak için elimizi taşın altına koyduk. ”

EXPO 2021’in Büyükşehir Belediyesi Bütçesi ile Gerçekleştirilmesi Mümkün Değil

Başkan Kimyeci sunucu Ali Yolcu’nun “Devlet desteği ve ek bütçe almadan şu anki durumda gerçekleşmesi mümkün mü? Hatay buna hazır mı?” sorusu üzerine EXPO 2021 hakkında açıklamalarda bulundu; “ EXPO 2021 şu anki mevcut bütçe, şartlar ile gerçekleşmesi mümkün değil. EXPO’yu gerçekleştirmek ifade edildiği gibi küçük rakamlarla olmaz, çok büyük yatırım bedelleri ödemek gerekir. Kaldı ki ciddi bir rakamdan henüz bahsedilmiyor, hayal üzerine veriler kuruluyor. Nerede yapılacağına bile henüz karar verilmiş değil. Yani Antakya tabiri ile havanda su dövülüyor. Dolayısıyla şu anda borç yükü altında, iflasın eşiğinde olan Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO 2021’i gerçekleştirmesi teknik olarak mümkün değil. Tam bir hayal aleminde geziyorlar. Bu konu uzun planlamalar gerektiriyor. EXPO’nun altına baktığınızda, Kentsel Dönüşümün bittiği, ulaşım problemlerinin kalmadığı, tertemiz, pırıl pırıl yeşillikler içerisinde, huzur ikliminin olduğu bir şehirde EXPO 2021’in yapılması öngörülüyor. Bunlar büyük yatırımlar gerektiriyor. 30 sene, 40 sene gibi uzun vadede yapılması gereken yatırımları şuracıkta ne kaldı 2021’e bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Kaldı ki böyle bir bütçesi yok. Olmayan bir parayla hayal satıyoruz.”

Plansız Kazılardan Dolayı Şehrimiz Yamalı Bohçaya Döndü

Başkan Kimyeci Hatay’ın yol sorunu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kimyeci konuşmalarında; “ 14 metre ve üzerinde bulunan yollar Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda, sokaklar 14 metre altında olduğu için tamamı bizim sorumluluğumuzda. Bizim sorumluluğumuza giren, an itibariyle kazıların yapıldığı 583 sokağımız var. Bu sokaklardan 542 tanesinde yollarımızın bakım ve onarımını tamamladık. Kalan 41 sokağımızda 22 ekibimiz kısa zamanda tamamlanacak. Antakya’mızın genelinde 120 bin su abone sayısı var. Ancak ihalesi yapılan abone sayısı 5 bin. Bu durumda abonesi henüz yapılmadan yolu kazılan 388 sokağımız mevcut. Biz bunlardan 339 tanesinin tamirini gerçekleştirdik. Plansız, düzensiz, farklı zamanlarda defalarca kazılan yollar yüzünden her yer yamalı bohçaya döndü. Ancak biz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kaç kez kazılırsa kazılsın yollarımızı açık bırakmıyor, arkalarından en kısa sürede onarımını gerçekleştiriyoruz. Kaynaklarımız bu plansız kazılar yüzünden heba oluyor. AYKOME oy çoğunluğu ile kendi bünyesinde bu planlı programlı kazıları yapma yetki ve gücüne sahip. Aynı şekilde UKOME de bu yetki ve güce sahip. Milli kaynaklarımızın heba olmaması açısından görev ve yetkilerini yerlerine getirmeleri gerekiyor.”

“ATSO Seçimlerinde Her İki Başkanımıza da Başarılar Diliyorum.”

Başkan Kimyeci programda Antakya’da yerel iş sektörünün gündeminde olan ATSO seçimleri hakkındaki soruları da yanıtladı. Başkan Kimyeci konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “ Bu süreçte her iki başkan adayımıza da başarılar diliyorum. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak tek idealimiz. Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesinde iş adamlarımızın istihdam sağlaması, üretim yapmasının katkısı çok büyük. Bizler yerel yönetimler olarak sadece yollar ve parklar yapmakla kalmıyor şehrimizi geleceğe hazırlamak konusunda vizyon projeler hazırlayarak ülkemizin, şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunuyor, bu doğrultuda şehrimizi 50 sene, 100 sene, 300 sene ileriye doğru tarımda, turizmde, kültürde, sanayide, enerji yatırımlarında, sosyal yaşamın hangi alanında bir perspektif çizeceksek bu şehir hayatını planlamak asli görevlerimizden.

Bunu yaparken başta hükümetimizin desteği sonrasında, STK’larla, iş adamlarımızla, esnafımızla, sanayicimizle, toplumun kanaat önderleriyle istişareler yapıyor, fikirlerini önemsiyoruz.

Bunlar içerisinde çok önemsediğimiz ve görev alanı çok geniş olan, ticaretimizde adeta bir lokomotif görevi gören ATSO’nun bu seçimini de çok önemsiyoruz.

ATSO Başkanımız Sayın Hikmet Çinçin bey, 12 yıldır ATSO Başkanlığını başarıyla sürdürmekte. Kendisinin en büyük referansı bu süreç içerisinde şehrimize yaptığı hizmetlerdir. Sayın Çinçin hem petrol ofisi hem de ziraatle iştigal eden büyük bir çiftçimiz olarak şehrimizde önemli bir yere sahip.

Yine aynı şekilde diğer adayımız iş adamı Ali Kavak bey, 27 yıldır Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanlığı gibi önemli bir görevi sürdürürken aynı zamanda eğitimden, üretime, çiftçimizin ürettiğini ihraç etmeye kadar çok geniş bir yelpazede hem üretim yapıyor hem de binlerce hemşerimize istihdam sağlıyor.

Bütün bu referanslarla Antakya Ticaret ve Sanayi Odası delegeleri önümüzdeki süreçte iş adamlarımızın önünü açacak önemli projeler konusunda değerlendirme yapacaklardır. Burada kazanan Antakya’mız olacak. Her iki başkanımıza da başarılar diliyorum.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.