Basın İlan Kurumundan Öğrencilere Konferans.. « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 23:32

Basın İlan Kurumundan Öğrencilere Konferans..

reklam
Basın İlan Kurumundan Öğrencilere Konferans..
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2019 - 17:24

4.821 views

Basın İlan Kurumundan Öğrencilere Konferans..

Basın İlan Kurumu Genel müdürlüğü(BİK) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında İmzalanan mesleki eğitim işbirliği protokol çerçevesinde, Hatay BİK Şube Müdürlüğü ve Hatay İl Milli eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen, Radyo, TV, Gazetecilik ve Grafik Tasarım bölümleri Öğrencilerine yönelik konferans,  Erol Bilecik Meslek okulu konferans salonunda yapıldı.

Konferansa Hatay BİK Şube Müdürü Soner Kavak ve Hatay Gazeteciler Cemiyet(HGC) Başkanı Ahmet Yetişen Konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca konferansa Milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta, Yerel basın üzerine konuşma yapan HGC Başkanı Ahmet Yetişen, Yerel Gazete nedir? Nasıl Kurulur? Kaç kişi çalışır? Zorlukları, avantajları, haber kaynakları, şehrimize kazandırdıkları konusunda bilgiler verdi. Konuşmasının sonunda ise, öğrencilere seslenen Yetişen, Benim sizlere nasihatim, İşinize ve kendinize saygınızı hep ön planda tutun diyerek sözlerini alkışlarla noktaladı.

Daha sonra ise BİK Hatay şube müdürü Soner Kavak yaptığı görsel sunumda, haberciliğin detayları hakkında öğrencilere çok önemli mesajlar verdi. Tek tek haber nasıl yapılır, haberi ön plana çıkaran faktörler, noktalama ve işaretler hakkında bilgiler veren BİK müdürü Soner Kavak öğrenciler tarafından alkışlarla sunumunu bitirdi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.