AYDÖP:”KOŞULSUZ ATAMA HAKKI İSTİYORUZ!” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 02:19

AYDÖP:”KOŞULSUZ ATAMA HAKKI İSTİYORUZ!”

Ataması Yapılmayan Depremzede Öğretmenler Platformu (AYDÖP) koşulsuz, KPSS şartı olmadan güvenceli atama istediklerini belirterek basın açıklamasında bulundular.

reklam
AYDÖP:”KOŞULSUZ ATAMA HAKKI İSTİYORUZ!”
Son Güncelleme :

01 Nisan 2023 - 19:33

1.299 views

AYDÖP:”KOŞULSUZ ATAMA HAKKI İSTİYORUZ!”

Ataması Yapılmayan Depremzede Öğretmenler Platformu (AYDÖP) koşulsuz, KPSS şartı olmadan güvenceli atama istediklerini belirterek basın açıklamasında bulundular.

AYDÖP yaptığı basın  açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler; asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden sağ çıkarak bir şekilde hayatta kalmayı başaran “Ataması Yapılmayan Depremzede Öğretmenleriz.” 13 milyondan fazla insanı etkileyen deprem felaketinde sevdiklerimizi, mesai arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi, evimizi, işimizi, iş yerlerimizi sağlığımızı, kurulu düzenimizi kaybettik. Buna rağmen yaralarımıza daha hızlı merhem olmak için ilk günden beri gönüllü olarak öğrencilerimiz ve halkımızla dayanışma içinde olduk. Kendi acılarımızı unutarak gücümüz yettiğince, depremi felakete dönüştüren sebepleri daha hızlı ortadan kaldırmak için sahip olduğumuz sınırlı olanaklarla dayanışmamızı sürdürdük, sürdürüyoruz. 6 Şubat’taki deprem felaketinden sonra toplumun birçok kesimi hala yaralarını sarmaya çalışıyor. Şüphesiz ki bu süreçten en kötü etkilenen kesimlerden biri de biz ataması yapılmayan depremzede öğretmenler olduk. Deprem öncesinde olduğu gibi deprem sonrasında da koşullarımız kötüleşmeye devam ediyor. Yıllarca eğitimin ticarileşmesiyle atama sayıları düşürülerek taşeron olarak görülüp yedekte tutulduk. Yıllarca zorlu koşullarda, azgın bir emek sömürüsü altında; kimi zaman ücretli öğretmen, kimi zaman özel sektör öğretmeni olarak, kimi yerlerde sigortasız, kimi yerlerde güvencesiz- taban maaşsız, çoğu zaman da mobinge maruz kalarak çalıştırıldık. Deprem öncesinde zorlu dediğimiz koşulları, bugün tamamen kaybetmiş bulunuyoruz. Her şeye rağmen umudumuzu yitirmedik ve mücadele etmeyi seçtik.  Mücadelemizi toplumun bütün duyarlı kesimleriyle dayanışma içinde kararlılıkla sürdüreceğiz!

AYDÖP İsteklerini Maddeler Halinde Sıraladı

Ataması Yapılmayan Depremzede Öğretmenler olarak;

1) Görsel ve yazılı basında en çok yer aldığımız haber ve konu; “bunalıma giren ataması yapılmayan öğretmen intiharlarıdır.” Deprem felaketinin de güçlü etkisiyle ve çözümsüzlüklerle; umutsuzluğa, bunalıma, yalnızlığa terk edilen tek bir ataması yapılmayan depremzede öğretmenin intiharına tahammülümüz yoktur.

2) Ataması yapılmayan depremzede öğretmenlerden çok daha uygun teknik ve fiziksel koşulları olan ve atanmak için uzun süredir KPSS’ye hazırlanan meslektaşlarımızla aramızdaki fırsat eşitliğini tamamen yitirmiş bulunuyoruz. Bu durum deprem bölgesindeki ataması yapılmayan öğretmenlerin halihazırdaki mağduriyetini katlayarak artırmaktadır. OHAL bölgesindeki ataması yapılmayan depremzede öğretmenler için ayrı bir düzenleme yapılması zorunludur.

3) MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine bağlı Sözleşmeli Öğretmen İstihdam Yönetmeliğinde ve 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, asrın felaketini yaşayan ataması yapılmayan depremzede öğretmenler lehine acil yasal düzenlemeler yapılarak OHAL bölgelerindeki ataması yapılmayan öğretmenlere bu yıl için KOŞULSUZ ATANMA HAKKI VERİLMELİ ve MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR.

4) Talim ve Terbiye Kurulunun 9 sayılı kararı ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik üzerinde OHAL bölgesindeki ataması yapılmayan öğretmenler lehine acil yasal düzenlemeler yapılarak KOŞULSUZ ATANMA önündeki engeller kaldırılmalıdır.

5) Ataması yapılmayan depremzede öğretmenler olarak; İŞİMİZE, EMEĞİMİZE, ÖĞRENCİLERİMİZE YENİDEN KAVUŞMAK, YAŞAMA YENİDEN TUTUNMAK İÇİN

KOŞULSUZ, KPSS ŞARTI OLMADAN GÜVENCELİ ATAMA İSTİYORUZ!” İfadelerini kullandılar. (Haber: Levent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.