BAŞKAN ALAKUŞ: “HATAY İÇİN BUGÜN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 00:42

BAŞKAN ALAKUŞ: “HATAY İÇİN BUGÜN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ”

reklam
BAŞKAN ALAKUŞ: “HATAY İÇİN BUGÜN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ”
Son Güncelleme :

01 Haziran 2023 - 2:17

634 views

BAŞKAN ALAKUŞ: “HATAY İÇİN BUGÜN DEĞİL HEMEN ŞİMDİ”

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, depremin yaralarını sarmak için Yayladağı ilçesi Şenköy Mahallesi’ndeki Hatay’ın en kapsamlı sanayi sitesi projesine tüm Hatay’ın destek vermesini istedi.


Hatay’da istihdamın artması, depremin yarattığı işsizliğin önlenerek Hatay’daki asırlık mesleklerin yok olmasının önüne geçilmesi için bu projeye herkesin destek vermesini isteyen Alakuş, “Hatay için bugün değil, hemen şimdi” diyerek Hatay Valiliği, Hataylı siyasiler, Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, meslek odaları ve STK’lardan destek istedi.


Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Alakuş; “Yakın zamanda duyurmuş olduğum ve uzun bir süre basının gündeminde yer aldıktan sonra deprem afeti dolayısıyla bir süre ertelemek zorunda kaldığımız Yayladağı Şenköy’de kurulmasını planladığımız Yayladağı Şenköy Mahallesi karma küçük sanayi sitesi projemizin basınımız aracılığıyla yeniden gündeme getirildiğini gördüm.

HERKESİ BU YÜKÜ OMUZLAMAYA DAVET EDİYORUM

Türkiye’nin en kapsamlı zemini en sağlam kaya üzerine projelendirileceği olarak duyurduğum ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da yatırım onayını verdiği bu tesisimizi hayata geçirmek için ben elimi taşın altına koyuyorum.
Hatay’ı en az benim kadar seven, Hatay’da depremin yaralarının bir nebze de olsa sarılmasını isteyen, mesleklerimizin yok olmasına razı olmayan başta Hatay Valiliğimiz olmak üzere tüm siyasilerimizi tüm belediyelerimizi, oda ve STK’larımızı bu yükü omuzlamaya davet ediyorum.
Hatay, bu en kapsamlı Sanayi sitesi projesini hak etmektedir. Yapılmasını planladığımız bu projemizde başta Antakya imalatçı esnafı olmak üzere Defne, Altınözü, Samandağ ve Yayladağı sınır kapısı yolu üzerinde olan Şenköy sanayi sitesi verilecek destek ile arazinin genişletilebilirceği Sanayi sitesinin büyütülebileceği etrafının müsait olduğu tüm imalatçı firmaların faydalanacağı karma site, mobilyacı, ayakkabıcı ve tüm inşaat malzemeleri imalatını içeren bölümleri barındıracaktır.
Hatay için yarın çok geç olabilir. İnşallah bugünden itibaren elbirliği içinde Hatay’ımıza bu güzel projeyi kazandıralım…
Bugün değil hemen şimdi…” ifadelerini kullandı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.